Portugalia Referat Romana - Engleza

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Portugalia Referat Romana - Engleza.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Geografie, Engleza

Cuprins

1.Istorie
2.Guvernul si poilitica
3.Relatiile externe si Armata
4.Diviziile administrative
5.Geografia si climatul
6.Economia
7.Demografia
8.Educatia
9.Legea
10.Religia
11.Cultura
12Festivaluri si Sarbatori
13.Bibliografie

Extras din document

Portugalia, oficial Republica Portugheza(Portugheza: República Portuguesa; pron. IPA [ʁɛ'publikɐ puɾtu'gezɐ], situata in sud-vestul Europei in Peninsula Iberica, este cea mai vestica tara de pe conrinentul Europei. Prtugalia este marginita de Spania la nord si est si de Oceanul Atlantic la vest si sud. Arhipelagurile Oceanului Atlantic Azores si Madeira sunt de asemenea parti ale Portugaliei.

Portugalia a fost martora la un debit constant de civilizatii timp de 3100 ani incluzand Greci, Romani, Germanici, Mauri si altii , care au lasat o urma in cultura, istoria , limba si compozitia etnica a tarii. Pe parcursul secolelor 15-16, cu imperiul ei imens transcontinental, Portugalia a fost una dintre majorele puteri economice, politice si culturale. Portugalia este o tara dezvoltata membra a Uniunii Europene din anul 1986 si in acelasi timp membra NATO si Eurozone.

Istorie

Porugalia a intrat in existenta ca natiune independenta pe data de 24 iunie 1128, cand Contele Afonso de Portugalia, Afonso Henriques, si-a invins in lupta mama, contesa Teresa sip e iubitu ei Fernão Peres din Trava, in consecinta infintandu-se ca unic lider.Afonso Henriques s-a proclamat regele Portugaliei pe 25 Iulie 1139, dupa batalia de la Ourique si a fost recunoscut in 1143 de Alfonso al VII-le, regele Leonului si al Castiliei, si in 1179 de Papa Alexandru al III-lea.

Afonso si urmasii lui, au fost asjutati de ordinal manastiresc military, fortand carierul de sud sa paraseasca Moorsul, pentru ca spatial Portugaliei sa acopere jumatate din prezenta suprafata.In 1249 aceasta Reconquista a terminat prin captura Algarveului pe coasta sudica.

In 1373, Portugalia a incheiat o alianta cu Anglia, care este cea mai durabila alianta din lume.In urmatoarele decade, Portugalia a ajuns in topul explorarii in lume si si-a insusit Varsta Descoperirii.Printul Henry Navigatorul, fiul regelui João I, devenind principalul sponsor si patronul acestui efort.

In 1383, regele Castiliei, sotul fiicei regelui Portugaliei care a murit fara un mostenitor baiat, a urcat la tron.Urmand o o populara revolta condusa de Crisis intre anii 1383-1385.O parte din neinsemnata nobilime si oameni de rand a fost condusa de John de Aviz ( mai tarziu John I ), sustinut de generalul Nuno Alvarez Pereira, infranti de castilieni in batalia de la Aljubarrota.Aceasta celebrata batalie este inca un simbol al gloriei si conflict de independenta din invecinatatea Spaniei.

In 1415, Imperiul Portughez s-a dus la vale cucerit de Ceuta, un prosper centru islamic de comert din nordul Africii. Au urmat primele descoperiri in Atlantic:Madeira si Azorele, care au fost urmate de primele miscari de colonizare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Portugalia Referat Romana - Engleza.doc

Alte informatii

Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Economie a Turismului Intern si International