Falimentul Omnia Turism SRL

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 3 în total
Cuvinte : 1055
Mărime: 15.24KB (arhivat)
Publicat de: Daniela N.
Puncte necesare: 0

Extras din referat

INTRODUCERE

Omnia Travel SRL este o agenţie de turism din Bucureşti, înfiinţată în 1991, care îşi desfăşoară activitatea în mai multe sedii, aflate în zone centrale sau semicentrale. Această agenţie tur-operatoare are deasemnea sedii în toate oraşele mari din România. Principala activitate este vânzarea de pachete turistice complete de tip familial, în special din categoria early- booking. Patronul agenţiei este omul de afaceri George Negru.

DESCRIEREA PROBLEMEI

Societatea se află în momentul de faţă în incapacitate de plată şi există o listă lungă de clienţi păgubiţi. Deşi se află într-o clară incapacitate de plată, pentru OMNIA TURISM SRL Bucureşti (CUI: 2620505) nu s-a cerut în insolvenţă până acum, deşi aşa era normal, pentru că administratorul George NEGRU (născut în 1957) s-a sinucis, iar angajaţii s-au ascuns sau au disparut fără urmă şi e de presupus că nimeni nu vrea să-şi asume acest demers (în calitate de reprezentant al firmei/agenţiei). Plus că sunt şanse mari ca documentele necesare să nu fie la dispoziţia niciunui angajat.

Totuşi, “salvarea păgubiţilor” a venit de la creditoarea TRANSPOMAR INTERNAŢIONAL TURISM SRL Bucureşti (CUI: 16285516), firmă deţinută şi administrată de Maria VOICULESCU (61 de ani) şi care anul trecut, cu 12 angajaţi, a înregistrat pierderi de 190.485 lei, la o cifră de afaceri de 1,72 milioane lei. Aceasta a depus cererea de aplicare a Legii 85/2014 împotriva debitoarei OMNIA TURISM SRL pe data de 24 octombrie 2017, astfel fiind constituit Dosarul nr.40516/3/2017.

ANALIZA ALTERNATIVELOR

În ceea ce priveşte unele instituţii ale statului care ar trebui să se ocupe de acest caz, considerat cea mai mare ţeapă turistică, situaţia este foarte complicată. Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului a redirecţionat reclamaţiile primite către Ministerul Turismului şi Poliţia Sector 5, “instituţii abilitate să analizeze şi să concluzioneze cele reclamate”.

Recent, Asociația Națională a Agențiilor de Turism a găsit soluții pentru ca 86 de clienți ai Omnia Turism aflați în Egipt și Thailanda în momentul decesului proprietarului George Negru să își continue vacanța până la finalul acesteia.

Pentru grupul de 47 de turiști aflați în Thailanda, ANAT a suportat costurile transferului, pe doua curse ale Silk AIR Phuket-Singapore (MI749 și MI751), în dimineața zilei de 23 octombrie, neplătit de Omnia Turism înainte de începerea programului turistic. De la Singapore turiștii se vor întoarce în România, la finalul vacanței.

ACŢIUNI RECOMANDATE

Prima recomandare este renunţarea la practica numită early booking-urilor, dar şi schimbarea obiciurilor din cultura turismului la români. Goana după chilipiruri a turiștilor români îi costă de obicei nu numai pe aceştia bani, ci și pe restul turoperatorilor. Turiștii ar trebui să știe că nu există oferte viabile atunci când discounturile sunt de 40-50%, cu atât mai mult cu cât ei își cumpără vacanța asta pentru anul viitor.

Preview document

Falimentul Omnia Turism SRL - Pagina 1
Falimentul Omnia Turism SRL - Pagina 2
Falimentul Omnia Turism SRL - Pagina 3

Conținut arhivă zip

  • Falimentul Omnia Turism SRL.docx

Ai nevoie de altceva?