Despre Egipt

Imagine preview
(10/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Despre Egipt.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 13 pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Petcu Aurelia

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Geografie

Cuprins

Probleme generale-statistici
Economie comparata
Scurt istoric al Egiptului
Clima
Resurse naturale
Plante si animale
Principalele orase
Educatie
Literatura
Agricultura
Servicii
Turism
Transporturi
Comunicatii
Exporturi si importuri

Extras din document

Turismul

In anul 2002, 4.9 milioane de turisti au vizitat Egiptul contribuind la cresterea averii nationale cu 3.8 mld$. Majoritatea turistilor fac un tur al orasului Cairo, viziteaza piramidele sau ruinele antice de pe Nil.In ultimul timp tot mai multi turisti viziteaza marea Rosie.Atentatele islamice din 1992 au speriat pe cei mai multi turisti, ducand asadar la o scadere dramatica a nr de turisti in aceasta tara. Isa aceasta a fost doar o faza pentru ca imediat activitatea turistica a capatat din nou amploare.

- Templul lui Abk Simbel

In anul 1250 îHr. A fost construit templul lui Abk Simbel de catre regele Egiptului Ramses al doilea. Templul se intinde pe o suprafata de 55 metri latime si 180 metri lungime. La intrare in templu se gasesc patru statui ale regelui Ramses, fiecare masurand peste 65 m inaltime.Odata patruns in sala mare a templului intalnim 8 statui ale regelui Ramses al doilea, fiecare avand 9 metri lungime si circa 30 de metri inaltime . Peretii sunt acoperiti de jur imprejur cu hieroglife reprezentand evenimente istorice importante si deasemeni regulile ce trebuiau respectate in razboi. Exista numeroase poze si scene din bataliile pe care Ramses al doilea le-a purtat dea lungul anilor, aceatea fiind bine reprezentate pe peretele sudic al incaperii.Pe masura ce inaintam in acest templu ajungem la sanctuar unde se gasesc cei 4 zei la care egiptenii se inchinau (Ptah, Amon-Ra, Ramses, Ra-Horakhty). In aceasta camera nu avea voie sa intre decat regele si cei apropiati lui.

- Muntele Sinai

Muntele Sinai are o inaltime de 2285 m si se crede a fi muntele biblic, unde Moise a primit cele 10 porunci de la Dumnezeu. Este un punct de atractie turistica deosebit.

- Canalul Suez

Canalul Suez are 195 km lungime, conectand marea Mediterana cu golful Suez, un brat al marii Rosii.

- Piramidele Egiptene

Au fost construite mai mult de 90 de piramide incepand cu anul 2630 îHr. Pana in 1530 dHr. Prima piramida comstruita a fost piramida Saqqrah in timpul regelui Djoser

(2630 îHr.-2611 îHr.).

Fisiere in arhiva (2):

  • Cuprins.doc
  • Egipt.doc

Alte informatii

O istorie a Egiptului, comparatie cu Romania pe plan economic, puncte turistice, agricultura, clima, populatie, etc.