Linia Tehnologica de Producere a Nectarului de Piersici cu Pulpa

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Linia Tehnologica de Producere a Nectarului de Piersici cu Pulpa.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 38 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof.univ.Dr,Ing Ţane Nicolae

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Cuprins

1.Importanta nectarului in alimentatie pag.3
1.1.Importanta din punct de vedere economoc si stiintific pag.3
1.2.Importanta din punct de vedere ecologic si social pag.5
2.Principalele operatii tehnologicede obtinere a nectarului pag.8
3.Prelucrarea piersicilor si obtinerea sucurilor cu pulpa pag.17
4.Linie tehnologica de obtinere a nectarului pag.21
5.Caracteristicele senzoriale si fizico-chimice ale nectarului pag.29
5.1.Accidente de fabricatie a sucului , pag.29
6.Microbiologia sucului de nectar pag.30
6.1.Norme de protectia muncii pag.31
6.2.Anexe pag.32
7.Concluzii pag.36
Bibliografie pag.38

Extras din document

1.Importanta nectarului in alimentatie

1.1 Importanta din punct de vedere economic si stiintific

Din punct de vedere economic am constatat ca nectarul are o cerere mare pe piata,acest lucru este dovedit de costul redus si calitatea superioara.realizarea acestui lucru este posibila prin alegerea optima a unei variante tehnologica de producere.

Exista din ce in ce mai multe argumente ca fructele si legumele proaspete nu sunt numai alimente ci si adevarate remedii naturale care ne ajuta la pastrarea sau redobandirea sanatatii organismului.

Sucurile cu pulpa obtinute prin omogenizarea piureurilor de fructe,cu sirop de zahar,cu adaos de acid ascorbic sau acid citric se numesc uzual nectare.

Nectarul este o bautura racoritoare necarbogazoasa cu parfum puternic si se pastreaza la frigider pentru o perioada destul de mica,cateva zile.

Un studiu a aratat ca doar un sfert din populatia globului mananca doua,trei fructe sau legume pe zi,asadar este mai simplu ca oamenii sa bea cateva pahare de nectar ce va reprezenta o crestere considerabila de nutrienti in mancarea zilnica.Nu snt multi oameni care reusesc sa manance un kilogram de morcovi sau de fructe pe zi,dar oricine poate sa adauge in programul zilnic chiar trei litri de suc natural,precum nectarul.

Aceasta bautura reprezinta un amestec de pulpa si suc natural de fructe cu un continut mare de fibre.

Nectarul din fructe este un tonic natural care ofera o digestie sigura si necostisitoare,sustine sistemul imunitar si imbunatateste procesul de eliminare a toxinelor.Sucurile proaspete s-au dovedit a fi o arama impotriva bolilor,ele grabind procesul de vindecare al infectiilor si al ulcerului Cand sunt folosite impreuna cu alte metode naturale precum plantele medicinale,homeopatie si terapie nutritionala,sucurile naturale din fructe si legume,pot dea cantitatea optima de nutrienti necesara pentru vindecarea si repararea sistemului imunitar.

Nectarul,ca si celelalte sucuri naturale ajuta la descoperirea sensibilitatilor legate de mancare ,un factor major in problemele legate de sistemul imunitar ca: artrita,astmul si sindromul oboselii cornice.In timp ce multi oameni au beneficiat de remediile sucurilor naturale,nu toti pot sa urmeze astfel de tratamente.O afectiune nedepistata precum diabetul sau hipoglicemia,poate,fara tratament medical,sa se inrautateasca din cauza tratamentului cu sucuri naturale.Din aceasta cauza,inainte de inceperea unei cure esti bine ca fiecare sa-si faca analizele medicale.

Prin absenta practic totala a grasimilor din fructele si legumele dulci precum si a colesterolului,acestea vor atenua implicit dislipidemia si in plus vor antrena o parte din colesterolul ajuns cu bila in intestin,impiedicand astfel reabsorbtia sa.

Nectarul mai este indicat:

In anemiile obisnuite pentru ca stimuleaza secretia gastrica,apoi pentru ca favorizeaza absorbtia fierului si in sfarsit pentru ca stimuleaza formare de globule rosii.

Pentru scaderea colesterolului din sange si din bila,prevenind astfel concentrarea si precipitarea lui in colecist,sub forma de calciu.In acelasi timp tot nectarul de fructe si de legume dezintegreaza acidul uric,prevenind pe aceasta cale formarea calculilor renali pe baza de urati.

In bolile renale,care evolueaza cu cresterea retentie de apa ca si in acelea cu retentie de substante azotate in sange (uree si acid uric),aceleasi sucuri prin actiunea lor diuretica impiedica acest inconvenient.Tot prin efectul diuretic al sucurilor de fructe si de legume se influenteaza favorabil si evolutia insuficientei cardiace; totodata vitaminele si zaharurile naturale continute de fructe si de unele zarzavaturi tonifica muschiul inimii,crescandu-i astfel puterea de contractie.

Cel de struguri,pentru acoperirea de 90-95% din necesitatile de vitamina C ale organismului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Linia Tehnologica de Producere a Nectarului de Piersici cu Pulpa.doc

Alte informatii

Universitatra TRANSILVANIA din Brasov Facultatea de Alimentatie si Turism Specializarea: Controlul si Expertiza Produselor Alimentare