Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB

Referat
9/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 4475
Mărime: 68.92KB (arhivat)
Publicat de: Camil-Cristea Sandu
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Capitolul 1
  2. Grupa sanguină 2
  3. 1.1 Sistemul de funcţionare 2
  4. Capitolul 2
  5. Apariţia grupelor sanguine 3
  6. 2.1 Grupa sanguină 0(I) 3
  7. 2.2 Grupa sanguină A(II) 3
  8. 2.3 Grupa sanguină B(III) 4
  9. 2.4 Grupa sanguină AB(IV) 4
  10. Capitolul 3
  11. Repartiţia grupelor sanguine 5
  12. 3.1 Repartiia grupelor sanguine pe glob 5
  13. 3.2 Repartiia grupelor sanguine în România 5
  14. Capitolul 4
  15. Alimentaţia persoanelor cu grupa sanguină AB(IV) 6
  16. 4.1 Alimentele permise 6
  17. 4.2 Alimentele nepermise 6
  18. Capitolul 5
  19. Recomandari generale 7
  20. Capitolul 6
  21. Dieta pe o perioada de 7 zile 8
  22. 6.1 Ziua I 8
  23. 6.2 Ziua II 9
  24. 6.3 Ziua III 11
  25. 6.4 Ziua IV 13
  26. 6.5 Ziua V 14
  27. 6.6 Ziua VI 16
  28. 6.7 Ziua VII 17
  29. Concluzii 20
  30. Bibliografie 21

Extras din referat

1. GRUPA SANGUINĂ

Potrivit opiniei mai multor nutriţionişti occidentali cu notorietate, consumarea alimentelor „specifice” fiecărei grupe sanguine ar permite o digestie optimizată, o sănătate mai bună în general şi, nu în ultimul rînd, o scădere in greutate mult mai lesnicioasă.

Termenul de grupă sanguină (sau grup sanguin) este folosit pentru a caracteriza sângele unui individ în funcţie de prezenţa sau absenţa unui antigen pe suprafaţa eritrocitelor acestuia. Majoritatea antigenelor de grup sanguin sunt de natură glicoproteică, oarecum stabile din punct de vedere genetic, unele fiind întâlnite la mai multe specii de mamifere în forme identice. Această trăsătură a lor poate fi invocată drept argument în favoarea unităţii lumii vii.

„Grupa sanguină este cheia!” – aceasta este concluzia la care a ajuns medicul american Peter D'Adamo, primul care a suspectat şi stabilit, în anii '70, existenţa unei legături între tipurile de alimentaţie şi fiecare dintre categoriile de clasificare a sângelui. Pornind de la observaţiile făcute pe un lot extins de pacieţi suferinzi de boli de nutriţie (diabet, hipercolesterolemie, obezitate ), savantul a constatat că indivizii, în funcţie de cele patru caracteristici ale globulelor roşii şi ale plasmei, tolerau mai bine sau mai puţin bine anumite genuri de hrană.Având în vedere acest aspect al alimentaţiei noastre, ar trebui să consumăm alimentele „compatibile” cu grupa noastră de sânge pentru a ne bucura de o sănătate perfectă, de o buna digestie şi asimilaţie. Respectarea acestui deziderat ar permite totodată, dacă este cazul, o slăbire uşoară, cu rezultate de durată.

1.1 Sistemul de functionare

Toate celulele corpului posedă la suprafaţa lor nişte elemente numite antigeni. Când o substanţă străină pătrunde în organismul nostru, sistemul imunitar o verifică, constată dacă prezintă aceeaşi antigeni, cu alte cuvinte , controlează dacă are referinţe bune.

Dacă rezultatul este negativ, se pune automat în funcţiune aparatul de apărare (se produc anticorpi), pentru a izola şi distruge intrusul ce poate pune în pericol sănătatea. Anumite celule din sângele nostru, bine cunoscutele globule roşii prezintă în jur de 300 de antigeni pe suprafaţă, 30 dintre ei determinând grupa sanguină. Astfel, la 2 persoane cu grupa sanguină comună, aceşti 30 de antigeni vor fi identici.

Toată lumea ştie că , într-un organism, cel mai important vehicul care alimentează structura fizică este sângele. Sângele este însăşi viaţa, este forţa primordială.

Amprenta ADN este intactă şi replicată în noi la nesfârşit, prin sânge. Grupa sanguină este cheia ântregului sistem imunitar al organismului. Ea controlează influenţa viruşilor, bacteriilor, a altor infecţii, a substanţelor chimice, a stresului şi a întregii game de factori şi condiţii externe care ar putea compromite sistemul imunitar.

2. APARIŢIA GRUPELOR SANGUINE

Cele patru grupe sanguine – 01, A2, B3 si AB4 – s-au delimitat progresiv, pe parcursul evoluţiei stramoşului nostru direct, Homo sapiens sapiens sau omul de Cro-Magnon (acum în jur de 160.000 de ani). Grupa 01 a fost prima, urmată de A2, B3 şi în sfirşit de AB4. Fiecare „apariţie” a unei astfel de categorii a corespuns unei etape în dezvoltarea fiinţei umane preistorice, depinzând de condiţiile climaterice, sociale si bineînteles de alimentaţia preponderentă într-o anumită perioadă. Mai exact spus, sistemul digestiv al omului s-a adaptat tipului de hrană disponibil în mai mare măsură, producând enzime specifice asimilării nutrienţilor.

2.1. Grupa sanguina 0(I)

Unele teorii plasează grupa sanguina 0(I) la originea evoluţiei sângelui, afirmând că aceasta este prima, cea mai de bază şi cea mai veche grupă sanguină. Argumentele pe care se bazează aceste consideraţii sunt legate de faptul că această grupă de sange este cea mai întalnita pe Terra zilelor noastre. Ea este grupa de sânge care caracterizează vechimea, inteligenţa nativă, viclenia si răceala tipică vânătorului. "Memoria genetică" a indivizilor cu grupa sanguină O (I) îi caracterizează pe aceştia ca fiind puternici, rezistenţi, îndrăzneţi, dotaţi cu intuiţie şi optimism înnascut, nativ. Posedă un sistem imunitar puternic şi destul de echilibrat. De asemenea ei sunt indivizii cei mai înclinaţi spre beneficiile eforturilor fizice, organismul acestora având un metabolism de efort care exploatează eficient şi conservă substanţele nutritive fiind genul care îsi descarcă eficient stress-ul pe fondul efortului fizic.

2.2. Grupa sanguina A(II)

Evolutioniştii plasează grupa sanguină A - II ca fiind următorul pas în evoluţia umană. El semnifică sfarşitul Paleoliticului şi trecerea la Neolitic, sfarşitul perioadei exclusiv carnivore şi trecerea la agricultură, cu tot ceea ce este legat de aceasta (exploatarea animalelor domesticite, sistemele sociale grupate în jurul aşezarilor stabile.

Apare în perioada 20.000 - 10.000 i.Ch. într-o zonă delimitată între Asia Centrală şi/ sau Orientul Mijlociu şi caracterizează începutul aglomerărilor umane, al stresului şi al stilului sedentar de viată. În acest sens se argumentează prin creşterea capacităţii de organizare (cu referire în special la fondul intelectual si cel orgnizatoric), creşterea ratei de supravieţuire la boli cum ar fi holera, ciuma, variola, etc. tipice membrilor grupei sanguine A (II) faţa de cei cu grupa O şi printr-o constantă de superioritate a celor cu grupa A în ceea ce priveşte convieţuirea în mari aglomerari umane (viaţa în interdependenţa cu ceilalţi componenţi ai unei comunităţi date) faţa de ceilalţi (grupa O)

Se poate remarca că, fondul psihologic care poate fi asimilat deţinătorilor de grupă sanguină A (II) - dacă se iau în calcul studiile psihologice în domeniu - este caracterizat în primul rând de abilitaţi în sensul planificării şi muncii în echipă, printr-un stil predominant cooperant. Ei sunt indivizii care răspund destul de bine la diverse cerinţe de adaptare şi organizare în condiţiile în care acestea sunt cunoscute şi acceptate de către ei (atât din punct de vedere al organismului cât şi din punct de vedere intelectual), cooperanţi şi inteligenţi dar şi mult prea statorinici, lenţi, mai ales dacă sunt puşi în faţa

Preview document

Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 1
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 2
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 3
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 4
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 5
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 6
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 7
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 8
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 9
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 10
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 11
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 12
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 13
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 14
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 15
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 16
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 17
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 18
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 19
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 20
Dietă Alimentară a unei Persoane cu Grupa Sanguină AB - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Dieta Alimentara a unei Persoane cu Grupa Sanguina AB.doc

Alții au mai descărcat și

Dieta unei Femei Însărcinate în Luna a V-a

Capitolul I. Femeia insărcinată in luna a V a 1.1 Importanţa alimentaţiei Dacă te-ai hotărât să ai un copil sănătos este bine să iei din timp...

Nutriția persoanelor în varstă

INTRODUCERE.MOTIVAŢIA ALEGERII TEMEI Calitatea vieţii este în strânsă legătură cu menţinerea sănătăţii orale, parte a sănătăţii generale de care...

Produse alimentare de origine vegetală - fructe exotice proaspete - aspecte nutriționale și dietetice

Omul a intuit dintotdeauna ca fructele sunt o comoara pentru sanatate. In trecut, aceasta intelepciune s-a concretizat in maxime cum ar fi "un mar...

Dieta unei gimnaste în vârstă de 16 ani

1. ALIMENTAŢIA SPORTIVILOR. GENERALITĂŢI Importanţa nutriţiei în menţinerea sănătaţii şi formei sportive este bine cunoscută. Alimentaţia...

Regimul Alimentar al unei Persoane Pur Vegetariene

1. Scurt istoric Sănătatea nu poate fi întreţinută fără o dietă adecvată. Un vechi proverb chinezesc spune că "indiferent care cauză e tatăl...

Principiile Active care Ajută la Obținerea unor Rezultate Pozitive în Regimurile de Slăbire

INTRODUCERE Lumea modernă se confruntă cu obezitatea din ce în ce mai direct. Această boală capătă dimensiuni pandemice. Alimentaţia are rolul cel...

Regimul alimentare al unei persoane cu intoleranță la gluten

1. Glutenul 1.1 . Definiţie generală . Glutenul este o proteină aflată în grâu, orz, ovăz şi secară. La anumite persoane(şi este dovedită...

Dietă vegetariană - fibrele alimentare

DIETA VEGETARIANA GENERALITATI Conform raportului Asociatiei Dietetice Americane despre dietele vegetariene, acestea sint asociate cu un risc...

Te-ar putea interesa și

Vitamine

ARGUMENT „Medicus curat, natura sanat” Hipocrat Alegerea subiectului “ Vitamine” pentru proiectul de diplomă prezentat este argumentat prin...

Regimul alimentar al unei persoane cu grupa sanguină 01

INTRODUCERE:• Grupa 01 semnifica "vechimea". Primii oameni erau vanatori iscusiti, deci carnea (proteinele) reprezentatau principala sursa de...

Efectul unor factori biologici și sociali asupra alimentației din Comuna Glăvile

Alimentaţia omului, în zilele noastre, a devenit o problemă de cunoaştere şi de educaţie civică. Dacă până nu de mult omul se hrănea în funcţie de...

Litaza biliară

LITIAZA BILIARA" pare bine ales din anumite motive: 1. Un numărul foarte mare de îmbolnăviri, in cadrul populaţiei adulte 10 - 17 % dintre...

Ai nevoie de altceva?