Standardul pentru Branzeturi si Branzeturi Topite

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Standardul pentru Branzeturi si Branzeturi Topite.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Industria Alimentara, Alte Domenii

Extras din document

Aprobare

Aprobat de Directorul General al IRS la 25 ianuarie 1993 cu aplicare din 01 iulie 1993.

Corespondenta

Prezentul standard este identic cu Standardul International ISO 2963 1974, Branzeturi si Branzeturi topite  Determinarea continutului de acid citric (Metoda de referinta)

Descriptori TIT

Produs agricol, produs lactate, branza, analiza chimica, dozare, acid citric.

Preambul national

Prezentul standard este identic cu Standardul International ISO 2963:1974 si reprezinta traducerea in limba romana a textului in limba franceza.

Versiunea in limba romana a fost recunoscuta de ISO ca avand aceeasi valabilitate cu versiunea originala.

In textul standardului au fost operate eratele la Standardul International, care s-au evidentiat prin cate o linie verticala la marginea textului.

Standardul a fost prelucrat cu scopul de a pune la dispozitia utilizatorilor un instrument de lucru unitary pentru determinarea acidului citric din toate tipurile de branzeturi, acesta fiind un factor ce contribuie la formarea compusilor de aroma, la cresterea valorii energetice si a gradului de emulsionare a branzeturilor topite.

Standardele Internationale ISO/R 385 , ISO/R 648 , ISO/R 707 si ISO/R 1042 , pentru care nu exista standarde romane corespunzatoare, se utilizeaza impreuna cu prezentul standard.

Pentru evitarea unor incidente ce pot aparea in timpul efectuarii analizei, in unele laboratoare se folosesc, in locul eprubetelor(pct. 8.4.1, 8.4.2, 8.4.3, 8.5.3), baloane cotate de 25 ml sau 50 ml.

Cuvintele Standard International din textul prezentului standard trebuie citite Standard Roman.

SR ISO 2963

Traducere in limba romana

Branzeturi si Branzeturi topite  Determinarea continutului de acid citric

(Metoda de referinta)

PREAMBUL

ISO (Organizatia Internationala de Standardizare) este o federatie mondiala de organisme nationale de standardizare(Comitete Membre ISO). Elaborarea standardului international este increditata comitetelor tehnice ISO. Fiecare comitet membru interesat de o tema are dreptul sa faca parte din comitetul ethnic corespunzator. Organizatiile internationale, guvernamentale si neguvernamentale, care au legaturi cu ISO, participa, de asemenea, la lucrari.

Proiectele de standarde internationale adoptate de comitetele tehnice sunt supuse aprobarii comitetelor member, inaintea acceptarii lor ca standarde internationale de Consiliul ISO.

Standardul International ISO 2963 a fost elaborate de Comitetul ethnic ISO/TC 34, Produse agricole alimentare si supus aprobarii comitetelor member in august 1972.

El a fost aprobat de comitetele member ale urmatoarelor tari:

Africa de Sud

Australia

Austria

Belgia

Brazilia

Cehoslovacia

Chile

Egipt

Finlanda

Franta

Germania

India

Iran

Irlanda

Israel

Marea Britanie

Noua Zeelanda

Olanda

Polonia

Romania

Spania

Tailanda

Turcia

Ucraina

Acest Standard International a fost aprobat, de asemenea, de Uniunea Internationala de Chimie Pura si Aplicata(IUPAC).

Nici un comitet membru n-a dezaprobat documentul.

NOTA: acest Standard International a ost elaborate prin colaborarea FIL(Federatia Internationala a Laptelui) cu AOAC(Asociatia Chimistilor Analisti Oficiali, USA), pe baza unui standard FIL, cu scopul de a introduce standardele conexe in Codul de Principii FAO/OMS referitor la lapte si produse lactate.

Texul, aprobat de organizatiile mentionate mai sus, a fost publicat de asemenea, de FAO/OMS(Cod de principii, Standardul Nr B-13), de FIL(Standardul FIL Nr 34B) si de AOAC (Metode Oficiale de Analiza).

Fisiere in arhiva (1):

  • Standardul pentru Branzeturi si Branzeturi Topite.doc