Evaluarea, Motivarea si Recompensarea Personalului

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Evaluarea, Motivarea si Recompensarea Personalului.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Evaluarea personalului 2
Motivarea personalului 2
Recompensarea angajatilor 6
Salariul 6
Biblografie 8

Extras din document

Evaluarea, motivarea si recompensarea personalului

Specialistii nostri va ofera nu numai o evaluare a performantelor personalului dar si constructia unui sistem de evaluare intern permanent.

Evaluarea se adreseaza tuturor categoriilor de personal angajat dar poate contine si auditul posturilor de conducere.

Evaluarea personalului se poate realiza cu accent asupra potentialului psihologic al angajatilor sau din perspectiva eficientei profesionale in cadrul organizatiei.

Intentia de a realiza o evaluare riguroasa a personalului din perspectiva eficientei profesionale noi o interpretam si o proiectam ca facand parte dintr-un sistem integrat de management al performantei. O analiza a modului de intelegere a ceea ce inseamna performanta este la fel de necesara in cadrul evaluarii de personal ca atunci cand incepi un joc si trebuie sa stii regulile jocului dinainte.

Motivarea personalului este o tema foarte actuala pentru managerii si directorii ONG-urilor. Desi recunosc importanta acestui subiect, liderii ONG-urilor, in special cei incepatori, au citeva idei preconcepute, sau mai bine zis mituri despre motivarea personalului.

Mitul nr. 1 - "Eu pot motiva oamenii"

De fapt, nu prea - trebuie ei insisi sa se automotiveze. Angajatii trebuie sa se motiveze singuri. Ce puteti face dvs. este sa creati un cadru favorabil pentru ca cei din echipa sa fie motivati si promovati.

Mitul nr. 2 - "Banii sint o motivatie foarte buna"

Nu prea. Anumite lucruri, precum banii, oficiu frumos pot ajuta persoana sa nu-si piarda motivarea, si de obicei nu sunt factorul-cheie. Este important deci de inteles ce ii motiveaza pe angajatii dvs.

Mitul nr. 3 - "Frica este o motivatie a naibii de buna"

Frica este o motivatie foarte buna, dar doar pentru o scurta perioada de timp. De aceea tipetele sefului nu au un efect prea mare dupa o anumita perioada.

Mitul nr. 4 - "Eu stiu ce ma motiveaza pe mine, deci stiu ce-i motiveaza pe altii"

Chiar deloc. Oameni diferiti sint motivati de lucruri diferite. Eu pot fi motivata prin posibilitatea de a fi promovata in organizatie, iar altcineva prin acordarea citorva zile libere. Iarasi, e bine sa aflati ce ii motiveaza pe membrii organizatiei.

Mitul nr. 5 - "O mai mare satisfactie a muncii efectuate inseamna o mai mare performanta"

Cercetarile arata ca nici aceasta nu este adevarat. Daca scopurile organizatiei nu coincid cu scopurile angajatilor, atunci angajatii nu lucreaza eficient in vederea realizarii misiunii organizatiei.

Mitul nr. 6 - "Eu nu pot intelege ce ii motiveaza pe angajati - aceasta este o adevarata stiinta"

Nici gind. Exista citiva pasi pe care trebuie sa-i urmati pentru a incuraja membrii organizatiei sa se automotiveze si sa sporeasca performanta lor in cadrul organizatiei.

V-ati prins la gindul ca si dvs. impartasiti aceste mituri? Atunci, ce-i de facut? Nimic mai simplu, doar urmati cei 10 pasi de mai jos:

1. Faceti ceva mai mult decit doar sa cititi acest articol

Aplicati in practica ce ati invatat!

2. Faceti o lisa a factorilor care va motiveaza

Acest mic exercitiu va va ajuta sa decideti cum veti contribui la motivarea personalului.

3. Faceti o lista din 3-5 factori care ii motiveaza pe angajati.

Faceti o lista a factorilor care credeti ca-i motiveaza pe fiecare dintre angajati, apoi rugati-i pe ei sa completeze o lista individuala. Comparati ce credeti dvs. ca e important pentru ei, si ce cred ei in acest sens. Intilniti-va individual cu fiecare angajat pentru a discuta factorii respectivi. Si in sfirsit gasiti timp pentru a stabili ce schimbari veti face pentru a satisface toti acesti factori.

4. Asigurati-va ca factorii indicati de angajat sint reflectati in sistemul de recompensare

Spre exemplu, poate fi revizuita fisa de post pentru a face responsabilitatile angajatului mai atractive. Va puteti gindi la mai multe modalitati de a recunoaste si aprecia eforturile angajatului, daca acest lucru este important pentru el etc.

5. Intilniti-va individual cu fiecare angajat

Angajatii sint motivati mai degraba de grija voastra pentru ei decit de atentia pe care le-o acordati. Incercati sa cunoasteti mai bine angajatii, familiile lor, numele copiilor etc. La prima vedere, pare o manipulare, si va fi daca nu o veti face cu sinceritate. Totusi chiar daca doriti sa va cunoasteti mai bine angajatii, acest lucru nu se intimpla de la sine daca nu va planificati ceva timp pentru a petrece cu ei.

6.Consultati angajatii

Cereti sugestiile angajatilor cu privire la programele organizatiei, cum pot fi imbunatatite sau ce alte programe sau servicii noi pot fi prestate. Nu este destul doar sa ascultati sugestiile si ideile angajatilor, incercati sa si le puneti in practica.

7. Asigurati o buna comunicare in organizatie

Informati permanent angajatii despre orice schimbari in organizatie, oportunitatile de dezvoltare etc. Nu uitati: o buna comunicare este cheia unei bune echipe!

8. Invatati sa delegati responsabilitatile

A delega inseamna a incredinta o responsabilitate si autoritate angajatului pentru ca el sa indeplineasca o sarcina. Delegarea va economiseste o groaza de timp si ii permite angajatului sa-si asume un rol mai mare in activitatea pe care o desfasoara, ceea ce inseamna satisfactie profesionala si motivare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea, Motivarea si Recompensarea Personalului.doc