Absorbanți de oxigen si etilenă pentru ambalajele produselor alimentare

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1570
Mărime: 24.70KB (arhivat)
Publicat de: Julia L.
Puncte necesare: 4

Extras din referat

Introducere

În SUA, Japonia și Australia, sistemele de ambalare active și inteligente sunt deja aplicate cu succes pentru a prelungi termenul de valabilitate sau pentru a monitoriza calitatea și siguranța alimentelor. În ciuda acestui fapt, indiferent de activitatea intensă de cercetare și dezvoltare privind ambalajele active și inteligente, există doar câteva sisteme semnificative din punct de vedere comercial pe piață. Absorbantele de oxigen adăugate separat ca plicuri mici în interiorul ambalajului sau atașate ca etichete în capac au probabil cea mai mare semnificație comercială în ambalajele alimentare active din zilele noastre. De asemenea, se utilizează emițători/generatoare de etanol și absorbanți de etilenă, dar într-o măsură mai mică decât absorbanții de oxigen.

Alte tehnici active semnificative din punct de vedere comercial includ, de exemplu, absorbanți pentru umiditate și în afara mirosului și absorbanți/emițători pentru dioxidul de carbon. În ceea ce privește ambalajele inteligente, indicatorii de temperatură a timpului și indicatorii de oxigen sunt cei mai utilizați în țările menționate mai sus.

În Europa, doar câteva dintre aceste sisteme au fost dezvoltate și sunt aplicate. Acest decalaj în comparație cu SUA, Japonia și Australia se datorează parțial reglementărilor europene stricte pentru materialele care intră în contact cu alimentele, care nu pot ține pasul în întregime cu inovațiile tehnologice și interzic în prezent aplicarea multora dintre aceste sisteme. În plus, cunoștințele exigue despre acceptarea de către consumatori, aspectele economice și impactul asupra mediului al acestor noi tehnologii și, în special, cunoștințele privind dovezile solide ale eficacității și siguranței lor demonstrate de cercetătorii independenți au inhibat utilizarea comercială. Ambalajele în vid și ambalajele de protecție a gazelor (ambalaje modificate în atmosferă) au avut o poziție stabilită în multe țări europene din 1980. Ambalajele în vid, ambalajele de gaz și ambalajele active concurează între ele, cel puțin într-o anumită măsură. Cu toate acestea, toate aceste tehnologii au propriile avantaje și dezavantaje, iar cea mai bună tehnologie de pachet ar trebui să fie selectată în funcție de cerințele individuale de la caz la caz.

Discuțiile dintre VTT Biotechnology și diverse părți din lanțul de aprovizionare cu alimente din Finlanda și, de asemenea, din alte țări au arătat că, înainte ca sistemele de ambalare inteligente și active să poată fi lansate în număr mai mare pe piață, este necesară o demonstrație a funcției și beneficiilor acestor sisteme în lanțul de aprovizionare cu alimente. Din acest motiv, VTT a demarat un proiect de aproximativ un an "Demonstrarea ambalajelor inteligente ca instrument de control al calității în lanțul de aprovizionare cu alimente" în Finlanda. Proiectul este finanțat și susținut de Tekes, Agenția Națională de Tehnologie a Finlandei, companii de ambalare și grupuri de franciză.

Ambalajul activ este definit ca ambalaj care modifică starea alimentelor ambalate, astfel încât să se prelungească termenul de valabilitate și să se îmbunătățească siguranța acestuia. În ambalajul activ, principiile active sunt incluse în ambalaj sau încorporate în materialul ambalajului. Unele dintre aceste principii sunt "modificatori ai atmosferei", cum ar fi absorbanți de oxigen, absorbanți sau generatoare de dioxid de carbon, absorbanți de și regulatori de umiditate (Ooraikul și Stiles, 1991; Rooney, 1995; Dong, 2016.). Acestea sunt de obicei incluse în ambalaj ca fază separată de exemplu, plicurile familiare de silice utilizate ca absorbanți de umiditate. Oxidarea fierului este frecvent utilizată pentru îndepărtarea oxigenului. Îndepărtarea etilenei în ambalajele care conțin fructe și legume proaspete este importantă pentru prevenirea maturării accelerate. Etilena este adsorbită de carbon activ sau oxidată de permanganat de potasiu. Alternativ, principiul activ, care poate fi un agent de conservare sau un antioxidant este inclus în filmul ambalajului și eliberat încet în atmosfera ambalajului în timpul depozitării.

Un alt tip de pachet activ este cel care conține un susceptor cu microunde, pentru intensificarea încălzirii prin microunde. Acest tip este utilizat pe scară largă pentru ambalarea floricelelor cu microunde.

Conservarea alimentelor implică prelucrarea alimentelor în așa fel încât să prevină creșterea microorganismelor și să încetinească oxidarea grăsimilor care poate provoca râncezire. Prevenind oxidarea alimentelor, putem crește durata de valabilitate a unui produs alimentar. Tehnologia ambalării active în conservarea alimentelor s-a îmbunătățit zi de zi. Depozitarea produselor alimentare în pachete impermeabile la oxigen este una dintre cele mai fiabile metode. De asemenea, plicurile absorbante de etilenă au fost folosite pentru a crește durata de valabilitate a fructelor, legumelor și florilor. Asa dar in continuare vom discuta despre utilizarea absorbantului de etilenă și a absorbantului de oxigen în conservarea alimentelor.

Bibliografie

Cum ajută absorbanții de etilenă și oxigen la conservarea și reducerea risipei alimentare? (beechems.com)

Grade alimentare de oxigen Absorbere Producătorii și furnizorii - China Factory - Chunwang (absorbwell.nl)

Absorbanți de oxigen Producători și furnizori - China Oxygen Absorbers Factory - Chunwang (absorbwell.nl)

Vânzare directă absorbant de etilenă pentru producătorii și furnizorii de fructe - China Factory - Chunwang (absorbwell.nl)

Preview document

Absorbanți de oxigen si etilenă pentru ambalajele produselor alimentare - Pagina 1
Absorbanți de oxigen si etilenă pentru ambalajele produselor alimentare - Pagina 2
Absorbanți de oxigen si etilenă pentru ambalajele produselor alimentare - Pagina 3
Absorbanți de oxigen si etilenă pentru ambalajele produselor alimentare - Pagina 4
Absorbanți de oxigen si etilenă pentru ambalajele produselor alimentare - Pagina 5
Absorbanți de oxigen si etilenă pentru ambalajele produselor alimentare - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Absorbanti de oxigen si etilena pentru ambalajele produselor alimentare.docx

Te-ar putea interesa și

Merceologia Alimentelor

1. Procesele vitale se desfasoara pe baza unui permanent si continuu schimb de substante pe care organismul viu le ia din mediul ambiant si le...

Tehnici de Condiționare și Conservare prin Ambalarea în Atmosferă Modificată

- Principiul de bază al ambalării în atmosferă modificată constă în modificarea conţinutului atmosferei naturale folosind în acest scop N2, CO2,...

Ai nevoie de altceva?