Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 7217
Mărime: 1.68MB (arhivat)
Publicat de: Roxana Udrea
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Conf .dr.Daraban Stelica
este un alt referat pt master perioada 2010-2011 cu traduceri personale la fel ca si celalat de la apicultura insa acesta priveste caprinele si tasabilitatea calitatii laptelui si calitatii lui in consumul uman

Extras din referat

Istoric

Capra este unul dintre cele mai vechi animale domesticite de om. Oamenii au consumat produse de capra de acum 10.000 de ani, primele atestari venind din zona Iranului. Faraonii egipteni erau ingropati in piramide in care se gaseau produse pe baza de lapte de capra, pentru ca acestia le considerau comori care ii vor ajuta sa treaca in lumea de dincolo. Laptele de capra este mult mai consumat la ora actuala decat cel de vaca, indiferent de continent.

Laptele de capra - leac stravechi

Se stie că laptele de capră este mai sănătos decît cel de vacă?

Încă din vechime a fost cunoscut acest leac cu acţiune lentă, dar sigură pentru multe suferinţe. Este întăritor şi hrănitor. Prin compoziţia lui, mai bogată în substanţe benefice decît cel de vacă, laptele de capră are şi rolul de a preveni multe boli grave. Pe deasupra, opreşte evoluţia cancerului. Se găseşte greu, e adevărat, dar dacă aveţi ocazia să vă aprovizionaţi cu acest lapte, nu ezitaţi. În numai cîteva zile, o să-i simţiţi efectele terapeutice. Veţi fi mai fortifiaţi, mai cu poftă de viaţă. Întocmai ca locuitorii de pe înălţimile Caucazului, cei mai longevivi oameni de pe planetă.

Ideal pentru oase

Chiar dacă sînt mai puţin agreate de crescătorii de animale, pentru că sînt neastîmpărate şi stricătoare, caprele sînt cele care dau cel mai sănătos lapte.Acest lapte fortifică organismul şi întăreşte imunitatea naturală în TBC (în special cu localizare pulmonară), anemii, dezechilibre hormonale cu pierdere în greutate, cancere în forme incipiente, convalescenţe, afecţiuni paratiroidiene care generează spasmofilii rebele la tratamente clasice, atrofii musculare, astenie de primăvară. Specialiştii spun că laptele de capră previne, prin aportul de minerale, anemia şi demineralizarea osoasă. Acţionează ca un medicament, înlăturînd slăbiciunea, redînd vigoarea şi optimismul şi ajutînd organismul să lupte cu boala. Administrarea preventivă îi face pe cei bolnăvicioşi din fire să devină mai rezistenţi la virozele de sezon sau să suporte mai uşor eventualele îmbolnăviri contagioase, îi fereşte pe adolescenţi de epuizare fizică şi îi ajută pe copiii distrofici să se dezvolte normal.

Speranţă în tratarea cancerului

Laptele de capră, spre deosebire de laptele de vacă, conţine un acid organic puternic care s-a demonstrat că opreşte evoluţia cancerului aflat în stadiul incipient, dar are efecte benefice şi în unele cazuri terminale, cu metastaza osoasă. În tratamentul bolnavilor de cancer, laptele de capră se poate consuma în reprize scurte de 2-3 zile. Pentru astm, se fierbe lapte de capră cu flori şi frunze de păstîrnac, timp de 10-15 minute, la foc mic. Se ia de pe foc şi după 30 de minute se beau cîte 100-200 ml, de 3-5 ori/zi. Laptele de capră se apropie mult de cel uman şi se poate consuma fără riscul îmbolnăvirii pe care îl prezintă deseori laptele de vacă. Medicina naturistă recomandă laptele de capră roşie, deoarece capra neagră atrage soarele, iar cea albă îl respinge. Contra sterilităţii, se foloseşte o reţetă cu lapte de capră. Vreme de 49 de zile, se bea dimineaţă, la răsăritul soarelui, şi seara, la apusul soarelui, cîte o cană de lapte de capră proaspăt muls, în care se adaugă două linguri de suc obţinut prin stoarcerea tulpinilor proaspete de năprasnic.

Cîteva contraindicaţii !

Pentru că are un conţinut ridicat de grăsimi, laptele de capră nu se administrează fără avizul medicului persoanelor cărora alimentele grase le dăunează (obezi, hipertensivi, persoane cu probleme hepatice). Persoanele cu afecţiuni pulmonare sau cei care au renunţat la fumat, dacă nu au astfel de restricţii, pot consuma un litru zilnic, nediluat, timp de minim 14 zile. În scop curativ şi preventiv, cura cu lapte de capră fiert durează între 14-90 zile, cîte 2-3 căni zilnic. Pentru copii, laptele de capră se diluează cu lapte de vacă, iar pentru adulţii predispuşi la diaree sau cu ficat sensibil, în prima săptămînă din cură se administrează amestecat în părţi egale cu lapte de vacă. Gustul specific, care nu este pe placul oricui, poate fi îmbunătăţit cu miere de albine. După primele 14 zile, rezultatele sînt vizibile: reapare culoarea în obraji, dispar oboseala şi depresia, creşte rezistenţa la efort, apare creşterea în greutate şi o stare generală mai bună.

Laptele preferat în UE

Includerea laptelui de capră, normal sau îmbunătăţit în calciu, în dietă favorizează utilizarea digestivă şi metabolică a fierului, calciului, magneziului şi fosforului şi depozitele lor în organele ţintă. Alături de laptele şi brînza de capră, are proprietatea de a trata afecţiuni pulmonare, cardio-vasculare şi intestinale, şi laptele de măgăriţă. Iar în Asia şi în Caucaz, laptele de zebu. Produsele din lapte de capră sînt foarte apreciate în Uniunea Europeană şi în special în Franţa, unde a fost înregistrat brevetul cu numărul 2530952, care indică faptul că laptele de capră este şi un bun stimulator de creştere a părului. Dar mai este folosit şi în hrănirea bebeluşilor.

Preview document

Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 1
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 2
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 3
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 4
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 5
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 6
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 7
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 8
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 9
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 10
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 11
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 12
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 13
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 14
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 15
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 16
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 17
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 18
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 19
Acțiunea laptelui de capră și a produselor derivate în sănătatatea umană - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Actiunea Laptelui de Capra si a Produselor Derivate in Santatatea Umana.doc

Alții au mai descărcat și

Abator de Porcine

CAPITOLUL I : GENERALITĂŢI RASE DE ANIMALE FURNIZOARE DE CARNE RASE DE OVINE Clasificarea raselor de ovine se poate face după mai multe...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Laptele

LAPTELE este un lichid de culoare alb-gălbuie secretat de glanda mamară a mamiferelor. În toate scrierile vechi ce se referă la condiţiile de...

Ai nevoie de altceva?