Echipa de Proiect

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Echipa de Proiect.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Andres Solomia

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

I. Echipa de lucru a proiectului
1.1 Conducerea proiectului
1.2 Cultura organizaţională suport al managementului proiectelor
1.3 Structura organizatorică în managementul proiectelor
II. Aspecte psiho-sociale referitoare la conducerea echipelor de lucru
2.1 Neliniştea membrilor echipei
2.2 De ce unele echipe sunt câştigătoare?
2.3 Planificarea detaliată a activităţilor pentru un şef de proiect

Extras din document

I. Echipa de lucru a proiectului

Odată ce ideea fundamentală este formulată este important să se identifice caracteristicile financiare, tehnice şi economice ale proiectului. Trebuie ca orice persoană inteligentă să aibă posibilitatea şi dreptul să critice şi să îmbunătăţească noua idee. În general ideile noi trebuie susţinute, argumentate şi promovate cu motivaţii tehnice şi financiare care pot forma o imagine despre proiectul pe care îl dezvoltă. Toate aceste deziderate se pot realiza în condiţiile în care există o echipă de lucru în care să fie incluşi specialişti din diferite departamente funcţionale şi care să asigure îndeplinirea obiectivului propus în termenii specificaţi (calitate, timp, cost), echipă condusă de un şef de proiect care are un statut clar definit, competenţe şi responsabilităţi bine stabilite.

Există mai multe posibilităţi de organizare a echipei de lucru în managementul proiectelor:

- constituirea unui grup pluridisciplinar de analiză a valorii reunind mai multe cadre din întreprindere cu diferite competenţe;

- colaborarea activă în cadrul unui studiu cu un cadru de cercetare;

- intervenţia unui prestator de serviciu instituţional, care să ajute la inovare;

- consultarea în mod sistematic şi permanent a clienţilor întreprinderii;

- constituirea unui panou de observaţii a utilizatorilor cu privire la prototip.

Proiectul este realizat de o structură temporară implementată în structura permanentă a întreprinderii. Şeful de proiect trebuie să ia iniţiativa consultării şi coordonării proiectului cu cei patru poli de competenţă:

1. Polul cererii – regrupează clienţii şi utilizatorii potenţiali ce pot fi consultaţi într-o manieră informaţională de exemplu cu ocazia unui târg de prezentare sau într-o metodă formală, într-un cadru oferit de panoul de utilizatori. Trebuie specificat că în general clientul se exprimă strict în termen de nevoi, în timp ce utilizatorul se exprimă strict în termeni de funcţiuni.

2. Polul de mediere – are contribuţii în sprijinirea inovaţiei : consilii regionale, organisme interesate în dezvoltarea tehnologiei, etc. În general aceste organisme reuşesc să promoveze diferite inovaţii materiale şi competenţe ştiinţifice, punând la dispoziţie suporturi de proiecte care pot transforma o idee în produs comerciabil.

3.Polul de concepţie – format din diferite centre de competenţă susceptibile a furniza sfaturi specializate asupra fezabilităţii tehnice a ideii.

4.Polul de parteneriat – sunt cuprinşi ansamble de furnizori sau subantreprenori care participă la realizarea unor subansambluri ale proiectului.

Obiectivul acestei echipe manageriale este de a identifica ideea sub cele trei faţete ale unei maniere coerente de produs:

- ideea care este definită prin competenţele funcţionale principale şi pot fi materializate în produs;

- conceptul de produs – definit ca un răspuns funcţional la nevoia particularizată;

Fisiere in arhiva (1):

  • Echipa de Proiect.doc