Tehnologia Conservarii Castravetilor in Otet

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tehnologia Conservarii Castravetilor in Otet.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dumitru Beceanu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Industria Alimentara, Agronomie

Extras din document

1.Introducere

Dupa unele cronici, patria castravetilor este India si se spune că ar fi fost cultivati încă din anul 1000 i.Hr. Castravetele este amintit si în Biblie, iar tracii, la rândul lor, erau vestiti cultivatori de castraveti. Vestitul Charlemagne, în Evul Mediu, cultiva castraveti în grădinile sale din Franta, iar Cristofor Columb a adus pentru prima oară castraveti in Spania în anul 1494. Odata cu Columb, in America debarca si muraturile. Acestea erau atat de populare, incat in 1820 apare prima fabrica de producere in masa a castravetilor murati.

Amerigo Vespucci, cel care a dat numele continentului, a fost, printre altele, un comerciant cu castraveti. Se ocupa de asigurarea vaselor cu castraveti si legume care sa previna scorbutul in randul membrilor echipajelor marine. Castravetele a facut impresie in randul monarhilor, a oamenilor de razboi. Cleopatra l-a apreciat pentru calitatile sale cosmetice si nutritive. Iulius Cezar si Napoleon cereau neaparat castraveciori la pranz, iar in timpul celui de-al II-lea razboi mondial guvernul american avea 40 % din productia de castraveti rezervata pentru trupele armate.

In zilele noastre, cas¬travetii sunt cele mai cultivate legume după rosii ori ceapa. China este cel mai mare producator, urmată de Japonia şi Turcia. În acest top mondial al cultivatorilor de castraveti, Romania ocupă locul al saselea, fiind urmată de Olanda. Castraveciorii murati se numara printre cele mai gustoase aperitive. Sunt nelipsiti de langa friptura, iar iarna, în zilele de post, o portie de fasole batuta cu multi castraveciori sarati si crocanti se dovedeste a fi un deliciu culinar.

Castravetele mediteranian

Castravetele englezesc

Castravete murat

1.1Valoarea alimentara a castravetilor in otet

Consumat ca aliment, castravetele cu coajă, în stare crudă, are un aport de 20kcal la 100 grame, din care carbohidraţi aproximativ 3,63g, grăsimi 0,11g, proteine 0.65g, vitamina B1 0,027 mg., B2 0,033 mg., B3 0,098 g, urme de vitamina B6 şi B9, vitamina C 2,8 mg, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc. Castravetele este cules când are culoarea verde, şi poate fi consumat crud sau murat. Procedeul de murare reduce conţinutul de vitamine din legume dar le păstrează în nişte valori crescute faţă de alte procedee de conservare (ex. fierberea). În plus, le conservă pentru mai mult timp. Gustul deosebit şi multiplele întrebuinţări pe care le are în gastronomie, alături de eliminarea prin murare a unei componente cam indigeste a castravetelui crud, fac din castravetele murat o piesă de rezistenţă a alimentaţiei umane, în special alături de produse din carne, în sezonul rece.

Valoarea nutritiva a castravetilor murati pentru 100 g produs este:

- calorii 9

- proteine 0.6

- lipide 0

- glucide 1.5

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia Conservarii Castravetilor in Otet.doc

Alte informatii

Facultatea de Agricultura Iasi