Carieră la Raiffeisen Bank

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 9502
Mărime: 132.09KB (arhivat)
Publicat de: Martina Catană
Puncte necesare: 7

Extras din referat

1. DESPRE RAIFFESEN BANK

Raiffeisen Bank este o bancă universală, oferind o gamă completă de produse şi servicii de cea mai bună calitate persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare (peste 350 în întreaga ţară), reţele de ATM şi EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct) şi mobile banking (myBanking).

Raiffeisen Bank România a rezultat prin fuziunea, încheiată în iunie 2002, a celor două entităţi deţinute de Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB) în România – Raiffeisenbank (România), înfiinţată în 1998 ca subsidiară a Grupului RZB şi Banca Agricolă, achiziţionată în 2001.

După privatizare, Raiffeisen Bank a reuşit o schimbare radicală. În 2004 banca a obţinut un profit net de 28,3 milioane EUR, de şase ori mai mare decât în anul 2003 (4,6 milioane EUR). Activele totale s-au dublat faţă de 2003, depăşind 2.000 milioane EUR. În 2005, banca a continuat să implementeze un plan de investiţii semnificativ, destinat în principal infrastructurii şi sistemelor IT&C, modernizării reţelei de unităţi şi extinderii reţelelor de ATM şi POS. Banca are peste 1,8 milioane de clienţi.

Rezultatele excelente obţinute de Raiffeisen Bank au fost recunoscute de prestigioase publicaţii româneşti şi străine. Revista britanică Euromoney a acordat Raiffeisen Bank premiul pentru cea mai bună bancă de investiţii din România, iar revista Global Finance a desemnat banca, atât în 2004 cât şi în 2005, drept „Cea mai bună bancă din România”.

2. ISTORIC RAIFFEISEN BANK

Raiffeisen Capital & Investment S.A. („RCI”) este o societate de servicii de investiţii financiare (brokeraj) autorizată de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), care este activă pe piaţa de capital românească începând din noiembrie 1998. Raiffeisen Capital & Investment S.A. este membră atât a Bursei de Valori Bucureşti cât şi a pieţei extrabursiere RASDAQ, şi se află, din punct de vedere al capitalizării, printre primele societăţi de servicii de investiţii financiare, având capitaluri proprii de 18,58 miliarde lei/1,858 milioane lei noi şi un capital de 16 miliarde lei/1,6 milioane lei noi (aprilie 2004). În prezent, Raiffeisen Capital & Investment S.A. (RCI) oferă o gamă largă de servicii specifice pieţei de capital, atât pentru investitori instituţionali (români şi străini), cât şi pentru persoane fizice.

Serviciile specifice RCI sunt realizate de o echipă cu experienţă în domeniul pieţei de capital, primare şi secundare. Echipa RCI este asistată de experţi ai grupului Raiffeisen în domenii complementare pieţei de capital, astfel încât clienţii să beneficieze de servicii financiare complete. Echipa RCI poate de asemenea beneficia de experienţa internaţională furnizată de către grupul Raiffeisen din Australia.

Istoricul performanţelor Raiffeisen Capital & Investment S.A. cuprinde:

- în consorţiu cu Alpha Finance (denumită anterior Bucharest Investment Group), a finalizat, în octombrie 1999, cu succes prima ofertă publică primară iniţială pe RASDAQ, subscrisă în valută.

- A efectuat primul plasament privat secundar prin Bursa de Valori Bucureşti (autorizat de CNVM) în valoare de 18 miliarde lei/1,8 milioane lei noi (1,2 milioane dolari SUA) în martie 1999.

- a finalizat, în mai 2000, prima privatizare efectuată prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti, prin vânzarea unui pachet de acţiuni deţinute de Fondul Proprietăţii de Stat.

- în consorţiu cu Alpha Finance, a intermediat oferta publică secundară prin intermediul prin care au fost vândute acţiunile Băncii Române pentru Dezvoltare deţinute de către Fondul Proprietăţii de Stat. Acest proiect a fost unul dintre cele mai importante desfăşurate la momentul respectiv pe piaţa de capital românească.

- a intermediat, în 2002, transferul dreptului de proprietate asupra pachetului majoritar de acţiuni în Agras S.A. printr-o oferă publică secundară, în valoare de 2,7 milioane euro.

- a intermediat, în august 2003, o ofertă publică de cumpărare iniţiată de grupul de fonduri de investiţii Advent International pentru Terapia S.A. Cluj-Napoca, ofertă în valoare de 40 milioane dolari SUA. Aceasta este cea mai mare tranzacţie, ca volum, desfăşurată prin Bursa de Valori Bucureşti. Oferta a avut o rată de succes de peste 90% iar ulterior, printr-o ofertă de preluare derulată între decembrie 2003 şi ianuarie 2004, a fost achiziţionat încă un procent de aproximativ 4% pentru suma de 1,5 milioane dolari SUA.

- a intermediat, în septembrie 2003, o altă tranzacţie importantă atât pentru RCI cât şi pentru piaţa românească de capital: LNM International a lansat o oferă publică de cumpărare pentru acţiunile Sidex S.A. tranzacţionabile pe piaţa de capital. Valoarea ofertei de cumpărare a fost de 25 milioane dolari SUA, şi este a doua tranzacţie ca mărime efectuată prin RASDAQ.

- a finalizat cu succes oferte publice de cumpărare pentru emitenţi ca Kvaerner – IMGB, Aker Tulcea, Koyo Romania, Petrotel Lukoil, Timken Romania.

- a intermediat, în 2004, emisiunea de obligaţiuni corporative a Raiffeisen Bank S.A., în valoare de 1.380 miliarde lei/138 milioane lei noi şi listarea acestora la Bursa de Valori Bucureşti.

Datorită volumului de activitate şi a succeselor obţinute, Raiffeisen Capital & Investment S.A. a fost considerată una din cele mai importante societăţi de servicii de investiţii financiare din România în 2003, ocupând primul loc din punct de vedere al tranzacţiilor desfăşurate şi intermediate prin RASDAQ şi locul doi din punct de vedere al tranzacţiilor desfăşurate şi intermediate prin Bursa de Valori Bucureşti. Astfel, în 2003, volumul tranzacţiilor prin Bursa de Valori Bucureşti li RASDAQ desfăşurate de Raiffeisen Capital & Investment S.A. a fost de 133 milioane euro, societatea având o cotă de piaţă de 18,9%.

În cei cinci ani de activitate Raiffeisen Capital & Investment S.A. s-a dovedit a fi unul din cei mai activi jucători de pe piaţa de capital din România, înregistrând un număr de peste 13.000 de clienţi şi intermediind peste 75.000 de tranzacţii (tranzacţii uzuale şi speciale, plasamente private, oferte publice), care au condus la transferul a aproximativ 1,3 miliarde acţiuni, cu o valoare totală de peste 300 milioane dolari SUA.

În decembrie 2003, revista „Piaţa Financiară” a acordat Raiffeisen Capital & Investment S.A. „Premiul de Performanţă pe Piaţa de Capital” pentru „dinamismul demonstrat prin amplitudinea, diversitatea şi eficienţa tranzacţiilor intermediate”. Acest premiu nu recunoaşte numai rezultatele obţinute în 2003, ci şi spiritul inovativ şi soluţiile propuse de Raiffeisen Capital & Investment S.A. în cursul ultimilor ani. La începutul anului 2004, echipa RCI a crescut prin realocarea în cadrul grupului Raiffeisen a unui număr de specialişti şi experţi în domeniul serviciilor de consultanţă financiară şi de plasamente private. Această echipă a dobândit o considerabilă experienţă ca urmare a participării în tranzacţii importante şi complexe, cum sunt privatizarea SC Sidex SA în 2001 şi privatizarea SC Petrotub SA Roman şi SC Siderurgica Hunedoara în 2003. În acest fel, gama serviciilor oferite de RCI a crescut semnificativ.

Preview document

Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 1
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 2
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 3
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 4
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 5
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 6
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 7
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 8
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 9
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 10
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 11
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 12
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 13
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 14
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 15
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 16
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 17
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 18
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 19
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 20
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 21
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 22
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 23
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 24
Carieră la Raiffeisen Bank - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Cariera la Raiffeisen Bank.doc

Alții au mai descărcat și

Căi de creștere a motivației angajaților în cadrul companiei SC Boromir SA

Motivarea personalului a înregistrat în ultima vreme o importanță foarte mare deoarece resursa umană a căpătat valențe tot mai însemnate. Practic...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Raiffeisen Bank - organizare și funcționare

CAPITOLUL 1. PREZENTAREA SOCIETATII BANCARE 1.1. Momentul istoric al înfiintarii În 1862, Friedrich Wilhelm Raiffeisen, primar al mai multor...

Proiect practică - analiză Raiffeisen Bank

INTRODUCERE Scurt istoric RZB- Austria a fost fondata in 1927 pentru a coordona activitatile si politicile financiare ale intregului grup bancar...

Proiect de practică - Raiffeisen Bank sucursala Brașov

Capitolul I Prezentarea societatii comerciale 1.1 Date de identificare a agentului economic Nume firma: S.C. Raiffeisen Bank S. A. Emblema...

Proiect de practică la Raiffeisen Bank

INTRODUCERE Raiffeisen Bank este o banca universala, oferind o gama completa de produse si servicii de cea mai buna calitate persoanelor fizice,...

Standardele Internaționale de Contabilitate Privind Stocurile și Imobilizările

CAPITOLUL I ASPECTE TEORETICE REFERITOARE LA STANDARDELE INTERNATIONALE DE CONTABILITATE PRIVIND STOCURILE SI IMOBILIZARILE 1.1. Standardul...

Monografie Raiffeisen

Capitolul 1. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie 1.1. Grupul RZB şi Raiffeisen International Raiffeisen Bank România este o...

Banca Transilvania

Banca a fost infiintata in decembrie 1993 in Cluj-Napoca si este inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Cluj sub...

Monografie BRD

Capitolul 1 Prezentarea și organizarea societății bancare BRD 1.1 Scurt istoric şi evoluţia BRD în sistemul bancar românesc In anul 1923 s-a...

Ai nevoie de altceva?