Triunghiul Bermudelor

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Triunghiul Bermudelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Geografie

Extras din document

- I se mai spune Zona Crepusculara, Triunghiul Diavolilor sau Marea Misterioasa si este aproximativ creeat de Florida, Insula Bermuda si Puerto Rico.

- Rapoarte despre straniile disparitii din Marea Misterioasa dateaza cel putin dinainte de 1950. Se stie despre aceasta zona ca este o faimoasa regiune oceanica care are abilitatea de a "inghiti" vase si avioane fara a lasa vreo urma despre ele.

- Dupa toate probabilitatile inceputul istoriei Triunghiului Bermudelor, dateaza de pe 16 septembrie 1950, cand a aparut un articol care vorbea despre misterioasele disparitii ale vapoarelor si avioanelor, intre Florida si Bermuda. Autorul articolului se numea E.V.W. Jones. Aproximativ doi ani mai tarziu, George X. Sand publica in "Fate Magazine" un articol care schita in linii mari mai multe lucruri despre "misterioasele disparitii marine".

- In anii ce au urmat au mai aparut tot felul de carti in care se scria despre misterele acestei zone, multe dintre ele care insa denaturau adevarul creeand astfel o zona mistica si periculoasa. Astfel autorii unor carti erau de parere ca extraterestrii erau cei vinovati pentru disparitiile din Zona Crepusculara. In cartea sa, "The Bermuda Triangle Mystery - Solved", Kusche a gasit povestiri care au modificat multe rapoarte (aproape toate). In multe dintre ele se specifica ca marea era linistita cand de fapt in zona aveau loc furtuni.

- In Aprilie, 1975, in "Fate Magazine" se scria ca de la 1955 incoace au fost raportate disparitia a 428 de vase, ceea ce ar insemna de departe ca Triunghiul Bermudelor ar fi inghitit mai multe vase decat oricare alta zona de pe Pamant.

- Acum insa sa vedem in continuare si cateva dintre evenimentele care au avut probabil loc in Triunghiul Diavolilor.

- In anul 1492, Columb nota in jurnalul sau ca in zona au fost vazute cazand din cer lumini de foc si chiar o mare flacara de foc cazand in ocean (probabil un meteorit). Columb mai scria in jurnalul sau ca dupa parerea lui in zona este o discrepanta dintre nordul terestru si nordul magnetic.

- In anul 1892, a fost descoperit un vas, "Mary Celeste", abandonat la circa 400 mile la distanta dintre Ney York si Genoa. Nu s-a descoperit nici un semn despre echipaj si deoarece barca de salvare era si ea disparuta se crede ca echipajul a fugit incercand sa se salveze crezand ca vaporul nu va rezista furtunii care s-a abatut asupra lui. Acest eveniment a fost atribuit retroactiv Triunghiului Bermudelor desi vasul a fost gasit departe de aceea zona, adica pe coastele Portugaliei.

- Adevarata legenda a Triunghiului Diavolului a inceput la 5 decembrie 1945 cu faimoasa disparitie a "Zborului 19". Cinci bombardiere au disparut misterios impreuna cu un alt avion de cautare venit dupa ele, adica in total sase avioane si 27 de oameni. Se crede ca Lt. Taylor, conducatorul zborului a continuat antrenamentul desi avea defect radarul iar vremea era foarte rea. Astfel, dupa indicatiile lui Taylor, avioanele trebuiau sa se indrepte spre pamant dar defapt ele se indepartau tot mai mult, iar la un moment dat s-a pierdut orice legatura cu ele. Nu au fost descoperite nici pana in ziua de astazi.

- Au mai fost si alte incidente, mai mici sau mai mari, atribuite Triunghiului Bermudelor.

- Doua elemente importante reprezinta obstacole in a crede cu adevarat ca Triunghiul Bermudelor este adevar si nu doar legenda. In primul rand majoritatea disparitiilor pot fi explicate rational iar in al doilea rand nu se stie cu adevarat daca toate evenimetele atribuite acestei zone au si avut loc acolo pentru ca nu s-au descoperit probe evidente in acest sens.

"Locul de nicaieri si timpul de niciunde"

Preliminarii

"Triunghiul Bermudelor" e o transpunere cinematografica a unei supozitii referitoare la misterul zonei cu acelasi nume , situate in Atlanticul de Vest , pe coasta de sud a Statelor Unite si cunoscuta si sub numele de "Triunghiul Mortii" , "Triunghiul Diavolului" , "Marea navelor disparute" etc. Filmul este doar o mica parte din intreaga "mitologie" ce a luat nastere prin incercarile oamenilor de stiinta si nu numai de a da o explicatie miilor de disparitii ciudate care au avut loc de-a lungul anilor in aceasta portiune de ocean.Faptul ca nici un disparut nu a revenit , ca nu s-au gasit cadavre sau alte ramasite umane a inflacarat si mai tare imaginatia multora.In toate ipotezele enuntate se gaseste un sambure de adevar , dar unde e acea minte luminata care sa descurce itele si sa dea realitatii ce-i al ei si imaginarului toate inchipuirile?

Fisiere in arhiva (1):

  • Triunghiul Bermudelor.doc