Diagnosticarea Mediului Concurential - Berea Tuborg

Imagine preview
(7/10 din 7 voturi)

Acest referat descrie Diagnosticarea Mediului Concurential - Berea Tuborg.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ion Carstea

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Management

Extras din document

Berea Tuborg este una dintre cele mai bine vandute bauturi in peste 70 de tari din intreaga lume, Romania ocupand locul sase in topul vanzarilor alaturi de Danemarca, Turcia, Suedia, Germania, si Italia.

Produsele Tuborg sunt recunoscute de catre iubitorii de bere pentru calitatea premium si aroma speciala, aceeasi in intreaga lume, iar continutul de alcool al acestora variaza de la tara la tara, adaptandu-se la preferintele locale.

1.Tuborg in Romania

In anul 1998, prima sticla de bere Tuborg "Made in Romania" a iesit pe poarta fabricii din Bucuresti si... in mai putin de sase ani, fabrica de bere Tuborg a atins o capacitate totala de productie de un milion de hectolitri de bere anual.

Din 1989 pana in prezent, volumul de vanzari a crescut de cinci ori, iar capacitatea de productie a fabricii a ajuns in acest an la 1,4 milioane hl de bere. Cu o investitie totala de 102 milioane USD in singura unitate Tuborg de productie din Romania este totodata cea mai moderna fabrica de bere din Europa de Est, construita in sapte luni ca un proiect green field.

Dupa primele zece luni ale acestui an, compania Tuborg Romania a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 20 de procente fata de perioada similara a anului trecut. Tuborg Gold continua sa fie liderul berilor internationale produse sub licenta in Romania, cu o cota de piata mai mare de 50%.

Portofoliul companiei Tuborg Romania cuprinde exclusiv marci internationale de bere: Tuborg Gold, Tuborg Royal Export, Tuborg Christmas Brew, Holsten, Carlsberg, Skol, Guinness si Kilkenny. Fabrica de bere Tuborg se numara printre cele mai performante zece fabrici ale Grupului Carlsberg din cele 55 detinute in intreaga lume. Numarul angajatilor Tuborg Romania depaseste 750 de persoane.

2. Amenintari

Amenintarile vin din partea mai multor firme specializate in acest domeniu, in special firmele cu traditie din Romania.

Majoritatea companiilor romanesti au fost cumparate de investitori straini sau romani care prin alocarea de capital au reusit sa scoata pe piata produse competitive cu cele fabricate de fabrica de bere Tuborg.

BRAU UNION ROMANIA este liderul incontestabil al pietei romanesti de bere, detinand in anul 2003 o cota de piata de 32,3%. Din mai 2003, este parte a grupului Heineken.

BRAU UNION ROMANIA produce in prezent in sase fabrici de bere, situate in Arad, Craiova, Constanta, Miercurea Ciuc, Bucuresti si Hateg. In fiecare dintre cele sase fabrici s-au derulat in ultimii ani importante programe de retehnologizare. Investitiile realizate au vizat cresterea capacitatii de productie si imbunatatirea calitatii berii pentru a atinge standardele inalte de calitate ale grupului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Diagnosticarea Mediului Concurential - Berea Tuborg.doc

Alte informatii

- a fost prezentat in cadrul Facultatii de Management Academia de Studii Economice