Homo Ergaster - Geografia Cuaternarului

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 17 în total
Mărime: 160.41KB (arhivat)
Publicat de: Ludovic Tănase
Puncte necesare: 7
a fost prezentat in cadrul facultatii de geografie,universotatea din bucuresti.

Extras din referat

In urma cu 2 milioane de ani, o noua specie “Homo” a aparut fiind prima specie pe care am recunoaste-o pentru prima data umana- Homo ergaster.

Homo ergaster a evoluat in timpul unei perioade accelerate de racire globala si uscare care a facut sa dispara din ce in ce mai mult padurile tropicale din Africa si care a condus la creearea unui desert in jumatatea nordica a continentului.

Numele speciei vine din grecesul “ergaster’ care inseamna “muncitor”.Acest nume a fost ales datorita descoperirii diferitelor unelte precum topoare si cutite langa ramasitele scheletice ale Homo eragster.Aceasta imbunatatire in tehnologia uneltelor de piatra este cunoscuta ca industria de “unelte din piatra Acheulean”. Homo eragster a inceput sa foloseasca aceste unele in urma cu 1.6 milioane de ani.Oasele calcificate de animale in depozite fosilice si urme de tabebre sugereaza faptul ca specia muncea creativ.

In mod traditional,oamenii de stiinta s-au referit la aceasta specie ca la Homo erectus si au legat numele acestei specii cu o proliferare a populatiilor din Africa, Europa si Asia.

De la primele descoperiri ale Homo erectus s-a observat ca erau diferente intre populatiile primitive a Homo erectus in Africa si cele mai recente populatii din Europa, Africa si Asia.Multi cercetatori le separa acum in doua specii distincte: Homo ergaster pentru Africa si primitivii Homo erectus pentru populatiile mai tarziu raspandite,mai ales,in Asia.Oamenii de stiinta considera Homo ergaster ca fiind strabunul probabil a populatiilor mai tarziu Homo.

Homo ergaster avea un craniu rotund si arcade proeminente.Dintii, mai ales cand sunt comparati cu cei ai Australopithecus,aveau o marime mult mai redusa.Cateva trasaturi care fac diferenta intre Homo ergaster si Homo erectus sunt oasele mai subtiri ale craniului si lipsa unui sulcus evident.

KNM ER 3883

KNM ER 3883

Data descoperii: 1976

Locatia: Koobi Fora,Kenya

Descoperita de: Richard Leakey

Un schelet cu o orbita intacta dreapta, fosile KNM ER 3883 a fost la inceput atribuita lui Homo erectus.Dar o data cu reclasificarea populatiilor africane a fost atribuita lui Homo ergaster.Se observa lipsa unui sulcus in spatele spancenelor masive.Bazat pe robustetea craniului se crede a fi al unui barbat.

KNM ER 992

Data descoperirii: 1971

Locatia: Koobi Fora, Kenya

Descoperita de: Richard Leakey

Aceasta mandibula care este impartita in doua parti este exemplarul tip al speciei Homo ergaster.Constructia sa fragila si maxilarul mic disting acest exemplu de celelalte exemplare tipice ale Homo erectus ale carui falci erau masive si ale caror maxilare erau destul de late.

KNM ER 992

KNM WT 15000 “The Turkana Boy”

Data descoperirii: 22 August, 1984

Locatia: Turkana de Vest

Descoperit de: Kamoya Kimeu

Scheletul masculului imatur din dreapta este una din cele mai importante ramasite in domeniul paleontologiei. Scheletul este complet in proportie de 90% daca este luata in calcul simetria bilaterala(humerusul stang este absent) osul de sus al bratului poate fi reconstituit ca imaginea in oglinda a celui drept).

KNM WT 15000

Ramasitele apartineau unui adolescent cu o varsta cuprinsa intre 11 si 13 ani cand a murit.In urma cu aproximativ 1,5 milioane ani .Corpul copilului a cazut intr-o mlastina unde a murit si s-a fosilizat.Dintii sai indica semnele unui abces unde dintii de lapte au cazut indicand faptul ca ar fi putut muri din cauza septicimiei

Conținut arhivă zip

  • Homo Ergaster - Geografia Cuaternarului.ppt

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Ai nevoie de altceva?