Delta Dunarii

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Delta Dunarii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 28 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Daniela Posta

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Geografie

Cuprins

Cap. I România pag. 2
I.1. Pe scurt despre atractiile turistice
ale României pag. 3
Cap. II Originea Deltei pag. 4
Cap. III Relieful si hidrografia pag. 7
Cap. IV Clima pag. 10
Cap. V Vegetatia pag. 11
V.1. Plaurul pag. 12
Cap. VI Fauna Deltei pag. 15
Cap. VII Rezervatii pag. 21
VII.1. Principalele ecosisteme ale rezervatiei
biosferei Delta Dunarii pag. 23
Cap. VIII Excursii si avantaje turistice pag. 26
Bibliografie pag. 27

Extras din document

I. ROMÂNIA

Suprafata: 237.500 km patrati

Populatia: 22.760.449 locuitori

Densitatea populatiei: 96 locuitori pe km patrat

Capitala si orasul cel mai mare : Bucuresti ( 2.064.474 locuitori )

Limba oficiala: româna

Produse importate: masini, titei, cocs, minereuri fieroase, vehicule , fier

Produse exportate: masini, echipament industrial, cherestea, produse petroliere, cereale, bovine, carne

Moneda nationala: leu

Asezare geografica

Muntii Carpati se extind în directia nord-sud în centrul tarii, continuându-se prin Alpii Transilvaniei si atingând altitudinea de 2544m în Vârful Moldoveanu.

La vest de acesti munti Câmpia Transilvaniei, un bazin de 400-500m, iar in vest se afla zone de ses cu soluri de loess.

Clima

Clima continentala central-euoropeana se manifesta prin ierni friguroase si veri destul de calde. În Bucuresti temperatura medie a lunii iulie este de 23 grade C, cea a a lunii ianuarie este de -3 grade C, iar cantitatea de precipitatii anuala este de circa 400-500 mm.

Minerit, industrie energetica

Productia de titei este de aproximativ 6,6 milioane tone, iar exploatarea de gaz metan din apropierea Clujului atinge 28.000 metri cubi anual. În Carpatii Occidentali, în Petrosani, se extrag anual 43 milioane tone de lignit. Energia electrica este produsa în proportie de circa 77% de termocentrale, care folosesc lignit, petrol si gaz, iar restul de 23% este dat de hidrocentrale.

Agricultura

46% din suprafata totala este cultivata, iar 19% se foloseste ca pasune. Mai mult de un sfert din populatie este angajata în agricultura.

Terenuri arabile foarte fertile se gasesc în zonele de ses din Câmpia Transilvaniei, Câmpia Româna, Moldova si câmpiile din vestul tarii. Se cultiva pretutindeni grâu, porumb, floarea-soarelui, sfecla de zahar si cartofi.

Lânga Oradea se cultiva cânepa, în Câmpia Româna tutun, iar in Moldova sunt zone viticole. Fermele au fost colectivizate în timpul regimului comunist, dar în anul 1991 guvernul a permis restabilirea proprietatii private, a parcelelor de pâna la 10 hectare. 27% din teritoriul tarii este acoperit din paduri, industria de cherestea si mobila sunt dezvoltate.

Industria

Industria grea cuprindea otelariile din Hunedoara si Resita, iar industria chimica este si ea prezenta în majoritatea oraselor mai mari.

Dezvoltarile actuale au vizat mai ales cresterea productiei de bunuri de larg consum.

Transportul

Lungimea totala a retelei feroviare în România, reprezentând cele mai însemnate cai pentru transportul de marfa, este de 11.348 km, din care 3328 km sunt electrificati. Reteaua de drumuri publice totalizeaza 72.799 km, din care mai putin de jumatate sunt drumuri asfaltate.

Orase

Bucuresti, pe malul Dâmbovitei, este cel mai mare centru industrial al tarii. 51% din populatia României traieste în mediul urban, iar acest procent este în continua crestere. Al doilea oras ca marime este Brasovul. Constanta 350.476 locuitori este cel mai mare port.

I.1. Pe scurt despre atractiile turistice ale României

Caracteristica dominanta a reliefului României o constituie marea varietate a acestuia. În jurul unui pitoresc podis central, Podisul Transilvaniei, se desfasoara pe o lungime de 800 km, Carpatii românesti. Lantul Carpatilor cuprinde masive ce depasesc 2000 m si unele chiar 2500 m, reprezetând locuri atragatoare pentru cei dornici de ascensiuni. Vai prapastioase, chei de o mare frumusete cum sunt: Cheile Bicazului, ale Argesului, ale Dâmbovitei, ale Turzii etc., dau o nota de frumusete salbatica acestor munti. Într-o serie de masive, îndeosebi în Fagaras si Retezat se întâlnesc lacuri glaciare: Bucura, Bâlea etc. O mare valoare turistica o au si pesterile situate în zona carpatica: Scarisoara, pestera Muierii, Dâmbovicioara, pestera Ursilor etc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Delta Dunarii.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA A BANATULUI FACULTATEA DE MANAGEMENT AGRICOL SPECIALIZAREA : IMAPA REFERAT LA DISCIPLINA : PEISAGISTICA