Asigurarea cu Personal in Cadrul INA

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Asigurarea cu Personal in Cadrul INA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 120 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cristina Caramete

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Capitolul 1
Aspecte teoretice privind recrutarea si selectia
resurselor umane 3
1.1. Elemente psihologice care influenteaza
recrutarea si selectia resurselor umane 3
1.2. Recrutarea resurselor umane 5
1.3. Selectia resurselor umane 19
1.4. Aspecte teoretice privind asigurarea cu personal
în administratie 36

Capitolul 2
Prezentarea Institutului National de Administratie 45
2.1. Istoric 45
2.2. Analiza economico-financiara 59
2.3. Analiza resurselor umane 63

Capitolul 3
Analiza asigurarii cu personal în cadrul I.N.A. 69
3.1. Particularitatile asigurarii cu personal în cadrul I.N.A.
Descrierea activitatii serviciului resurse umane 69
3.2. Studii de caz 78

Capitolul 4
Analiza SWOT. Propuneri de eficientizare 83

Concluzii generale 97
Bibliografie 99
Anexe 101

Extras din document

umane si implicit în organizarea ergonomica a muncii aduce o contributie foarte importanta în analiza proceselor de munca. Acest aspect este strâns corelat cu problema personalitatii si a influentelor acesteia în orientarea si selectia personala. În cea mai larga acceptiune a sa, conceptul de personalitate denumeste fiinta umana considerata în existenta sa sociala si înzestrarea ei culturala.

Trasaturile personalitatii se clasifica în trei mari categorii: temperament, aptitudini si caracter. Temperamentul reprezinta latura dinamico-energetica a personalitatii, aptitudinile, latura instrumentala, posibilitatile omului, iar caracterul e latura relational-valorica sau etico-sociala, indicând semnificatia si scopul activitatii umane . Trasaturile de temperament au o baza fiziologica, de aceea sunt cele mai stabile dintre trasaturile de personalitate. Aptitudinile si caracterul se modifica sub actiunea factorilor de mediu si educatie.

În recrutarea si selectia profesionala e necesar sa se tina seama de faptul ca dintre toate trasaturile de personalitate, cele temperamentale sunt cele mai greu de modificat prin influenta mediului. În activitatile periculoase are o importanta mare si viteza de reactie, timpul de reactie fiind însusi o masura de exprimare a temperamentului. În cadrul activitatilor repetitive, rutiniere, temperamentele colerice se adapteaza mai greu, sunt firi agitate, întâmpina greutati în mentinerea unui nivel constant al rezultatelor. De aceea, recrutarea si selectia profesionala trebuie sa tina cont de aceste particularitati temperamentale.

Oamenii se deosebesc între ei dupa capacitatile, posibilitatile lor de actiune. Aceleasi activitati practice, intelectuale, artistice sunt executate de diversi indivizi la diverse niveluri calitative, cu o eficienta mai mare sau mai mica, uneori foarte redusa. Aptitudinile constituie latura instrumentala si executiva a personalitatii. Ceea ce intereseaza e posibilitatea de a prevedea reusita profesionala. O aptitudine izolata nu poate asigura succesul într-o activitate profesionala, pentru ca îndeplinirea oricarei activitati profesionale necesita conlucrarea unui grup de aptitudini.

În afara de aptitudini, îndeplinirea cu succes a unei activitati e conditionata de cunostinte si deprinderi, interese si atitudini. Cunostintele si deprinderile în lipsa aptitudinilor, asigura îndeplinirea activitatilor profesionale numai la un nivel mediu. Daca, pe lânga cunostinte si deprinderi, mai exista si aptitudini, atunci se obtin rezultate superioare în activitatea respectiva. Posibilitatea de compensare a aptitudinilor si latura motivationala a activitatii umane au constituit un ajutor pretios în combaterea exagerarilor psihotehnicii care considera omul drept un mozaic de aptitudini .

Trasaturile caracteriale exprima motivele si scopurile actiunilor omului (tendinte, trebuinte, motivatii) precum si ce reprezinta omul ca fiinta sociala, care e orientarea sa fata de munca, societate si fata de sine însusi (complexul sau aptitudinal). În industria moderna, simtul de responsabilitate este unul din factorii principali care asigura eficacitatea muncii. Astfel, supravegherea tablourilor de comanda necesita, în primul rând, o buna dezvoltare a trasaturilor de caracter, dintre care cea mai importanta e simtul de responsabilitate

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea cu Personal in Cadrul INA.doc

Alte informatii

PROIECT DE DIPLOMA SUSTINUT IN ANUL 2005, FACULTATEA FACULTATEA DE MANAGEMENT - ADMINISTRATIE PUBLICA IN CADRUL ASE BUCURESTI.