Firmă de fabricare a mobilei - SC Mobilexpert SA

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2162
Mărime: 22.65KB (arhivat)
Publicat de: Emanuel Boboc
Puncte necesare: 8
Proiectul a fost prezentat in cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza profil economic

Cuprins

  1. 1.Descrierea firmei
  2. -domeniu de activitate
  3. -dimensiune
  4. -misiune
  5. -obiective
  6. -valori
  7. -structura
  8. 2.Identificarea si definirea problemei, respectiv a legaturilor acesteia cu alte probleme din cadrul firmei.
  9. 3.Cauzele care au condus la problema firmei
  10. 4.Formularea obiectivelor ce vor fi atinse prin solutionarea problemei (SMART)
  11. 5.Analiza SWOT relativa la problema analizata
  12. 6.Prezentarea solutiilor alternative pentru rezolvarea problemei
  13. 7.Descrierea criteriilor de decizie utilizate pentru alegerea solutiei optime
  14. 8.Identificarea,argumentarea si prezentarea solutiei optime
  15. 9.Modalitati de evaluare / verificare a atingerii obiectivelor
  16. 10.Concluzii

Extras din referat

1. Descrierea firmei

MobilExpert este o companie cu capital romanesc, infiintata în 2001 in Iasi, ca urmare a necesitatilor resimtite in domeniul fabricarii si comercializarii de mobila. Toate materialele si accesoriile folosite de firma noastra sint de calitate superioara.Toate produsele noastre primesc un certificat de GARANTIE!!!

- Domeniu de activitate:

Firma MobilExpert produce diferite tipuri de mobilier:

-pentru apartament

-baruri

-cluburi

-birouri

- Dimensiunea firmei

Angajatii reprezinta cheia succesului si totodată plusul de calitate al organizatiei. In cadrul firmei lucreaza 60 persoane calificate. Departamentul de Resurse Umane concepe planuri individuale de pregatire profesionala pentru a asigura dezvoltarea si perfectionarea profesionala a fiecaruia in functie de profilul sau, prin participarea la cursuri interne de specializare.

De asemenea, in vederea perfectionarii serviciilor oferite clientilor nostri, firma noastre negociaza cu importante firme din Canada, avand drept obiectiv achizitionarea de tehnologii, precum si organizarea de cursuri de pregatire profesionala pentru a facilita folosirea eficienta a noilor resurse tehnologice. Firma isi are sediul in Municipiul Iasi, iar din punct de vedere al distributiei, MobilExpert detine 3 magazine de desfacere, in judetul Iasi, Neamt si Botosani.

Pe termen scurt dorim sa avem o acoperire totala a Moldovei, iar pe termen mediu dorim ca fiecare judet sa gazduiasca cate un magazin de desfacere MobilExpert. De asemeni dorim ca fiecare regiune importanta din tara sa aiba un centru de prelucrare, astfel incat cheltuielile cu transportul sa se reduca considerabil. Pentru a realiza acest obiectiv vom elabora o strategie de dezvoltare, prin achizitionarea intreprinderilor de prelucrare a lemnului existente deja, aflate in situatie financiara dificilia/in stare de lichidare. Cumparand ieftin, ne vom asigura ca cheltuielile realizate cu prilejul achizitionarii intreprinderilor similare sunt repede acoperite. Luand in considerare scaderea cheltuielilor cu transportul, estimam ca aceasta strategie nu va avea un efect negativ determinant in situatia economica a firmei.

- Misiunea firmei

Scopul firmei este de a oferi clientilor nostri produse de cea mai buna calitate in conformitate cu cele mai exigente norme europene. Astfel, calitatea produselor si promptitudinea serviciilor au condus la extinderea segmentului de piata ocupat si la atragerea de noi clienti.

Societatea abordeaza crearea unor produse noi solicitate de piata prin eforturi continue de imbunatatire a calitatii, diversificand productia si in acelasi timp pastrandu-si profilul de baza. In cautarea excelentei cautam sa utilizam concepte cat mai inovatoare astfel incat sa ne diferentiem de concurenta, oferind astfel produselor noastre unicitate. Produsele noastre trebuie sa reflecte mentalitatea firmei, sa fie deci imaculate, in sensul de lipsa de deficiente.

De asemeni produsele noastre sunt practice, fiabile, au un design simplu dar placut. Pentru a oferi toate acestea la un pret rezonabil am elaborat un plan eficient de folosire a materiilor prime. De asemeni departamentul resurselor umane este structurat astfel incat fiecare angajat este repartizat in functie de competenta sa, unde este cazul angajatii urmeaza cursuri de perfectionare profesionala pentru a asigura calitate superioara produselor noastre.

- Obiectivele MobilExpert

Obiectivul firmei este ca pe viitor sa investeasca in utilaje performante care sa asigure cresterea calitatii produselor la nivelul standardelor existente pe piata internationala, cresterea portofoliului de comenzi si a numarului de clienti pe piata interna dar mai ales pe piata externa dar si diversificarea structurii sortimentale prin introducerea de noi produse/servicii.

De asemenea firma doreste sa reduca cheltuielile de desfacere a produselor si sa utilizeze in mod optim capacitatile de productie existente. MobilExpert doreste ca sa devina lider pe piata din Romania cat si pe piata internationala.

Preview document

Firmă de fabricare a mobilei - SC Mobilexpert SA - Pagina 1
Firmă de fabricare a mobilei - SC Mobilexpert SA - Pagina 2
Firmă de fabricare a mobilei - SC Mobilexpert SA - Pagina 3
Firmă de fabricare a mobilei - SC Mobilexpert SA - Pagina 4
Firmă de fabricare a mobilei - SC Mobilexpert SA - Pagina 5
Firmă de fabricare a mobilei - SC Mobilexpert SA - Pagina 6
Firmă de fabricare a mobilei - SC Mobilexpert SA - Pagina 7
Firmă de fabricare a mobilei - SC Mobilexpert SA - Pagina 8
Firmă de fabricare a mobilei - SC Mobilexpert SA - Pagina 9
Firmă de fabricare a mobilei - SC Mobilexpert SA - Pagina 10
Firmă de fabricare a mobilei - SC Mobilexpert SA - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Firma de Fabricare a Mobilei - SC MobilExpert SA.doc

Alții au mai descărcat și

Strategia de Marketing la SC Mobil Prod Mircea SRL

INTRODUCERE In economia contemporana, a carei evolutie este marcata de tendintele de globalizare a economiei si pietelor, performantele...

Studiu de Caz - SC Onix SA

1. VIZIUNE Conştientizarea salariaţilor privind ierarhizarea clară a valorilor firmei, având tot timpul în centrul atenţiei satisfacerea nevoilor...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?