Caracteristici ale sistemului de teledetecție ADEOS

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 19 în total
Mărime: 351.86KB (arhivat)
Publicat de: Pamfil Murariu
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Teledetectia

Prin teledetecție (remote-sensing; teledection; distanționnoe zondirovanie Zemli) se ințelege obținerea de informații despre obiecte sau fenomene din mediu inconjurator, utilizandu-se dispozitive cu sensori nesituati in contact cu obiectul studiat , ci la distanta .

Definitia sa oficiala este: “multimea cunostintelor si tehnicilor utilizate pentru determinarea caracteristicilor fizice si biologice ale obiectelor prin masuratori efectuate de la distanta, fara contact material cu acestea(COMITAS- Commision ministerielle de la terminologie de la teledection aerospatiale -1988). Tehnic se utilizeaza ca sisteme de achizitie a acestor informatii camere fotografice , inregistratoare multibanda-multispectrale , lasere, receptoare de frecventa radio , sisteme radar si altele , instalate la bordul avioanelor , baloanelor , rachetelor sondice si , nu in ultimul rand , al satelitilor”.

ADEOS-1 (Advanced Earth Observing Satellite)

Advanced Earth Observing Satellite (ADEOS-1)”Midori” , lansat in august 1996, a fost prima dintr-o serie de doua programe comune internationale de cooperare pentru a contribui la monitorizarea mediului la nivel global . Obiectivul lui ADEOS-1 a fost de a obtine date privind modificarile la nivel global ale mediului , cum ar fi efectul de sera , epuizarea stratului de ozon , despadurirea tropicala si conditiile climatice anormale.

ADEOS este un satelit mare , cu o masa de cca.3500 kg si o capacitate de generare energetica de mai mult de 4500 W. Acesta este alcatuit din unitati independente termic , electric si mecanic care faciliteaza integrarea si testarea , inclusiv comunicatiile si subsistemul de manipulare a datelor (C &DH) , subsistemul de energie electrica (EPS) , precum si altitudinea si subsistemul de control pe orbita(AOC) . Satelitul dispune de o functie automata capabila sa puna in functiune un numar mare de instrumente de misiune , precum si echipamente de comunicare inter-orbitale pentru a transmite datele observate pe Pamant .

TTPM – senzor de baza NASDA , ofera informatii cu privire la culoarea oceanului si a temperaturii lui , a interactiunii dintre ocean si atmosfera .

AVNIR – radiometru optoelectronic de scanare a terenurilor , de masurare a luminii solare reflectate pe suprafata Pamantului.

TOMS – se ocupa de observarea schimbarilor in stratul de ozon , de evaluarea modificarilor ultraviolete si a cresterii dioxidului de sulf.

Polder - instrumentul va respecta polarizarea caracteristicelor directionale si spectrale ale luminii solare reflectate de aerosoli , nori , oceane si suprafete de teren.

IMG – senzor de observare a spectrelor detaliate de radiatii IR de pe suprafata Pamantului si din atmosfera .

Satelitul a furnizat un volum mare de date care contin informatii valoroase despre atmosfera mediului nostru , ocean si terenuri aproximativ 10 luni , pana cand dintr-o data a scapat de sub control la 30 iunie 1997 din cauza unei avarieri in paleta matricei solare .

Conținut arhivă zip

  • Caracteristici ale Sistemului de Teledetectie ADEOS.pptx

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Teledetecție

1. Teledectie - definitie si importanta Termenul de teledetectie provine initial din limba engleza (Remote sensing) insemnand detectarea de la...

Ai nevoie de altceva?