Analiza mediului ambiant al SC Paco SRL

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1319
Mărime: 25.69KB (arhivat)
Publicat de: Mihaela Gabriela H.
Puncte necesare: 6
Facultatea de Stiinte Economice
Universitatea "Danubius", Galati
Specializare: Contabilitate si informatica de gestiune

Extras din referat

O firma indeplineste obiectivele proprii in mod independent , dar totodata , realizeaza un schimb de activitati cu alte firme si , pe aceasta baza , contribuie la realizarea procesului de ansamblu a productiei sociale . Conditiile de natura eterogena care exercita influenta asupra modului in care firma isi realizeaza obiectivele proprii poarta numele de mediu ambient . Acesta mai poate fi definit ca o retea de variabile exogene , carora firma le impune propriile sale variabile endogene (resurse materiale , umane si financiare).

Firma despre care voi vorbi in aceasta lucrare este SC PACO SRL ; o societate comerciala cu raspundere limitata, capital privat , infiintata in anul 1995 , care are ca obiect principal de activitate comertul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominant de produse alimentare , bauturi si tutun , conform statutului inregistrat la data constituirii .

PACO SRL preia din mediul ambient in care actioneaza tot necesarul pentru a putea supravietui pe piata : materii prime , materiale , marfuri , combustibili , energie , utilaje , forta de munca , tehnologii noi , resurse financiare pe care le introduce in interiorul acesteia .

In general, mediul ambient se poate prezenta sub forma unui mediu stabil , schimbator (instabil) si turbulent .

Mediul stabil apare ca o exceptie ; este doar un moment de scurta durata si se manifesta la intervale de timp foarte mari .

Mediul schimbator prezinta permanente modificari si obliga firma sa aibe o viziune prospectiva . Este un tip de mediu obisnuit cu care se confrunta majoritatea firmelor , printre care si SC PACO SRL .

Mediul turbulent este definit de schimbari foarte accentuate , frecvente , bruste , in directii imprevizibile , adesea transformatoare , ceea ce supune firma unor presiuni deosebite , punându-i probleme dificile de adaptare .

Mediul ambient al lui SC PACO SRL este schimbator , deoarece de-a lungul anilor , aceasta societate a suferit modificari constructive .

Daca in anul 1995 si-a inceput activitatea cu un magazin (cu spatiu in chirie) cu 2 angajati si o masina , in anul 2020 , aceasta societate are deschise 14 Supermarket-uri (spatii inchiriate) , 2 Non-Stop-uri (spatii inchiriate) si un Cash&Carry (spatiu propriu) ; magazine ce isi desfasoara activitatea atat in mediul urban cat si in cel rural , dar doar pe raza judetului Vrancea .

PACO SRL mai detine 6 masini si alte mijloace fixe ce ajuta la desfasurarea in bune conditii a activitatii firmei . Relatiile cu cei 450 de angajati se desfasoara pe baza contractelor colective de munca incheiate cu acestia in mometul angajarii si inregistrate conform prevederilor legale .

Analiza mediului ambient al acestei firme ne permite sa constatam existent a doua componente : micromediu si macromediu .

Micromediul firmei cuprinde ansamblul componentelor cu care aceasta intra in relatii directe dictate de necesitatea atingerii obiectivelor sale prezente si de perspectiva . Componentele micromediului sunt : furnizorii de marfuri , prestatorii de servicii , furnizorii fortei de munca , clientii , concurenta si organismele politice .

Supermarket-urile PACO , datorita colaborarii cu o multitudine de furnizori de marfuri si materii prime , ofera o gama larga de produse pentru toate clasele sociale si pentru toate varstele .

Preview document

Analiza mediului ambiant al SC Paco SRL - Pagina 1
Analiza mediului ambiant al SC Paco SRL - Pagina 2
Analiza mediului ambiant al SC Paco SRL - Pagina 3
Analiza mediului ambiant al SC Paco SRL - Pagina 4
Analiza mediului ambiant al SC Paco SRL - Pagina 5
Analiza mediului ambiant al SC Paco SRL - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Analiza mediului ambiant al SC Paco SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?