Hellasul Alimentar

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Hellasul Alimentar.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dragos Mariciuc

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Extras din document

Introducere

S.C.”ANDY”S.A. este o societate comercială pe acţiuni, înfiinţată în anul 2000. Obiectul activităţii este în principal producerea şi comercializarea hellasului alimentar, dar şi sucuri concentrate pe bază de citrice, după cum urmează: concentrat citric de portocale, ananas, kiwi şi mango.

Făcând parte din categoria ingredientelor alimentare , hellasul alimentar este utilizat pentru mărirea acidităţii preparatelor culinare şi pentru a da acestora gustul şi aroma caracteristice sucului de lămâie.

Produsul se obţine prin dizolvarea în apă potabilă filtrată şi dedurizată, urmată de omogenizarea următoarelor ingrediente de uz alimentar:

- acid citric monohidratat alimentar;

- acid ascorbic

- emulsie lămâie

- benzoat de sodiu, aditiv alimentar cu rol de conservant

- apă potabilă filtrată şi dedurizată

Prezentarea generală a punctelor de desfacere si comercializare

Desfacerea şi vânzarea produselor se face prin intermediul a trei magazine , fiecare beneficind de gestiune individuală Aceste magazine sunt amplasate strategic în trei locaţii diferite după cum urmează : “ Magazinul 1 “ situat în Municipiul Iaşi , punctul strategic Hala Centrală întrucât locaţia are un număr mare de vizitatori , “Magazinul 2” situat cu gestiunea 2 , situat in localitatea Roman , punct strategic Centrul Comercial Kaufland , “Magazinul 3” cu gestiunea 3 , situat in Municipiul Bacău punct strategic incinta Complexului Comercial Arena Mall

1. Analiza preliminară a produsului/brandului ()

- Analiza confruntării de piaţă a produsului respectiv (consumatori, nonconsumatori)

Produsul meu, hellas alimentar, care dealtfel face şi obiectul temei, pot spune ca se adresează unei game largi de consumatori. Întrucât se foloseşte frecvent în domeniul culinar, oricine poate reprezenta un potenţial consumator.

Consumatorii produsului pot fi personane atât de sex feminine cât şi de sex masculine.

În ceea ce priveşte non-consumatorii, aceştia sunt de două feluri: relativi şi absoluţi.

Non-consumatorii relativi sunt acele persoane care folosesc produse diferite ca denumire comerciala dar care au aceleaşi proprietăţi cu produsul meu, hellas alimentar.

Non-consumatorii absoluţi fac parte din categoria persoanelor cu probleme de sănătate, în special cele care suferă de hiperaciditate gastrica sau persoanele carora le este interzis in mod expres de medic consumul de astfel de produse.

- Analiza concurenţei (concurenti directi, concurenti indirecti, concurenta de solutii)

Pe piaţa românească se remarcă trei mari firme care concurează în mod direct, în ceea ce priveşte produsul meu: S.C. ANTECA’93 SRL, S.C. DEBO ING. SRL şi S.C. ALEXANDROS IMPEX SRL.

Concurenţii indirecţi fac parte din categoria celor care comercializează produse diferite ca şi denumire comercială dar cu proprietaţi asemănătoare : sare de lămâie , borşul magic , oţetul etc

Concurenţa de soluţie – ca şi alte variante la produsele enumerate mai sus ar putea fi lamâia , strugurii necopţi şi prunele necoapte

- Analiza comunicării actuale a brandului ( strategie de poziţionare , concept creativ )

Firma şi-a ales drept ţintă de poziţionare şi expunere a produsului hellas zona mediană a expozorului , astfel încât potenţialii clienţi să poată avea cît mai uşor primul contact vizual cu produsul nostru

Fisiere in arhiva (1):

  • Hellasul Alimentar.doc

Alte informatii

Facultatea De Economie si Administrarea Afacerilor