Charlie Wilson's War (Razboiul lui Charlie Wilson)

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 2 în total
Cuvinte : 1051
Mărime: 20.51KB (arhivat)
Publicat de: Leordean Catană
Puncte necesare: 5

Extras din referat

„Războiul lui Charlie Wilson”, unul dintre cele mai asteptate filme ale anului 2007, îi aduce în rolurile principale pe Tom Hanks, Julia Roberts și Philip Seymour Hoffman. Filmul a fost regizat de Mike Nichols, iar scenariul a fost scris de Aaron Sorkin, care a adaptat cartea apărută în 2003 a lui George Crile III și devenită ulterior best seller: Razboiul lui Charlie Wilson: Povestea extrordinara a celei mai mari operatiuni militare sub acoperire din istorie.

„Războiul lui Charlie Wilson” este povestea adevarată a unui congressman care se implică în cursul istoriei, într-un mod inedit și original, prin îmbinarea diplomației și politicii anilor ’80.

Acest film pune în evidență cele două superputeri ale lumii (în acea vreme URSS și America, ambele bazându-se pe două arsenale) și raporturile dintre ele prin intermediul Războiului Afgano-Sovietic (1979-1989), care a adus lumea aproape de izbucnirea unui Al Treilea Razboi Mondial.

Din punctul meu de vedere, „Războiul lui Charlie” este un film foarte bine realizat având ca temă un subiect pe cât de important pentru istoria lumii, pe atât de mult ținut în umbră. Filmul este unul biografic, ce spune și prezintă o poveste reală într-un mod menit să fie un omagiu adus lui Charlie Wilson. În ciuda acestor lucruri, filmul prezintă o realitate mascată a ceea ce se întamplă în spatele scenei din Congresul American, prin numeroase scene de o tensiune majoră, care arată o față a politicii. Astfel, este creată o satiră politică spumoasă, cu o morală profundă, ori o reprezentare incompletă și parțial eronată a evenimentelor, cu un vădit caracter propagandistic. Totul depinde din ce perspectivă dorim să privim.

Charlie Wilson (Hanks) ca și în viața reală, de altfel, este un congressman din Texas, membru al subcomitetului apărării, reprezentând al doilea District, care sub aparența mondenă ascunde o abilă minte politică, un adânc patriotism și compasiune pentru cei slabi. În ciuda succesului său incontestabil, Charlie este un congresman atipic. Deși texan (Texasul a fost mereu dominat de republicani, adică, în standardele mentaliste de peste Ocean, de "conservatori"), el se impune în postura de congressman democrat.

Este întotdeauna înconjurat de o cohortă, de tinere asistente caracterizate prin urmatorul citat: "Secretarele mele sunt toate atrăgătoare, pentru că poți să înveți o femeie să dactilografieze, dar nu poți să o înveți să dezvolte sâni!" și are darul de a intra în mii de încurcături din care iese însă cu grație (de exemplu consumul de droguri).

Invazia sovietică din Afganistan apare brusc pe ecranul radarului său politic. Joanne Herring (Julia Roberts), este cea care îl încurajează pe Charlie să salveze Afganistanul pentru afgani, să îi învingă pe comuniști și să pună capăt Razboiului Rece. Astfel, îl sfătuiește să îl viziteze pe președintele pakistanez.

Preview document

Charlie Wilson's War (Razboiul lui Charlie Wilson) - Pagina 1
Charlie Wilson's War (Razboiul lui Charlie Wilson) - Pagina 2

Conținut arhivă zip

  • Charlie Wilson's War (Razboiul lui Charlie Wilson).docx

Te-ar putea interesa și

Războiul Sovieto-Afgan

1. Introducere Rusia s-a implicat militar în Afganistan încă din perioada ţaristă în cadrul luptei cu Marea Britanie pentru expansiune colonială...

Ai nevoie de altceva?