Analiza SWOT Valea Prahovei

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza SWOT Valea Prahovei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Geografie

Extras din document

Strengths (puncte forte)

Punctele forte ale potenţialului turistic din Valea Prahovei sunt reprezentate de resursele turistice naturale, precum şi de cele antropice.

Resursele turistice naturale constau în:

Relieful variat care determină prezenţa numeroaselor obiective turistice naturale: domenii schiabile, trasee pentru drumeţii şi alpinism, chei şi văi, cascade;

Climatul temperat-continental este favorabil dezvoltării turismului montan, balnear, datorită condiţiilor optime practicării sporturilor de iarnă, drumeţiilor, curelor balneo-climaterice;

Existenţa a numeroase rezervaţii naturale, precum şi a unui parc natural (Bucegi), stimulează turismul;

Hidrografia: numeroasele şi variatele ape curgătoare sunt folosite pentru agrement şi balneo-turism;

Existenţa unei vegetaţii variate şi a unei faune bogate şi diverse are ca efect dezvoltarea turismului profesional şi ştiinţific datorită valorii lor. Pe lângă speciile obişnuite există şi specii declarate monumente ale naturii. Fauna are valoare estetică, recreativ-cinegetică şi ştiinţifică.

Alte puncte forte ale turismului din Valea Prahovei sunt reprezentate de reamenajarea Hotelului Peştera, Hotelului Cota 1400 şi a cabanei turistice Cuibul Dorului care dau turiştilor posibilitatea de a se afla în mijlocul naturii beneficiind în acelaşi timp şi de un confort sporit (apă caldă, căldură, televizor în cameră, piscină, sală de fitness, saună etc.).

Resursele turistice antropice sunt reprezentate de:

Echipamentele turistice;

Unităţi de cazare existente în toate zonele turistice. Reamenajarea unităţilor de cazare din ultimii ani a generat o creştere a numărului de turişti.

Mijloacele de transport turistic. Dezvoltarea mijloacelor de transport turistic a stimulat dezvoltarea turismului şi, totodată, a permis accesul în anumite zone.

Structurile de agrement. Serviciile de agrement dau posibilitatea turiştilor să-şi petreacă timpul liber într-un mod cât mai plăcut. Agrementul constituie astăzi motivaţia oamenilor de a călători pentru a practica diverse sporturi, pentru a se relaxa şi distra.

Existenţa turiştilor români, cât şi a celor străini. Consumul turistic are efecte economice pozitive atât pentru organizatorii de călătorii, pentru dezvoltarea turismului, cât şi pentru dezvoltarea celorlalte ramuri ale economiei cu care turismul intră în contact.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza SWOT Valea Prahovei.doc