Intoxicatii Alimentare cu Pesticide

Imagine preview
(7/10 din 4 voturi)

Acest referat descrie Intoxicatii Alimentare cu Pesticide.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Extras din document

1. Intoxicatii alimentare – generalitati.

Toxiinfectiile si intoxicatiile alimentare sunt o problema mult mai mare pentru guverne si industria alimentara de azi decat in ultimile decade. Cativa dintre factorii care au condus la aceasta sunt: identificare ade noi agenti cu risc de boala, faptul ca unii agenti traditionali sunt asociati azi cu alimente care inainte nu prezentau un risc, o crestere a numarului de focare masive de infectie inregistrate, impactul toxiinfectiilor alimentare (TIA) asupra copiilor, varstnicilor.

2. Pesticide – generalitati.

Pesticidele (substante fitofarmaceutice ,antidaunatori) sunt substante utilizate pentru protejarea chimica a plantelor impotriva bolilor, buruienilor si daunatorilor .

Pentru om, riscul de intoxicatie, acuta sau cronica, poate fi de natura profesionala, accidentala sau voluntara si prin contaminarea mediului inconjurator – sol, surse de apa, alimente, aer – cu mari implicatii ulterioare .

In raport cu actiunea lor principal pesticidele se impart in zece categorii :

-fungicide si bactericide ;

-insecticide ;

-acaricide ;

-nematocide si sterilizanti ai solului ;

-rodenticide ;

-moluscocide ;

-repelenti ;

-erbicide ;

-defolianti ;

-regulatori de crestere si produse auxiliare .

3. Toxicitatea pesticidelor.

Majoritatea produselor fitofarmaceutice folosite in practica agricola sunt toxice pentru om si animalele domestic. Aplicarea stropirilor sistematice in pomicultura, legumicultura, etc, duce la acumularea de produse fitofarmaceutice pe fructe, legume, Frunze, care nu se descompun in totalitate si nu au timp de a fi spalate de ploi. Aceste reziduuri prezinta un pericol pentru sanatatea omului. Ele pot actiona direct sau prin intermediul laptelui, carnii, untului,ca urmare a hranirii animalelor cu furaje ce au fost tratate cu pesticide.

Este important de retinut faptul ca unele substante, desi nu au toxicitate acuta se pot acumula in organism prin consumarea sistematica a alimentelor contaminate, putand produce tulburari

Fisiere in arhiva (1):

  • Intoxicatii Alimentare cu Pesticide.doc

Alte informatii

a fost prezentat in cadrul facultatii de inginerie alimentara