Analiza Comparativa a Calitatii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza Comparativa a Calitatii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Marieta Olaru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Management, Economie

Cuprins

1. Introducere
1.1 Scopul analizei
1.2 Prezentarea produselor
1.3 Stabilirea produsului de referinta
2. Metoda indicatorului complex al calitatii
3. Selectionarea caracteristicilor de calitate
3.1 Motivarea selectiei efectuata
3.2 Gruparea caracteristicilor
3.3 Prezentarea valorilor caracteristicilor sub forma unui tabel
4. Stabilirea coeficientului de importanta pentru fiecare caracteristica de calitate
5. Determinarea indicatorului complex al calitatii si eficientei economice pentru fiecare varianta
6. Concluzii
7. Bibliografie

Extras din document

I Introducere

1.1 Scopul analizei

Analiza comparativa a calitatii a devenit o necesitate pentru specialistii din cercetare, învatamânt, productie si comert, datorita complexitatii produselor si serviciilor si a diversificarii continue a sortimentelor acestora, ca urmare a concurentei specifice economiei de piata. Aceasta modalitate consta în aplicarea unor metodologii adecvate ce presupun compararea a doua sau mai multe marfuri pe baza caracteristicilor lor specifice.

Analiza comparativa a calitatii marfurilor faciliteaza cunoasterea reala a ofertei de produse si servicii, necesitate stringenta pentru factorii care actioneaza în medii economice concurentiale, dominate de informatii multiple, incerte si chiar contradictorii în domeniul calitatii.

Beneficiarii directi ai acestei metode de studiu sunt:

1. Societatile comerciale din domeniul productiei de marfuri si cel al prestarii de servicii;

2. Organizatii cu atributii de supraveghere si corectare a activitatilor de productie în comercializarea marfurilor si în domeniul prestarilor de servicii;

3. Consumatorii, în calitatea lor de purtatori ai cererii, care constituie categoria cea mai numeroasa si cea mai îndreptatita sa beneficieze de obiectivitatea si pertinenta rezultatelor analizei comparative a calitatii produselor si serviciilor. Acestia sunt supusi permanent unei publicitati persuasive si nu întotdeauna corecte în privinta calitatii produselor si serviciilor, fapt ce coduce la manifestarea unui comportament de comparare nejudicios.

1.2 Prezentarea produselor

Fostul ministru al transporturilor, Traian Basescu, afirma odata gratuit cum ca automobilul nu este o necesitate, ci un produs de lux.

Nimic mai neadevarat, spunem noi. La început de secol XXI, automobilul reprezinta o necesitate ca si o locuinta, un televizor, un frigider, etc.

Adresându-se astfel unei cereri enorme si foarte diversificate (reprezentata atât de clienti cu posibilitati financiare deosebite, cât si de cumparatori cu venituri modeste), constructorii de automobile si-au adaptat rapid oferta, diversificând-o si redimensionând-o.

Dintre toate genurile de autoturisme am ales off-road-ul. Automobilele de teren au un statut aparte, îmbinând luxul limuzinelor cu puterea motoarelor de 6/8 cilindri în V.

Exista multe automobile cu care poti face impresie buna la premieri de opera sau la întâlniri de afaceri, dar mai rar se întâmpla sa poti merge cu acelasi automobil pe vai si dealuri, sa te cateri pe pante si sa te simti în largul tau.

Marele avantaj la automobilele off-road este acela ca te poti deplasa pretutindeni: si pe autostrazi sau pe sosea, si pe noroi si prundis. Aceasta datorita sistemului de tractiune 4X4, sistemului ABS (Anti Blocking System), puterii motorului, etc.

Adevarate vehicule utilitare, autoturismele de teren, pot tracta o remorca de pâna la 3000 kg, de la iaht pâna la remorca cu animale. Interiorul este, si în acest caz, cel al unei limuzine: calatoresti comod pe scaune proiectate ergonomic, într-un interior agreabil, înconjurat de confortul cel mai modern.

Asadar achizitionarea unui autoturism de teren nu poate decât sa satisfaca pe deplin dorintele si asteptarile potentialului client, indiferent de pozitia sa sociala.

- TOYOTA LAND CRUISER 3.0 DI-D

Toyota Land Cruiser prezinta fara îndoiala caracterul unui autoturism off-road. Modelul este dotat cu ABS, air-bag pentru locurile din fata, aer conditionat, servodirectie, cutie de viteze automata, cruise control, geamuri laterale si oglinzi laterale actionate electric, închidere centralizata, sistem electronic antiderapaj, sistem AHC (control automat al garzii la sol), echipament audio stereo cu 4 difuzoare, jenti aliaj AlMg, culoare metalizata.

- MITSUBISHI PAJERO 3.2 DI-D

Mitsubishi Pajero este unul dintre cele mai galonate nume din domeniul off-road, având în vedere premiile obtinute în competitiile si raidurile de acest gen. Modelul se remarca printr-o masivitate si robustete, într-o forma estetica foarte reusita. Interiorul are vadite accente de lux, cu tapiterie din piele si insertii din lemn. Aceasta generatie adopta o caroserie autoportanta, ceea ce se traduce printr-un comportament stradal mai sigur. Cartea de vizita în off-road ramâne la fel de buna, cu tractiune integrala nepermanenta, reductor cu doua trepte, plus diferential central si posterior blocabile.

- MERCEDES ML 400 CDI

Noul model de teren reprezinta o evolutie pentru Mercedes, pentru prima oara „made in Germany” fiind înlocuit de „made in Mercedes-Benz”. Acest off-road este construit într-o uzina din statul Alabama, cu o cota importanta din componente produse de firme americane. A fost conceput in Germania, inginerii de la Mercedes având câteva contributii interesante, in special ceea ce priveste tractiunea integrala. Spre deosebire de cei mai multi concurenti de pe piata americana, acest Mercedes dispune de o tractiune integrala permanenta. S-a renuntat la dispozitivele de blocare de la nivelul puntilor si a cutiei de distributie, folosite la modelul G. La M, în cazul patinarii unei roti, aceasta este blocata de sistemul 4ETS si toata puterea se transfera la cealalta roata, ceea ce pe teren denivelat va conduce la un rezultat la fel de bun ca în cazul în care se folosesc diferentiale blocabile. M-Class este echipat cu un motor în 8 cilindri, de 5,0 litri, un motor in 4 cilindri de 2,3 litri si un V6 de 3,2 litri.

- LAND ROVER DISCOVERY TD5 ES

Discovery ramâne cel mai polivalent din gama Land Rover. Daca Defender este specialistul terenului accidentat, Freelander este un SUV adaptat soselelor iar Range Rover este expresia luxului, Discovery este bun atât pentru sosea cât si pentru teren accidentat. Sub capota modelului Td5 gasim un extraordinar 2,5 litri în cinci cilindri ce ofera 138 CP si 300 Nm. Transmisia este integrala permanenta, Discovery folosind un sistem inteligent ce poarta denumirea de 4ETC. Pâna la 7 locuri sunt disponibile în interiorul lui Discovery, asa ca nu este o problema daca aveti o familie numeroasa.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Calitatii.doc