Cultura organizațională KFC

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1389
Mărime: 26.84KB (arhivat)
Publicat de: Sanda O.
Puncte necesare: 5
Materie: cultura si dezvoltare organizationala

Extras din referat

“Increderea “ este rezultatul cel mai vizibil pe care KFC il foloseste intr-o constructie complexa care cuprinde:imagini ,situatii si oameni.

Conceptul de fast-food considerat in Romania inainte de anul 1990 un simbol occidental ce trebuie evitat prin toate mijloacele ,este recunoscut nu numai de practica zilnica a restaurantelor ,ci si in documentele oficiale romanesti care reglementeaza domeniul

Urmeaza apoi un process de maturizare si segmentare a industriei ,dupa modelul american si cu ajutorul unor”actori” americani e prima mana.

Din acest peisaj nu putea sa lipseasca unul dintre cei mai cunoscuti competitori ,Kentucky Fried Chicken,cunoscut sub sigla KFC,posesorul unei retele mondiale de restaurante ,avand ca specific preparatele din carne de pui.

ISTORIE ;intre legenda si pragmatism

Dezvoltarea brandului KFC este legata de persoana unui intreprinzator din Kentucky ,Harland Sanders .El este nu numai “inventatorul”produsului ci si imaginea -simbol a afacerii,a unui stil de afaceri si a reusitei de tip “self-made-man american.

Intr-o perioada scurta de timp el a devenit o legenda vie si o marca de incredere a relatiilor intre oameni.

Povestea intreprinzatorului Harland Sanders are ceva din biografia comuna a pionierului din vestul american,un om care munceste sa isi castige existenta inoveaza ,schimba meserii,isi asuma responsabilitati si genereaza relatii.

Un analist mai atent ar putea descoperi similitudini interesante cu viata presedintelui american Abraham Lincoln ,dar si a mai multor creatori de mari firme contemporane.

Harland este obligat de o viata aspra sa-si exerseze talentul de bucatar la varsta de 7 ani,cand ramane orfan.La varsta de 12 ani lucreaza la o ferma,pentru ca apoi sa incerce diferite slujbe intr-o paleta larga :conducator de tramvai ,soldat ,pompier,avocat,agent de asigurari.

Numitorul comun al acestora ,este cunoasterea clientului si contactul cu un numar mare de oameni de toate tipurile.

La 40 ani incepe sa gateasca pentru calatorii care opreau la benzinaria pe care o avea in orasul Corbin din Kentucky.

Ceea ce facea in bucataria proprie a avut succes suficient si l -a determinat sa isi deschida un restaurant peste drum unde timp de 9 ani si-a perfectionat produsul bazat pe o tehnica si o reteta de preparare proprie.

Faima asociata retetei la facut pe guvernatorul statului sa-i acorde titlul onorific de :

“COLONEL AL STATULUI KENTUCKY” in 1935.

In anul 1950 sistematizarea urbana impusa de constructia unei autostrazi a dus la demolarea restaurantului lui Sanders.Ajuns somer la 55 ani si-a reconfigurat afacerea ,bazata pe reteta exersata sub forma unui aranjament de tip franciza.

Sanders combina abilitatile de bucatar ,agent vanzari si avocat realizand o prezentare a produsului sau din restaurant in restaurant.

Daca proprietarul era multumit,atunci se convenea verbal la un aranjament de afaceri care insemna ca restaurantul sa foloseasca reteta si sa plateasca cativa centi pentru fiecare produs.

Aranjamentul era parafat cu o strangere de mana,astfel increderea a devenit elemental semnificativ intr-o lume a afacerilor care parea dominata de formalism.

Primul aranjament a fost facut in anul 1952 cu un proprietar din Utah cu care a deschis primul restaurant KFC.

Pana in 1960 franciza a fost acordata unui numar de 600 de restaurante din Canada si Statele Unite ,In anul 1964 vinde franciza cu 2 mil de dolari dar ramane purtatorul de cuvant al cumparatorului ,fiind asociat conceptului KFC .

Conceptul si organizatia suport au pastrat denumirea si acronimul -logo ,precum si imaginea simbol stilizata a colonelului.

Toata istoria retetei este in mod evident o piesa forte a culturii organizationale KFC,si un instrument de marketing modern.

La istoria retetei (mai bine pazite decat bomba atomica!)se adauga alte elemente interesante legate de ambalaj ,meniul obisnuit KFC,reclamele .

Ca orice poveste de success KFC are si numerosi critici si adversari dar in mod paradoxal acestia nu fac decat sa accentueze succesul si sa sporeasca increderea consumatorului in puiul crocant al colonelului.

Bibliografie

Bogdan Bacanu,Management strategic in turism ,Editura Polirom 2009

Preview document

Cultura organizațională KFC - Pagina 1
Cultura organizațională KFC - Pagina 2
Cultura organizațională KFC - Pagina 3
Cultura organizațională KFC - Pagina 4
Cultura organizațională KFC - Pagina 5
Cultura organizațională KFC - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Cultura organizationala KFC.docx

Te-ar putea interesa și

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru mărcile McDonald's și KFC

PARTEA I: Elemente definitorii ale pietei fast-food-ului 1. Caracterizare generala 1.1 Capacitatea pietei Fast-food-ul, fenomen necunoscut la...

Etica în perspectiva interculturală

Mulţi autori subliniază faptul că o organizaţie nu are o etică decât dacă se raportează la un anumit mediu sau la anumite relaţii, etica în sine...

McDonald's vs KFC

McDonald’s Istoricul McDonald’s: Afacerea a început în 1940, cu un restaurant deschis de fraţii Dick şi Mac Macdonald în San Bernardino,...

Evaluarea Ofertei Culinare Publice la Sibiu - Fast-Food KFC

Am ales să realizez pentru proiectul de cercetare – evaluarea ofertei culinare publice la Sibiu – restaurantul fast-food KFC deoarece este un local...

Evaluarea Resurselor Umane la KFC România

I. Introducere Am ales aceasta temă deoarece în ziua de azi, tot mai multe companii recurg la o gamă din ce în ce mai diversificată de evaluare a...

Ai nevoie de altceva?