Londra

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2161
Mărime: 13.72KB (arhivat)
Publicat de: Mirona Marin
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popa Ana

Extras din referat

Londra, orasul elegantei si rafinamentului, gazduieste in spatele portilor si turnurilor, palate impresionante (Buckingham Palace, Westminster Palace), capodopere arhitecturale (St.Paul’s Cathedral), muzee si galerii impunatoare (Muzeul Britanic, Muzeul Madame Tussaud, Galeria Nationala, Galeria Tate), piete galagioase (Piata Trafalgar), docuri si parcuri ( Hyde Park, Gradinile West End este cartierul magazinelor moderne¯Kensington, Regent Park, etc). (Harrod’s), al hotelurilor, cinematografelor, restaurantelor si cluburilor. Aici, langa Piccadilly Circus, se gasesc faimoasele teatre londoneze in care se joaca si astazi piesele lui Shakespeare.

Principalele Atractii Turistice:

Palatul Buckingham: este resedinta oficiala din Londra a monarhilor britanici. Din 1837, de c??nd Regina Victoria s-a mutat aici, palatul cu 600 de camere a fost resedinta monarhilor britanici. Aici are loc zilnic Ceremonia Schimbarii Garzii.

Palatul Westminster: cunoscut si sub numele de Casa Parlamentului este locul unde se afla cele doua camere ale Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord: Camera Lorzilor siCamera Comunelor. Palatul Westminster este aproape de alta cladire guvernamentala numita Whitehall.

Muzeul Britanic: este unul dintre cele mai vechi si mai importante muzee din lume, cu exponate variind de la mumii egiptene la comori romane; este comparat de unii cu Muzeul Luvru din Paris pentru importanta colectiilor lui, atat in numar cat si in calitate.

Galeria Nationala: gazduieste una din cele mai importante colectii de pictura din lume. Renumite opere de arta ale lui :Michelangelo, Leonardo da Vinci, Van Gogh, Rembrandt, Raphael, Claude Monet, Paul Rubens, Thomas Gainsborough, Sandro Botticelli, Paul Cezzane, Diego Velazquez, Gionavi Bellini se afla la dispozitia turistilor la Galeria Nationala din Londra.

Piata Trafalgar: este cea mai mare din oras si locul traditional de intalnire al locuitorilor Londrei. In schimb, manifestarile politice spontane, ceremoniile si plimbarile au loc in Hyde park.

Informatii Suplimentare:

Centru Comercial: Harrod’s este cel mai mare si mai complex centru comercial din Londra. Este situat pe strada Brompton, in Knightsbridge.

Restaurant Traditional: pe strada Bateman, Soho, veti putea savura o masa traditionala englezeasca la “Dog and Duck”, iar in Westminster, pe strada Victoria, “Albert” pub va ofera de asemenea un meniu veritabil englezesc.

Hotel Quality Crown-Hyde Park 3*: hotelul se afla in Talbot Square, la 15 minute distanta de Heathrow. Hotelul pune la dispozitie camere pentru nefumatori, room service, ziarul de dimineata, bar, curatatorie. Camerele au acces la telefon, internet, uscator de par, televizor, masina de calcat pantaloni, serviciu de desteptate automatic, grup sanitar cu cada, radio, si piscina. Mic dejun continental inclus in pret.

Hotel Britannia International 3*: este situat in Marsh Wall, in apropiere de centrul Londrei, de west end si de atractiile principale ale orasului; de asemenea, contine 442 camere instalate cu aer conditionat. Hotelul ofera sala de fitness, restaurant, piscina. Camerele sunt dotate cu televizor, masina de calcat, telefon, uscator de par, etc. Mic dejun continental inclus in pret.

Hotel Caesar 3*: este situat pe strada Queen’s Garden, la cateva minute de Hyde Park, Marble Arch, si strada Oxford. Hotelul contine 160 camere moderne, cu room service asigurat, bar, aer conditionat, restaurant si sala de mese. Camerele dispun de televizor, satelit, cablu, uscator de par, calculator, fax, masina de calcat. Mic dejun inclus in pret.

Hotel 3* Pret pachet / eur Supliment SGL / eur Reducere cazare camera TPL / eur

Hotel Quality Crown - Hyde Park 436 150 24

Hotel Britannia International 454 195 -

Hotel Caesar 466 174 9

Denumirea oficiala: Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord (de obicei prescurtata sub forma Regatul Unit sau Marea Britanie)

Pozitia geografica: Marea Britanie este situata în vecinatatea coastei de nord-vest a Continentului European. Teritoriul sau este compus din Insula Marea Britanie, partea de nord a Insulei Irlanda si un numar de mici insule aflate în marile înconjuratoare (circa 1000 de insule). Marea Britanie este marginita de Oceanul Atlantic si marile adiacente acestuia - Marea Nordului, Canalul Mânecii, Marea Celtica si Marea Irlandei. În Insula Irlanda, provincia Irlanda de Nord are o granita terestra cu Republica Irlanda.

Marea Britanie detine 14 Teritorii de peste Mari, raspândite pe tot globul. Acestea sunt de o mare diversitate, de la minuscula insula Pitcairn, în mijlocul Oceanului Pacific, cu cei 47 de locuitori ai sai, pâna la Bermuda, în Atlanticul de Nord, care are o populatie de 62.059 locuitori si este unul dintre cele mai importante centre financiare din lume. Teritoriile de peste Mari sunt: Anguilla, Teritoriul Antarctic Britanic, Bermuda, Teritoriul Britanic din Oceanul Indian, Insulele Virgine Britanice, Insulele Cayman, Insulele Falkland, Gibraltar, Montserrat, St Helena si Dependentele (Insula Ascension si Tristan da Cunha), Insulele Turk si Caicos, Insula Pitcairn, Insulele South Georgia si South Sandwich, Zonele Basei Suverane din Cipru.

Preview document

Londra - Pagina 1
Londra - Pagina 2
Londra - Pagina 3
Londra - Pagina 4
Londra - Pagina 5
Londra - Pagina 6

Conținut arhivă zip

Te-ar putea interesa și

Metropola Londra

1. PREZENTAREA METROLOPEI LONDRA 1.1 Capitalul natural Londra (în engleză London, franceză Londres) este capitala Angliei şi a Regatului Unit....

Bursa de valori din Londra

Privire generală Bursa de la Londra a fost mult timp prima piaţă financiară a lumii. Ea funcţiona ca un club profesional ce opera după propriile...

Program turistic Londra - un oraș regal

ARGUMENT Etimologic, cuvântul „turism” provine din termenul englez „tour” (călătorie), sau „to tour”, „to make a tour” (a călători, a face o...

Transportul public din București și Londra

Capitolul I Serviciul public din Romania Serviciul public- prezentare generala Noţiunea de serviciu public este utilizată într-un dublu sens, şi...

Particularități privind condiții și reguli de acces și de raportare financiară la Bursa de Valori din Londra

1. Particularităţi privind condiţii şi reguli de acces 1.1. Istoricul Bursei de valori din Londra Prima societate pe acţiuni a lumii a fost...

Londra

Capitolul I Aspecte generale privind resursele turistice din Londra Londra este capitala Angliei şi a Regatului Unit. Este cel mai important...

Bursa de la Londra

1. Bursa: definitie, premise si trasaturi caracteristice Bursa este o institutie in cadrul careia au loc tranzactii organizate cu titluri...

Exigențe în Materie de Raportare Financiară la Bursa de Valori de la Londra

CUVINTE CHEIE BURSĂ DE VALORI- este o piata pe care se ofera si se desfac, dupa o procedura speciala, marfuri sau valori mobiliare PIAŢA...

Ai nevoie de altceva?