Concepte Online

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 4372
Mărime: 17.24KB (arhivat)
Publicat de: Gheorghe Călin
Puncte necesare: 5

Extras din referat

O data cu aparitia internetului au aparut o multime de servicii si aplicatii noi. Pe linga serviciile dedicate publicului larg , cum ar fi posta electronica (e-mail), serviciul de stiri (usenet) su World Wide Web, au aparut si servicii dedicate in special firmelor. Astfel au aparut conceptele de e-commerce, e-demand, e-business, e-banking.

Pentru a ajunge la aceste concepte voi prezenta mai intai notiunea de „informatie” si modul cum poate fi stocata si utilizata .

1.1 Managementul strategic si deservirea acestuia prin instrumente informatice.

Relatiile economice, sociale, politice, legislative si etice ale mediului unei firme determina influenta pe care societatea omeneasca o are asupra evolutiei firmei.

Unul dintre factorii care detin cea mai puternica influenta in procesul de stabilire a strategiei este cultura firmei. Prin cultura firmei se intelege ansamblul valorilor promovate, a traditiilor, a simbolurilor, modelelor de atitudine si a comportamentului, specifice politicilor adoptate, dar si a modului de efectuare a sarcinilor.

Rolul strategiei in definirea directiei de actiune a firmei se divide pe doua planuri: al strategului si al planului strategic. Rolul strategului se poate compara cu cel al unui navigator, iar planul strategic poate fi comparat cu harta aflata la baza stabilirii directiei de urmat, cuantificand gradul in care societatea respectiva progreseaza.

Directionarea (nu este totul),ea este insa, cu siguranta, cruciala, deoarece, odata stabilita directia, managerul poate adopta decizii consecvente cu strategia.

Concentrarea eforturilor reprezinta un al doilea scop al strategiei, valabila fiind pentru milioane de decizii, adoptate zilnic de membrii aflati pe diferite paliere ale organizatiei, referitoare la sarcini si obiective de lucru.

Asigurarea consecventei membrilor organizatiei reprezinta al treilea scop al unei strategii, permitand concentrarea si aplicarea pe termen lung a deciziilor strategice care determina modul de alocare a timpului, efortului si a entuziasmului personalului.

Managementul strategic reprezinta procesul prin care managerii stabilesc directia pe termen lung a firmei, fixeaza obiectivele de performanta specifice, elaboreaza strategiile necesare atingerii acestor obiective si urmaresc executarea planului de actiune ales. Managementul strategic solicita calitati antreprenoriale superioare, dar si implementarea si executia consecventa si completa a strategiei, care sa conduca la performante organizationale superioare pe termen lung.

1.2.Clasificarea informatiei

Avand in vedere forma concreta pe care o poate lua informatia in momentul stocarii pe un suport tehnic, aceasta se poate afla sub forma analogica si digitala.

Forma analogica a informatiei presupune reprezentarea fenomenelor fizice, imagini fixe, sunete si imagini in miscare, asa cum sunt ele percepute de dispozitivele tehnice de inregistrare, fara a fi necesara o conversie sau codificare a acestora, inainte de transmitere sau memorare pe suporturile tehnice de date.

Forma digitala se obtine pornind de la fenomenul real sau de la forma analogica a acestuia, in ambele cazuri avand loc o codificare numerica, o evaluare cantitativa, o cuantificare a fenomenului care face obiectul reprezentarii. Pe suportul tehnic, informatia se prezinta ca o succesiune de valori binare (0 si 1), ordonate dupa un sistem de reguli (cod). Informatia introdusa in sistemele de calcul, prin folosirea tastaturii sau a altor dispozitive de introducere manuala sau umana (masa de desen, voce), se transmite si se memoreaza direct in momentul perceperii acesteia, fara o conversie prealabila a ei. Pentru procesarea informatiei analogice este necesara conversia ei in forma digitala, cu ajutorul unor dispozitive specializate de conversie din analogic si digital, acestea putand fi folosite independent sau introduse in configuratia unui sistem informatic de birou.

Din punct de vedere al continutului informatiei, se pot identifica urmatoarele clase:

Sub forma de date numerice, alfabetice sau alfanumerice;

Sub forma de texte, care sunt organizate in documente, pagini de texte, paragrafe, fraze si cuvinte;

Sub forma de documente grafice (imagini fixe), care sunt percepute prin afisarea pe monitorul calculatorului, prin scrierea lor la imprimanta sau la dispozitivul de realizat desene (plotter);

Sub forma de secvente audio generate de vocea umana, fenomene din realitate sau sintetizatoare electronice, de voce si acustice;

Sub forma de secvente video de natura animata sau film, percepute de dispozitive specializate de tipul camerei de luat vederi sau generate de programe de grafica bi sau tridimensionala.

Din punct de vedere al suportului informatiei, distingem o gama larga de suporturi fizice, cum ar fi:

a) 1nformatia aflata pe suporturi tehnice, clasificate, la randul lor, in:

- Suporturi magnetice, ca, de exemplu, caseta magnetica, discul magnetic, banda magnetica, discul flexibil etc.;

- Suporturi cu lectura optica a informatiei, cum sunt discurile optice de mare capacitate a caror informatie digitalizata este citita optic cu dispozitive laser.

b) Informatia memorata pe suporturile tehnice este inregistrata si poate fi citita numai cu ajutorul unor dispozitive tehnice de citire/scriere.

Informatia aflata pe suporturi grafice, care pot fi:

-suporturi opace, cum sunt documentele clasice, documente obtinute la imprimanta sau realizate cu ajutorul mesei de desen de tip plotter;

-suporturi transparente realizate din pelicula fotografica, pelicula film, microfilm, celita. Acest tip de suport este destinat lecturii numai dupa operatia de marire a imaginii inregistrate.

In functie de gradul de prelucrare, informatiile se impart in:

1. primare (de baza) � sunt acele informatii care anterior nu au suferit un proces de prelucrare informationala, avand un pronuntat caracter informativ. Acest gen de informatii sunt cele mai raspandite la nivelul executantilor.

2. intermediare � sunt acele informatii care se afla in diferite faze de prelucrare informationala, fiind raspandite la nivelul personalului functional si al sefilor de compartimente.

3. finale sunt acele informatii care au parcurs intregul sir de pre-lucrari informationale prevazute, avand un caracter sintetic, complex si decizional. Acest tip de informatii se adreseaza, de regula, managerilor.

Preview document

Concepte Online - Pagina 1
Concepte Online - Pagina 2
Concepte Online - Pagina 3
Concepte Online - Pagina 4
Concepte Online - Pagina 5
Concepte Online - Pagina 6
Concepte Online - Pagina 7
Concepte Online - Pagina 8
Concepte Online - Pagina 9
Concepte Online - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Concepte Online.doc

Te-ar putea interesa și

Marketing și Comunicare on-line

Introducere Lucrarea de faţă este o încercare de analiză a desfăşurării şi importanţei activităţii de marketing şi comunicare în domeniul on-line....

Campania de promovare online a Pensiunii Montana

INTRODUCERE Fiind un sistem de schimbare a informatiilor, cel mai important aspect al Internetului este puterea lui de conectare, abilitatea de a...

Search Engine Optimization - Instrument principal în marketingul online. Studiu de caz - Papetăria Vestului

Introducere „Marketingul este peste tot. În mod formal sau informal, oamenii .i organiza.iile desfa.oara un mare numar de activita.i care s-ar...

Publicitate online. identitate și eficiență

ARGUMENT „Toată lumea a crezut că este necesar să fie cheltuite milione pentru a fi construit un brand. În prezent, avem dovada că succesul...

Strategie de marketing online a organizației Coca-Cola

INTRODUCERE În contextul de actualitate internetul se află la bază oricărei activități indiferent de natura acesteia, profesională sau personală,...

Analiza Pieței Românești a Publicității On-line

Introducere În contextul dinamicii proceselor tehnologice și a unei realități care face tot mai evidentă ideea conform căreia totul este o marfă...

Marketing pe Internet

LISTA FIGURILOR ŞI GRAFICELOR Figura Nr.1: Sumarul procesului de creare a unui site web. Figura Nr.2 : Repartizarea utilizatorilor de Internet pe...

Infracționalitatea în domeniul informatic

Introducere Începutul de mileniu ne înfăţişează amploarea deosebită a activităţilor economice ce se desfăşoară în statele puternic dezvoltate din...

Ai nevoie de altceva?