Analiza Strategica si Masuri pentru Restructurare Strategica la SC Basarab Group SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza Strategica si Masuri pentru Restructurare Strategica la SC Basarab Group SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

1. Introducere

Scopul principal al restructurării este acela de a căuta avantaje competitive durabile pentru societatea comercială şi de a urmări crearea condiţiilor optime pentru realizarea obiectivelor. Prin restructurare strategică a unei socieţăţi se realizează schimbări semnificative şi cu efect profund în toata organizaţia şi in toate procesele afacerii.

Luarea deciziilor strategice privind definirea misiunii firmei, stabilirea obiectivelor strategice şi a strategiei necesare atingerii lor, aplicarea planului care materializează strategia respectivă, se bazează pe un amplu proces de analiză şi evaluare a mediului de acţiune a firmei, a situaţiei competitivităţii ei în acest mediu şi a capacităţii acesteia de a înfrunta schimbările produse de mediu.

2. Prezentarea societăţii

2.1. Date generale despre societate

Societatea comercială cu răspundere limitată sc Basarab Group S.R.L. este situată în Bucuresti şi este o firmă cu capital social românesc înfiinţată în anul 1999 si are asociat unic.

Obiectul principal de activitate al societăţii este iportul şi comerţul cu amănuntul al produselor nenalimentare.

Sc Basarab Group S.R.L. a prezentat de la înfiinţare şi până la sfârşitul anului 2007 rezultat financiar pozitiv.

Acţiunea de restructurare strategică la sc Basarab Group S.R.L. se datorează dorinţei proprietarului de a-şi maximiza profitul.

2.2. Analiza diagnostic

Prin analiza diagnostic se urmăreşte stabilirea performanţelor unei societăţi comerciale cu scopul stabilirii cauzelor care determină performanţele organizaţiei, nivelul acestora, deficienţele, precum şi enunţarea unor soluţii pentru sporirea performanţelor.

La sc Basarab Group S.R.L. s-a efectuat analiza diagnostic, analizându-se toate cele şapte diagnostice şi anume; juridic, comercial, industrial, al resurselor umane şi al managementului, al mijloacelor fixe, contabil şi financiar.

S-au evidenţiat astfel punctele tari şi punctele slabe ale societăţii, activitatea sa prezentă şi viitoare, factorii care ar putea ameninţa activitatea acestei farmacii tendinţa lor şi oportunităţile ce pot apărea, precum şi posibilităţile de exploatare a acestora. Concluziile analizei diagnostic alcătuiesc analiza SWOT.

2.3 Analiza SWOT a sc Basarab Group S.R.L.

Analiza SWOT reprezintă un mod simplu şi circumspect de a evalua viabilitatea afacerii prin identificarea punctelor tari, punctelor slabe, oportunităţilor şi ameninţărilor ce privesc desfăşurarea activităţii.. Primele două privesc firma şi reflectă situaţia acesteia, iar următoarele doua privesc mediul şi oglindesc impactul acestuia asupra activităţii firmei.

2.3.1. Puncte tari.

Punctele forte sunt caracteristici sau competenţe distinctive pe care firma le posedă la un nivel superior în comparaţie cu alte firme, îndeosebi concurente, ceea ce îi asigură un anumit avantaj în faţa lor. Punctele forte ale sc Basarab Group S.R.L. sunt:

- firma este înregistrată şi funcţionează legal; are autorizaţii de funcţionare, valabilă;

- este unic importator al produselor Nitto Europe si Permacel ale producatorului japonez Nitto Denco;

- farmacia Panaceea intră în programul de eliberare a produsului Seretide prin care scade co-plata pacienţilor cu 25% din valoarea totală a medicamentului pe baza cupoanelor emise de către medici ;

- spaţiul în care sc Basarab Group S.R.L. îşi desfaşoară activitatea este patrimoniul propriu construita din finanţe prorii, si dată în folosinţă în anul 2006;

Sc Basarab Group S.R.L. este proprietara tuturor mijloacelor fixe şi mobile existente şi folosite de către angajaţi;

- nu există gaj asupra patrimoniului societăţii şi nu au fost contractate niciodată credite bancare;

- firma deţine licenţe atât pentru sistemele de operare cât si pentru pentru aplicaţiile soft i contabilitate care sunt instalate pe computerele existente;

- calculatoarele firmei sunt conectate permanent la serviciul Internet;

- firma funcţionează din anul 1999 şi există un numar semnificativ de clienţi fideli producatori importanti pe piata din tara dar si international.

-firma deţine maşini propri de transport marfa dar si pentru Reprezentanţii Zonali, utilaje de debitat produsele ce le comercializează.

- produsele pot fi personalizate prin colaborarea cu o firma secializată;

- produsele firmei se adresează producătorilor din industria hârtiei, lenmului stratificat, producătorilor de profile PVC si aluminiu, producătorilor de ferestre din AL, PVC, lemn stratificat, pereti cortină, firmelor de montare a tevilor termice preizolate, instalaţii electrice, producători de cabluri, volane, borduri şi diferite alte subansamble pentru automobile, telefoane mobile si waerles, electrocasnice, etc ;

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Strategica si Masuri pentru Restructurare Strategica la SC Basarab Group SRL.doc