Utilizarea Aditivilor Alimentari in Prelucrarea Carnii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Utilizarea Aditivilor Alimentari in Prelucrarea Carnii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Floresteanu Viorel

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Extras din document

Aditivii sintetici din semipreparatele din carne rămân în organism chiar şi zece ani, pentru că tubul digestiv nu le poate digera. Consumul anual de mezeluri în România este de aproximativ zece kilograme pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă că, în fiecare zi, un român mănâncă cam 28-30 de grame de produse din carne. Anul trecut, media ţărilor europene mergea către aproape 100 de grame consumate zilnic. Totuşi, diferenţa este dată de calitatea semipreparatelor româneşti din carne, care este printre cele mai slabe din Europa, asta şi pentru că românii nu se arată preocupaţi de ce pun în farfurie.

Aditivii în carne şi produsele avicole

Oamenii au utilizat aditivi alimentari de mii de ani.. Astazi despre substanţele 2800 sunt utilizate ca aditivi alimentari.Sare, zahăr, sirop de porumb şi sunt de departe cele mai utilizate pe scară largă aditivi în produsele alimentare în această ţară.

Istoria de aditivi alimentari

În vremuri preistorice, oamenii pesterilor aveau carne afumată cu un gust mai bun. În regiunile de coastă, omul primitiv ud, probabil, păstrau produsele alimentare, inclusiv carne şi păsări de curte, în apă de mare pentru a o aroma mai bine şi pentru conservare.. Comertul cu condimente între Asia, Orientul Mijlociu, şi Europa a înflorit pentru ca publicul a cerut arome condimente ce pot fi adăugate la produsele alimentare. Primii exploratori s-au dus în căutare de sare şi condimente, iar romanii au fost bogat pl ătiţi pentru răscumpărare de sare şi condimente. Strămoşii noştri au descoperit că mari cantităţi de zahăr au ajutat la păstrarea fructelor.

Ce este un aditiv alimentar?

. "Aditiv alimentar" este definit de către Food and Drug Administration (FDA) ca orice substanţă folosită pentru a oferi un efect tehnic în produsele alimentare. Utilizarea aditivilor alimentari a devenit mai important în ultimii ani, datorită creşterii producţiei de preparate, prelucrate, şi alimente condimentate. Aditivii sunt folosiţi pentru aromă şi recurs alimentar, prepararea şi prelucrarea, prospeţimea şi siguranţa în acelaşi timp, consumatorii şi oamenii de ştiinţă au ridicat întrebări cu privire la necesitatea şi siguranţa acestor substanţe.

Cine Monitoarizează siguranţei aditivilor alimentari?

Înainte de orice substanţa care poate fi adăugată la produsele alimentare, trebuie să fie evaluată într-un proces de aprobare strict. Siguranţă alimentară şi de Serviciul de Control (FSIS) al Departamentului Agriculturii al SUA (USDA) împarte responsabilitatea cu FDA pentru siguranţa aditivilor alimentari utilizaţi în carne, carne de pasăre, ouă şi alte produse.Toţi aditivii sunt iniţial evaluaţi de siguranţă de către FDA.

Atunci când un aditiv este propus pentru utilizare într-o carne, carne de pasăre, ouă sau produse, siguranţa sa, funcţia tehnică, şi condiţiile de utilizare trebuie să se evaluează de asemenea de de FSIS, în condiţiile prevăzute în actul de inspecţie Carne federal, Păsări de curte Produse de inspecţie Actul, produse din ouă Actul de inspecţie, şi reglementările conexe. Deşi FDA are autoritate în ceea ce priveşte siguranţa aditivului, FSIS poate aplica standarde mai stricte chiar să ia în considerare caracteristicile unice de carne, păsări de curte, şi produse din ouă. Cu câţiva ani în urmă, de exemplu, a fost solicitată permisiunea de a folosi acid sorbic în salate de carne.Deşi acidul sorbic a fost aprobat ca un aditiv alimentar, permisiunea pentru utilizarea în salata de carne a fost refuzată deoarece o astfel de utilizare ar putea masca alterarea cauzată de microorganisme care provoacă boala ALIMENTARE.

FDA şi FSIS revizuire continuu regimul de siguranţă al aditivilor aprobat, bazate pe cele mai bune cunoştinţe ştiinţifice, pentru a determina dacă aprobările ar trebui să fie modificate sau retrase.

De ce sunt aditivii alimentari reglementaţi?

În prima parte din primul secol în America, oamenii au trăit în afara terenului. Produsele alimentare au crescut improprii lor sau le-a cumpărat de la cunoştinţe şi de la persoanele de încredere.Nu a fost nevoie de legi pentru siguranţa alimentelor. Ca ţără a crescut şi a devenit mai industrializate, numărul de persoane care au produs propriile lor alimente a scăzut drastic. Prin urmare, naţiunea depindea de industria alimentară apărută recent să producă şi să distribuie hrană. Din păcate, în cursul lui 1850, a existat lipsa de onestitate în ceea ce priveşte adăugarea de substanţe în produsele alimentare.

Primele eforturi de a adopta legi care să reglementeze produsele alimentare au fost legile de stat .Prin urmare Legea federală privind produsele alimentare a fost din 1906 Federal Food and Drug Act. Aceasta a stabilit cadrul de reglementare a alimentelor şi a declarat că este ilegal să-şi vândă alterate alimentele şi drogurile în comerţul interstatal. Aceasta enumera şi substanţe chimice care au fost ilegale pentru a fi adăugate în produsele alimentare, cum ar fi de foraj sau formaldehida. Legea a avut impact slab în aceea că nu a fost nici o metodă de punere în aplicare şi nici o pedeapsă.

În 1938, Federal Food and Drug Act a fost revizuită prin a ţine seama de schimbările în domeniul ştiinţei medicale şi tehnologia alimentară, şi a fost redenumită Federal Food, Drug, cosmetice and ACT. Printre numeroase dispoziţii ale legii a fost o cerinţă pentru veridica etichetare a aditivilor.

Când au inceput Regulamentele aditivilor alimentari?

Din 1958, aditivi alimentari modificarea Federal Food, Drug, cosmetice şi prevăzute de Actul de primele regulamente specifice de aditivi alimentari. Aprobarea aditivilor alimentari noi a fost necesară înainte de a putea fi comercializate, iar responsabilitatea pentru a dovedi siguranţa lor a fost introdusă de producător.

Pentru a utilizarea sau scoaterea pe piaţă a unei substanţe care urmează să fie utilizată ca un aditiv alimentar, o companie trebuie să depună mai întâi o petiţie la FDA subliniind teste care dovedesc ca substanţa să fie în siguranţă în condiţiile de utilizare propuse. În cazul în care este aprobat ca fiind în siguranţă în condiţiile de utilizare propuse, FDA prevede în regulamentele sale, tipuri de alimente ce ar putea fi utilizate în industrie, şi cum pot fi utilizate.

Aditivii sunt scutiţi din procesul de aprobare?

Aditivi alimentari ,Amendamentul scuteşte de două grupe de aditivi alimentari de la testarea de FDA şi procesul de aprobare.Una este pe lista de substanţe cunoscute ca "recunoscute în general ca fiind sigur" (GRAS). Acest grup include o varietate de substanţe, de la aromele utilizate frecvent şi condimente pentru a fi fosfati si caragenan. Aceste substanţe sunt considerate inofensive în conformitate cu condiţiile prescrise de utilizare a substanţelor. Extinse trecut utilizarea acestor nu a prezentat niciun efect nociv cunoscut.

Fisiere in arhiva (1):

  • Utilizarea Aditivilor Alimentari in Prelucrarea Carnii.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINĂ VETRINARĂ “IOAN IONESCU DE LA BRAD” IAŞI