Hackeri

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 3 în total
Cuvinte : 1827
Mărime: 9.93KB (arhivat)
Cost: 1 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: dr. ing. conf. Neagu Angelica

Extras din document

Hackerii sunt pasionati ai informaticii, care, de obicei au ca scop „spargerea” anumitor coduri, baze de date, pagini web etc. Ei sunt considerati infractori, în majoritatea statelor lumii. Hackerii adevarati nu „distrug”, de obicei, pagini inofensive, cum ar fi paginile personale. Tintele obisnuite ale atacurilor hackerilor sunt sistemele importante, care au protectii avansate si contin informatii strict secrete, cum ar fi bazele de date ale Pentagonului sau cele de la NASA. Odata obtinute, aceste fisiere (informatii) sunt publicate pe tot Internet-ul, pentru a fi vizionate sau folosite de cât mai multe persoane.

Orice hacker advarat trebuie sa respecte un „Cod de legi al hackerilor”, care este bine stabilit, cunoscut si respectat.

Hackeri amatori

Exista „hackeri” care ataca tinte aleatoare, oriunde si oricând au ocazia. De exemplu, atacurile tot mai frecvente asupra Yahoo si Hotmail au blocat motoarele de cautare si conturile de mail respective pentru câteva zile, aducând prejudicii de milioane de dolari.

Aceste atacuri (care reprezinta o încalcare destul de grava a „Codul de legi al hackerilor”) au de obicei în spate persoane care „au fost curiosi numai sa vada ce se întâmpla” sau „au dorit sa se distreze”. Acesti atacatori virtuali nu sunt hackeri adevarati, pentru ca nu-si scriu singuri nuke - urile (programele pentru bombardare - nucleare) pe care le folosesc, procurându-si-le de pe Internet sau din alte surse.

Acesti hackeri amatori sunt singurii care ajung în fata justitiei. Motivul este simplu. Acei hackeri adevarati care îsi pot scrie singuri nuke - urile, sunt, de obicei destul de inteligenti pentru a face anumite sisteme care sa induca în eroare pe toti aceea care ar încerca sa determine sursa atacului.

Crackeri

Crackerii reprezinta un stil anumit de hacker, care sunt specializati în „spargerea” programelor shareware, sau care necesita un anumit cod serial. Singurii care sunt prejudiciati de aceasta categorie de hackeri sunt cei care scriu si proiecteaza programele „sparte”.

Sistemele de protectie ale aplicatiilor respective pot fi „înfrânte” prin doua metode:

Introducerea codului, care poate fi gasit fie pe Internet, fie cu ajutorul unui program asemanator cu OSCAR 2000, care este o biblioteca de coduri.

A doua metoda este folosita pentru sistemele de protectie mai avansate, care necesita chei hardware (care se instaleaza pe porturile paralele ale computerului si trimit un semnal codat de câte ori le este cerut de catre programul software), sunt patch-urile. Ele sunt programele care sunt facut special pentru anumite aplicatii software, care odata lansate modifica codul executabil, inhibând instructiunile care cer cheia hardware.

Patch-urile si bibliotecile de coduri seriale se gasesc cel mai des pe Internet. Ele sunt facute de anumite persoane (care sunt câteodata fosti angajati ai firmelor care au scris software-ul respectiv) care vor doar sa aduca pagube firmei proiectante.

Desi pare ciudat, cracking - ul este considerata „piraterie computerizata”, reprezentând o infractiune serioasa. Totusi, foarte rar sunt depistati cei care plaseaza patch-uri si coduri seriale pe Internet.

Setul de unelte al unui hacker

Preview document

Hackeri - Pagina 1
Hackeri - Pagina 2
Hackeri - Pagina 3

Conținut arhivă zip

Alții au mai descărcat și

Programare Orientata pe Obiect

Cunoasterea Firmei- Domeniu de activitate ELIT Romania, membru al grupului ELIT Group şi Rhiag, a fost înfiinţată în anul 1999. În decursul a...

Limbajul Pascal

Sintaxa instructiunii: IF < conditie > then < secventa > ; SAU IF < conditie > then < secventa 1 > else < secventa 2 > ; Principiu de...

Programarea Calculatorului

Scopul lucrării: Evidenţierea nivelului de cunoştinţe a fiecărui student la informatică, în mod deosebit algoritmizarea, pentru elaborarea unui...

Tehnologia Informatiilor si Comunicarii

Sectoarele: - TIC - NON-TIC 1. Sectorul Tic = sectorul primar al informatiei; - grupeaza ansamblul activitatilor care produc bunuri si servicii...

Prelucrarea tablourile unidimensionale

Scopul lucrarii: Acumularea cunostintelor si a experientei in lucru cu tablourile unidimensionale si dezvoltarea abilităților practice pentru...

Structuri de Date - Exemple Rezolvate

14/213 Programul urmator creeaza un fisier cu tip facturi.dat cu urmatoarele articole: -nrfact:numarul facturii; -furnizor:numele furnizorului;...

Ai nevoie de altceva?