Exercitarea funcțiilor managementului în cadrul Asirom VIG

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2186
Mărime: 21.06KB (arhivat)
Publicat de: Mihnea Farkas
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Eugen Remes
UNIVERSITATEA DE VEST „VASILE GOLDIŞ” ARAD FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE MASTERAT MARKETINGUL ŞI MANAGEMENTUL FIRMEI

Extras din referat

Introducere

Managementul este o stiinta, adica un ansamblu organizat si coerent de cunostinte, concepte, principii, metode, tehnici, instrumente, prin care se explica in mod sistematic fenomenele si procesele care se petrec in conducerea organizatiilor.

Din punctul de vedere al procesului, se considera ca managementul reprezinta procesul de obtinere si combinare a resurselor materiale, umane, financiare si informationale in vederea indeplinirii scopului organizatiei respective. Peter Drucker, unul din cei mai cunoscuti specialisti in management, considerat un „guru al managementului”, propune trei postulate reprezentand sarcinile majore ale conducerii:

• stabilirea misiunii organizatiei;

• asigurarea unei functionari productive;

• reglementarea responsabilitatilor implicariilor sociale asociate.

Asadar, managementul dirijeaza sistemul organizational in contextul unui mediu dinamic, urmarind o functionare eficienta si eficace.

Managementul poate fi definit ca un proces format din activitati fundamentale aflate într-o succesiune logica, proces denumit uneori „bucla managementului” şi care cuprinde urmatoarele etape:

1. Identificarea obiectivelor generale ale organizatiei

2. Stabilirea obiectivelor pe termen scurt

3. Elaborarea planurilor de actiune

4. Organizarea resurselor

5. Comunicarea

6. Motivarea

7. Controlul

8. Actiuni corective corespunzatoare

Fig. 1. Procesul managerial (bucla manageriala)

Managerul este o persoana ce apartine unei organizatii si este raspunzatoare pentru performantele in munca ale uneia sau mai multor persoane angajate in organizatia respectiva. Managerii ocupa pozitii care au o mare diversitate de denumiri: supervizor, maistru, lider de echipa, sef de echipa, sef de divizie, sef de compartiment, administrator, director, manager, vicepresedinte, presedinte s.a. ei sunt cei carora alti membri ai organizatiei, numiti de obicei executanti, subordonati, colaboratori, le prezinta raportul referitor la indeplinirea sarcinilor de serviciu primite.

Managerii si executantii dintr-o organizatie, atat ca persoane, cat si ca grupuri, constituie impreuna resursele umane ale organizatiei respective.

Elementul-cheie al muncii managerilor este munca cu alti oameni. Se evidentiaza astfel ca fiecare manager are o raspundere-cheie: sa sprijine organizatia sa realizeze performanta maxima prin utilizarea tuturor resurselor sale, atat umane cat si materiale. Ei asigura aceasta prin executarea activitatilor componente ale procesului de management pentru a realiza obiectivele de performanta prestabilite.

Functia de management reprezinta o activitate indreptata catre un anumit scop, specifica din punctul de vedere al caracterului sau, si care in interactiune cu alte activitati, deosebite de aceasta prin caracter di distinctie, este obiectiv necesara pentru conducerea eficienta a sistemului organizatiei.

Se considera ca functiile managementului sunt urmatoarele: planificare, organizare, decizie, antrenare si evaluare-control.

Rezultatele activitatii umane desfasurate intr-o organizatie se concretizeaza in majoritatea cazurilor in bunuri si/sau servicii, publice sau private. In consecinta, organizatiile pot fi clasificate in doui categorii: „organizatii publice” si „organizatii private”, dupa cum economia unui stat se poate imparti, in mod similar, in „sectorul public” si „sectorul privat”.

Prezentarea societatii Asirom VIG

S.C. Asigurarea Romaneasca – ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP S.A. a fost infiintata incepand cu data de 1 ianuarie 1991, prin Hotararea de

Guvern nr.1279/1990 si isi desfasoara activitatea de asigurare si reasigurare in baza

Actului constituitiv, a Legii nr. 31/1990 - republicata, privind societatile comerciale, cu modificari si completari, a Legii nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile din Romania, cu modificari si completari, a Legii nr. 32/2000 privind societatile de asigurare si supravegherea asigurarilor, cu modificari si completari.

Societatea a fost autorizata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor prin Decizia nr.16 din 07 noiembrie 2001. ASIROM este inregistrata in Registrul Asigurătorilor la numărul RA-023/2003. Adresa sediului social este Bulevardul Carol I nr. 31-33, Sector 2, cod 020912, Bucuresti, România.

ASIROM inseamna mai mult decat o companie de asigurari, ASIROM inseamna pentru clientii sai prietenul statornic si partenerul puternic care le ofera "pachete" de beneficii:

• Polite "croite" in functie de doleantele clientului;

• Retea teritoriala nationala puternica;

• Experienta si stabilitate;

• Putere financiara si know-how international al VIENNA INSURANCE GROUP.

Preview document

Exercitarea funcțiilor managementului în cadrul Asirom VIG - Pagina 1
Exercitarea funcțiilor managementului în cadrul Asirom VIG - Pagina 2
Exercitarea funcțiilor managementului în cadrul Asirom VIG - Pagina 3
Exercitarea funcțiilor managementului în cadrul Asirom VIG - Pagina 4
Exercitarea funcțiilor managementului în cadrul Asirom VIG - Pagina 5
Exercitarea funcțiilor managementului în cadrul Asirom VIG - Pagina 6
Exercitarea funcțiilor managementului în cadrul Asirom VIG - Pagina 7
Exercitarea funcțiilor managementului în cadrul Asirom VIG - Pagina 8
Exercitarea funcțiilor managementului în cadrul Asirom VIG - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Exercitarea Functiilor Managementului in Cadrul Asirom VIG.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Munca în echipă

Despre munca in echipa In zilele noastre, individualitatea si originalitatea personala au pierdut teren in fata muncii in echipa, mai ales in...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Motivarea Personalului

Rezumat Sunt foarte multe articole şi cărţi pe tema motivării personalului ale căror autori au fost persoane importante în domeniul...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?