Monitoringul Factorilor de Mediu în Scopul Evaluării Degradarii Mediului Ambiant în Municipiul Roman

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1189
Mărime: 545.18KB (arhivat)
Publicat de: Elisaveta Marcu
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Danalache Alexandru

Extras din referat

Componentele factorilor de mediu analizate :

- Cadrul natural şi aşezarea

- Condiţiile social istorice şi politico – administrative ale dezvoltării oraşului Roman

- Aerul şi atmosfera

- Apa

- Soluri

- Biodiversitatea

- Gestionarea deşeurilor

- Mediul Urban

- Spatiile verzi

- Poluarea fonica

Aerul si atmosfera

Valorea maximă admisă (CMA) pentru protecţia sănătăţii este 40 μg/m3 -50 μg/m3 (0.04- 0.05 mg/m3).

Vor fi interpretate grafice si tabele,si se va ajunge la o concluzie.

Imisiile de pulberi în suspensie (PM10) sunt determinate prin probe de lungă durată ( 24 ore) la statia de trafic Miron Costin începând din noiembrie 2003 cand a fost montat prelevatorul de PM10.

Pulberile sedimentabile se măsoară lunar, cantitatea maxima a acestora fiind de 17 mg/m2/lună. Suma lunilor reprezintă valoarea anuală căreia îi corespunde o concentraţie maximă admisă de 200g/m2/an.

Ele sunt masurate de institutii specializate,care efectueaza rapoarte si grafice. Cele mai importante sunt analizele determinărilor efectuate la staţiile de fond şi staţiile industriale în perioada 1995 -2005.

În municipiul Roman s-au determinat lunar pulberi totale sedimentabile în 4 puncte de recoltare reprezentative amplasate în: Str. Griviţei , Bld. Republicii ,Şcoala nr. 8 şi Spitalul Roman.

Apa

Starea ecologică a ecosistemelor acvatice se stabileşte pe baza indicatorilor hidromorfologici, fizico-chimici şi poluanţii specifici de a căror dinamică depinde dezvoltarea calitativă şi cantitativă organismelor acvatice. Analizele biologice au urmărit evidenţierea evoluţiei calităţii apei sub influenţa factorilor de mediu şi a impactului antropic coroborate cu elementele chimice de calitate.

Râul Moldova a fost monitorizat din punct de vedere chimic în staţia hidrologică Roman şi biologic în staţiile Timişeşti şi Roman.

Zona de referinţă pentru aprecierea calităţii precipitaţiilor este Staţia Meteo Roman, zonă considerată neafectată de poluarea industrială şi de trafic.

Exista 8 foraje de supraveghere a apei ale SC Arcelor Mittal Steel

În anul 2005 analizele fizico-chimice evidenţiază depăşiri la ionul azotat, substanţe organice şi amoniu, pe toată suprafaţa platformei, indicând o impurificare de tip menajer, iar la metalele grele crom total , nichel, fier în forajele F5, F6, F7, nichel şi fier în forajele F3, F4, F8 (foraje din incinta societăţii).

Zona haldei de reziduuri industriale, Simioneşti, este monitorizată prin 10 foraje de supraveghere care evidenţiază depăşiri la azotat, substanţe organice şi la metale: plumb (în 9 foraje) şi fier total (în 6 foraje).

Solurile

6,43 ha la S de Roman, în albia Moldovei- depozit de deşeuri municipale şi o parte din cele industriale începând cu anul 2007. Poluanţii: ape cu conţinut organic mare, rezultate din biodegradare, NO3, NO2, NH4, Cl, fenoli etc.

- 4,7 ha în Simioneşti (Cordun), la ~800 m de Moldova- depozit de deşeuri periculoase(până în 2007) şi nepericuloase ale SC Mittal Steel. Poluanţii: ape cu conţinut organic mare, rezultate din biodegradare, ape cu reziduuri petroliere, metale grele.

Datele de pe urma carora se va efectua un raport sunt din grafice realizate de fabrici ce au un grad ridicat de poluare a solului,aerului si apei.

Preview document

Monitoringul Factorilor de Mediu în Scopul Evaluării Degradarii Mediului Ambiant în Municipiul Roman - Pagina 1
Monitoringul Factorilor de Mediu în Scopul Evaluării Degradarii Mediului Ambiant în Municipiul Roman - Pagina 2
Monitoringul Factorilor de Mediu în Scopul Evaluării Degradarii Mediului Ambiant în Municipiul Roman - Pagina 3
Monitoringul Factorilor de Mediu în Scopul Evaluării Degradarii Mediului Ambiant în Municipiul Roman - Pagina 4
Monitoringul Factorilor de Mediu în Scopul Evaluării Degradarii Mediului Ambiant în Municipiul Roman - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Monitoringul Factorilor de Mediu in Scopul Evaluarii Degradarii Mediului Ambiant in Municipiul Roman.doc

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Ai nevoie de altceva?