Efectele Negative ale Organismelor Modificate Genetic asupra Sanantatii Oamenilor si a Mediului

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Efectele Negative ale Organismelor Modificate Genetic asupra Sanantatii Oamenilor si a Mediului.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 34 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Management, Ecologie

Cuprins

Partea I
Greenpeace – pentru ca exista doar un pamant
1. Istoria Greenpeace
2. Obiectivele si principiile Greenpeace
3. Principalele campanii ale Greenpeace impotriva OMG
4. Structura organizatorica a Greenpeace
4.1. Echipa Greenpeace
4.2. Atributii principale ale reprezentantilor
4.3. Organigrama Greenpeace
5. Relatiile ONG-ului Greenpeace cu alti operatori
Partea a II-a
Campania Greenpeace impotriva Organismelor Modificate Genetic (OMG)
6. Definitia Organismelor Modificate Genetic (OMG)
8. Riscurile consumului de ONG
9. Parerea consumatorilor despre ong
10. Situatia ong-urilor in plan international
11. Prezentarea situatiei ong in Romania inaintea implementarii campaniei Greenpeace impotriva OMG
12. Principalele masuri necesare pentru imbunatatirea situatiei in ceea ce priveste OMG in Romania
13. Obicetivele Greenpeace in legatura cu problema OMG
14. Principalele actiuni Greenpeace impotriva organismelor modificate genetic
15. Principale actiuni pentru eficientizarea proiectului
16. Surse de finantare si colaboratori
17. eficientizarea economica a proiectulu
18. Analiza SWOT a campaniei impotriva OMG
19. Realizari principale in urma implementarii proiectului
20. Concluzii, propuneri si solutii
Bibliografie

Extras din document

Partea I

Greenpeace – pentru ca exista doar un pamant

"Doar cand ultimul copac a fost taiat, ultimul rau a fost otravit si ultimul peste omorat, vom descoperi ca nu putem manca bani"

Oameni avand cele mai diferite culori ale pielii, culturi si religii, din cele mai diferite tari, cu cele mai diferite convingeri politice se unesc intr-o lupta fara violenta pentru un tel comun: pastrarea Pamantului pentru generatiile viitoare si salvarea capacitatii lui de a suporta diferite forme de viata. Greenpeace este o organizatie internationala, avand birouri in 41 de tari. Astfel, organizatia are puterea de a infrunta si de a provoca poluatorii, insistand sa se faca schimbari oriunde este necesar.

"Va luptati pentru a da copiilor vostri posibilitatea de a intra in secolul XXI, asa ca lasati regulile deoparte." David McTaggart, unul dintre fondatorii organizatiei Greenpeace.

1. Istoria Greenpeace

Greenpeace este o organiztie non-guvernamentala, non-profit, prezenta in 41 de tari din Europa, America de Nord si Sud, Asia si Pacific. Greenpeace este prezenta si in Romania din anul 2002, atunci cand Greenpeace Austria a devenit birou regional, sub denumirea de Greenpeace CEE (Greenpeace Europa Centrala si de Est)., cu sediul in Viena, si a hotarat sa se implice in rezolvarea problemelor de mediu in aceasta regiune. Prima campanie a organizatiei a fost “Clean Wather Tour 2002” – Turul Apa Curata 2002, care s-a desfausurat in Romania, Ungaria, Slovacia si Austria, tarile care fac parte din Greenpeace CEE.

Pentru a-si pastra independenta, Greenpeace nu accepta donatii de la guverne sau comapnii, ci se bazeaza doar pe contributii de la personae fizice si granturi de la fundatii. Ca organizatie internationala, se concentreaza asupra celor mai mari pericole la adresa biodiversitatii si mediului planetei

Greenpeace exista pentru a-I demasca pe cei care prin activitatile lor afecteaza mediul incojurator si pentru a atarege atentia guvernelor si corporatiilor atunci cand acestea nu reusesc sa isi indeplineasca mandatul de a proteja mediul si viitorul planetei.

In realizarea misiunii propuse, Greenpeace nu are aliati sau dusmani permanenti. Promoveaza dezbaterile deschise, informate despre alegerile societatii in ceea ce priveste problema mediului. Se foloseste de documentare, lobby si diplomatie pentru a-si atinge scopurile, precum si de conflicte non-violente, mediatizate pentru a face sa creasca nivelul si calitatea dezbaterii publice.

Greenpeace considera ca efortul de a conserva viitorul planetei noastre nu se refera doar la noi. Este vorba si despre cei care ne ajuta. Greenpeace vorbeste in numele a 2,8 milioane suporteri din intreaga lume si incurajeaza multe alte milioane sa actioneze in fiecare zi.

Povestea Greenpecae a inceput in 1971 cand, motivati de viziunea lor despre o lume verde si pasnica, un mic grup de activisti a plecat din Vancouver, Canada, cu o barca veche de pescuit. Acesti activisti, fondatorii Greenpeace, considerau ca parerea unui grup de indivizi conteaza mult si poate schimba situatia. Misiunea lor a fost sa fie martorii testarilor nucleare subterane americane din Amchitka, o insula mica in vestul coastei peninsulei Alaska, una dintre cele mai active zone din punct de vedere seismic. Amchitka era refugiul a 3.000 de lutri marini, specie pe cale de disparitie. De asemenea, insula mai adapostea si alte specii, printre care vulturi plesuvi si soimi calatori. “Let’s make it green peace” (“Sa facem pace verde!”) a fost moto-ul primilor membrii ai organizatiei ecologiste si desi vechea barca de pescuit, Phyllis Cormack, a fost interceptata inainte de a ajunge in Amchitka, calatoria a generat un val de interes din partea publicului. SUA a detonat bomba, dar vocea ratiunii s-a facut auzita. Testele nucleare in Amchitka au fost incheiate in acelasi an, iar insula a fost declarata mai tarziu sanctuar al pasarilor.

In 1972 a avut loc prima actiune impotriva testelor nucleare franceze, in apele pacificului de Nord. Francezii s-au lasat ai gru induplecati astfel ca ecologistii nu au reusti decat trei ani mai tarziu sa puna capat acestor actiuni din Pacific.

In 1975 activistii Greenpeace au organizat primele actiuni impotriva vanatorii de balene cand activistii Greenpeace s-au asezat cu barcile lor pneumatice intre balene si harpoanele vanatorilor. Dupa 9 ani a intrat in vigoare o interdictie internationala impotriva vanatorii de balene.

Eforturile acestor oameni care se luptau cu semeni de-ai lor pentru a proteja Planeta au facut incojurul lumii iar pe la mijlocul anilor '70 un vraci indian din tribul Cree acorda organizatiei Greenpeace titlul de onoare "Rainbow Warriors" - luptatori ai curcubeului. Prin aceasta el face referire la o veche profetie a unei indience Cree numita Eyes of Fire: “cand Pamantul este bolnav si se stinge, se vor strange oameni din toate colturile planetei, pentru a-l salva de la poluare si distrugere - acestia vor fi luptatorii curcubeului”.

Fisiere in arhiva (1):

  • Efectele Negative ale Organismelor Modificate Genetic asupra Sanantatii Oamenilor si a Mediului.doc