Asigurarea calitatii in domeniul aerospatial

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Asigurarea calitatii in domeniul aerospatial.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Inginerie Aerospatiala

Cuprins

1 - Introducere
2 - Tema proiectului
3 - Reglementări aeronautice
4 - Concluzii
5 - Bibliografie

Extras din document

1 - INTRODUCERE

În vederea asigurării interoperabilității procedurilor de zbor și tehnicii de aviație la nivel global, Organizația Internațională a Aviației Civile (ICAO), agenție a Națiunilor Unite, codifică principiile și tehnicile de navigație aeriană internațională, și se îngrijește de planificarea și dezvoltarea transportului aerian internațional.

La nivel macrozonal, Statele Unite ale Americii, gestionează aplicarea politicilor ICAO prin intermediul Federal Aviation Administration (FAA), iar Europa prin intermediul European Aviation Safety Agency (EASA).

La nivel național, România implementează și asigură aplicarea standardelor și reglementătilor aeronautice emise de ICAO și EASA prin Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) și prin Autoritatea Aeronautică Militară Națională (Statul Major al Forțelor Aeriene).

Fig. 1

2 - TEMA DE PROIECT

Prezentați succint reglementările aeronautice PART 66, PART 147, PART 145, PART 21J, PART 21G, CS 23, CS 25, CS27 ȘI CS 29.

Fig. 2

3 - REGLEMENTĂRI AERONAUTICE

3.1 - PART 66

Reglementarea aeronautică vizează în principal asigurarea navigabilității aeronavelor, vizând consemnarea tuturor lucrărilor de reparații efectuate aeronavei, precum și calificarea/ licențierea personalului tehnic.

Procedura pentru autoritățile competente

AMC 66.B.110 Procedura de modificare a unei licențe de întreținere a aeronavelor pentru a include o categorie sau o subcategorie de bază suplimentară

În cazul licențelor generate de calculator, licența trebuie reînoită.

AMC 66.B.305 Raport de conversie pentru calificările naționale

Domeniul de aplicare al calificărilor naționale și al licenței din PART 66 ar trebui comparate pe baza unei analize detaliate a calificării de bază la nivel național și în standardele PART 66. Raportul ar trebui să identifice unde este diferența dintre cele două standard existente. Raportul ar trebui să arate unde o astfel de diferență ar duce la o limitare a licenței din PART 66.

GM 66.A.20 (a) Privilegii

Următoarele titluri sunt prezentate pentru fiecare desemnare de categorii de mai jos pentru a oferi o indicație ușor de înțeles a funcției de serviciu:

Categoria A: mecanic de certificare a întreținerii liniei.

Categoria B1: tehnician de certificare a întreținerii - mecanic.

Categoria B2: tehnician de certificare a întreținerii - avionic.

Categoria C: inginer de certificare a bazei de întreținere.

GM 66.A.45 (f) Formare de tip / sarcină și ratinguri

Examinările privind calificările de tip de aeronavă din categoria B1, B2 sau C, pot fi efectuate de organizații de formare aprobate în mod corespunzător în conformitate cu PART 147, stat membru sau o organizație acceptată de statul membru să efectueze astfel de activități

examinare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea calitatii in domeniul aerospatial.docx

Bibliografie

- https://www.icao.int/Pages/default.aspx
- https://www.faa.gov/
- https://www.easa.europa.eu/
- https://www.skybrary.aero/index.php/European_Aviation_Safety_Agency_(EASA)
- http://caa.ro/