Emiratele Arabe Unite

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Emiratele Arabe Unite.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 1 puncte.

Domeniu: Geografie

Extras din document

Denumirea oficiala: Emiratele Arabe Unite

Capitala: Abu Dhabi (240.000 loc.)

Limba oficiala: araba

Suprafata: 80.000 km2

Locuitori: 4 mil locuitori {estimat in 2005}

Religia: islamism (sunit) 95%

Moneda: dirham-ul

Forma de guvernamânt: monarhie (emirat)

Ziua nationala: 2 decembrie

Prezentare generala

Reprezinta o federatie de sapte state (emirate): Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah, Fujairah.

Pana in anul 1971 emiratele ce formeaza azi EAU au fost cunoscute sub numele de “Statele Armistitiului “ (Trucial States), fiind un protectorat britanic.

Aceasta destinatie exotica, cu un stil de viata cosmopolit, combina confortul si stralucirea occidentului cu sarmul unic si ospitalitatea lumii arabe: localnicii imbracati in robe traditionale, dansuri si muzica specifice culturii lor, muzee, vestigii si multe alte dovezi ale legaturii orasului cu istoria sa, in ciuda dezvoltarii economice infloritoare din ultimii ani.

Indiferent ce iti doresti pentru vacanta aici ti se ofera excelente facilitati pentru sport si recreere, golf sau sporturi acvatice, safari in desert, croaziere sau pur si simplu posibilitatea de a te relaxa la soare si de a te bucura de curatenia si stralucirea plajelor.

Elemente de istorie

Teritoriul actual al tarii a fost o regiune importanta pentru comertul Orientului Mijlociu cu India si Africa de est, populata din secolul VII de arabi, care aduc o noua religie, islamismul. Numita in secolele XVII-XIX « Coasta piratilor », devine in secolul XIX protectorat britanic in urma unei succesiuni de tratate incheiate intre 1820-1892. Intre 1968-1971, cele 7 seicate si emirate, care formeaza azi E.A.U., fac parte, sub denumirea de Omanul Contractual, alaturi de Qatar si Bahrain, din Federatia Seicatelor de la Golful Persic. La 2 decembrie 1971, emiratele Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Fujeira, Umm al Qiwain, devenite independente, proclama statul federal Emiratele Arabe Unite, la care se raliaza si emiratul Ras al-Khaima ; Qatarul si Bahrainul refuza sa faca parte din federatie.

Urmarea notificarii facute de Maria Britanie in anul 1968 , conform careia aceasta informa ca doreste sa renunte la aranjamentul existent , cele 7 emirate in cauza au hotarat sa formeze o federatie.

Orasul Abu Dhabi este oficial capitala Emiratelor Arabe Unite.

Statul

Este monarhie constitutionala (în sensul ca nu se guverneaza dupa Sharia - legea islamica); federatie de emirate, conform Constitutiei din 1971. Puterea legisla¬tiva este exercitata de Consiliul Suprem al Uniunii (for¬mat din liderii celor 7 emirate) si Consiliul National Fe¬deral; cea executiva, de Consiliul Suprem al Uniunii si de Consiliul de Ministri, numit de primul. Nu exista partide politice. Regim cu largi prerogative ale executivului.

Asezare geografica:

Emiratele Arabe Unite sunt asezate în Sudul Golfului Persic în Peninsula Ara¬bia. Fac parte din Orientul Mijlociu.

Limite: Golful Persic (N), Golful Oman si Omanul (E), Arabia Saudita (S si V).

Geografia fizica: teritoriul se întinde în cea mai mare parte în desertul Arabiei, pâna pe tarm, o câmpie arida si monotona. La est, spre hotarul cu Omanul, se înalta Muntii Al Hajer (2100 m). Cursurile permanente de apa lipsesc. Oaze: Buraimi, Al Ain.

Fisiere in arhiva (1):

  • Emiratele Arabe Unite.doc