Cercetare analitică - Pro Credit Bank

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 14117
Mărime: 92.66KB (arhivat)
Publicat de: Eremia Stan
Puncte necesare: 6

Extras din referat

1) a)ProCredit Bank este singura bancă de microfinanţare din România a cărei misiune este să devină un furnizor de calitate în ceea ce priveşte finanţările şi serviciile bancare generale pentru micro-întreprinzători, întreprinderile mici şi mijlocii şi producătorii agricoli din România. Acest obiectiv este realizat prin furnizarea unor servicii pentru clienţi, prin produse personalizate şi o reţea naţională.

În activitatea de creditare, ProCredit Bank România se axează pe finanţarea micro-întreprinzătorilor, întreprinderilor mici şi mijlocii, fiind convinsă că acest sector contribuie esenţial la dezvoltarea economiei.

ProCredit Bank sprijină afacerile clienţilor săi în cel mai eficient mod, la standardele internaţionale ale băncii. Fiind o bancă cu o gamă largă de produse şi servicii, ProCredit Bank România oferă clienţilor săi – persoane fizice şi juridice – mai multe opţiuni de depozite şi plasamente în condiţii avantajoase.

În România, ProCredit Bank a fost înfiinţată în 2002 (mai întai sub numele Banca de Microfinanţare MIRO S.A.) şi reprezintă rezultatul unui parteneriat între instituţii financiare de renume internaţional, cum ar fi: BERD, IFC - Membră a Grupului Băncii Mondiale, Commerzbank, DEG, ProCredit Holding (companie germană de investiţii), şi IPC. Această structură unică de acţionari asigura stabilitate şi un management profesionist băncii, asigurând premisele pentru o evoluţie dinamică a ProCredit Bank pe piaţa românească.

ProCredit Holding este compania “mamă” a grupului global de 22 de instituţii. ProCredit Holding a fost fondat iniţial ca Internationale Micro Investitionen AG (IMI) în anul 1998 de către IPC, companie de consultanţa financiară.

ProCredit Holding este dedicat în a extinde accesul la serviciile financiare în ţările în curs de dezvoltare şi în economiile în tranziţie prin crearea unui grup de bănci care sunt lider în furnizarea serviciilor financiare transparente şi corecte pentru companiile foarte mici, mici şi mijlocii, dar şi pentru populaţia generală din ţara în care funcţionează. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor filialelor sale, ProCredit Holding ghidează dezvoltarea bancilor ProCredit, furnizându-le o conducere superioară şi suport în toate domeniile de activitate cheie, inclusiv servicii bancare, resurse umane şi managementul riscului. Se asigura ca valorile corporative, operaţiunile bancare şi principiile de management ale riscului BASLE II sunt implementate corect la nivelul întregului grup.

IPC este acţionarul majoritar şi investitorul strategic în ProCredit Holding. IPC a fost forţa antreprenorială din spatele ProCredit Holding încă de la fondarea băncilor. Din punct de vedere istoric, IPC a furnizat managerii de top pentru băncile ProCredit. La sfârşitul anului 2007, angajaţii IPC au fost integraţi în ProCredit Holding, întărind astfel semnificativ abilitatea companiei de a oferi suport grupului ProCredit.

ProCredit Holding este un parteneriat public-privat. În completarea IPC şi IPC Invest (modalităţi de investiţie ale angajaţilor IPC şi ProCredit), ceilalţi investitori privaţi ai ProCredit Holding sunt Dutch DOEN Foundation, Fondul de pensii American TIAA-CREF, Fondul American Omidyar-Tufts Microfinance Fund, Fondul elveţian de investiţii responsAbility şi compania din Salvador Fundasal. Acţionarii publici ai ProCredit Bank sunt: KfW (bancă germană evaluată cu ratingul AAA, IFC (divizia privată a Băncii Mondiale, rating AAA), FMO (bancă olandeză de dezvoltare) şi BIO (Fondul de dezvoltare Belgian).

Procredit Holding are o apreciere a gradului de investiţii (BBB-) din partea Agenţiei de Rating Fitch. La sfârşitul lunii iunie 2008, grupul ProCredit avea un capital iniţial de 370,9 milioane Euro şi active totale de 4,5 miliarde Euro.

Principalii acţionari sunt:

KfW Entwicklungsbank Banca de Dezvoltare în numele Guvernului Federal German, KfW Entwicklungsbank finanţează investiţii şi servicii auxiliare de consultanţă în tările în curs de dezvoltare şi în tranziţie. Scopul său este de a construi şi extinde infrastructura socială şi economică a ţărilor respective şi de a promova sisteme financiare solide, în acelasi timp protejând resursele şi asigurând un mediu înconjurător sănatos. KfW Entwicklungsbank este un lider în domeniul microfinanţării şi este implicat în instituţii financiare din intreaga lume, orientate spre grupul ţintă. Face parte din KfW Bankengruppe (Grupul Bancar KfW), care are active de aproximativ 375 miliarde EUR (potrivit cifrelor din decembrie 2007). KfW Bankengruppe este una dintre cele mai mari zece bănci din Germania şi a obţinut un rating AAA.??????????????????????????????????????

Commerzbank AG a fost fondată în 1870 şi urmând preluarea a Eurohypo AG, anunţată în noiembrie 2005, este a doua cea mai mare bancă a Germaniei şi una dintre băncile comerciale importante din Europa. Cu o reţea internaţională puternică care cuprinde birouri şi acţionariate în peste 40 de ţări, Commerzbank este o bancă universală care furnizează servicii pentru retail, companii, sectorul public şi servicii de investiţii bancare. De asemenea, oferă produse financiare şi servicii prin intermediul unor filiale, ca de exemplu online banking, leasing, managementul activelor şi investiţii imobiliare.

The European Bank for Reconstruction and Development (BERD) a fost înfiinţată în 1991. Vizează să încurajeze tranziţia către economii deschise, orientate către piaţă şi să promoveze iniţiative private şi anteprenoriale în ţările din Europa Centrala şi până în Asia Centrală, ţări dedicate democraţiei, pluralismului şi economiei de piaţă. BERD caută să ajute ţările în care funcţionează să implementeze reforme economice structurale şi sectoriale, promovând competiţia, privatizarea şi antreprenoriatul. În îndeplinirea rolului sau de catalizator al schimbării, banca încurajează co-finanţarea şi investiţiile străine directe din sectorul privat şi public, ajută să mobilizeze capitalul domestic şi asigură cooperare tehnică în anumite domenii.

Preview document

Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 1
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 2
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 3
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 4
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 5
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 6
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 7
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 8
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 9
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 10
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 11
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 12
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 13
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 14
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 15
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 16
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 17
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 18
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 19
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 20
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 21
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 22
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 23
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 24
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 25
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 26
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 27
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 28
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 29
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 30
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 31
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 32
Cercetare analitică - Pro Credit Bank - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Cercetare Analitica - Pro Credit Bank.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?