Globalizarea afacerilor internaționale - Amway

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4711
Mărime: 41.34KB (arhivat)
Puncte necesare: 5
UNIVERSITATEA DIN PETROŞANI FACULTATEA DE ŞTIINŢE, Master SPECIALIZAREA: Managementul Strategic al Afacerilor

Cuprins

  1. INTRODUCERE
  2. Amway- Structură si Organizare
  3. - 1960
  4. - 1970
  5. - 1980
  6. - 1990
  7. - în prezent
  8. Amway(Romania)- Activitate, Coduri de conduită, Produse
  9. - Modalităţi de comandă
  10. - Vânzarea Directă
  11. - Codul de conduită DSA
  12. - Produse
  13. Planul de vânzări şi marketing
  14. Amway- elemente eficiente de management
  15. - Oportunitatea de afaceri Amway
  16. - De ce o afacere Amway?
  17. - Angajaţi
  18. - Clienţi
  19. Menirea Amway-Responsabilitatea Socială Corporatistă
  20. - Responsabilitatea socială
  21. - UNICEF şi Amway – împreună se poate face mai mult
  22. - Campania “One by One”- pentru copii
  23. Ce înseamnă 50 de ani Amway?

Extras din referat

INTRODUCERE

Întemeiată în anul 1959 de către co-fondatorii Jay Van Andel şi Rich DeVos, Amway este una dintre cele mai mari şi mai importante companii de vânzare directă din lume.

Amway face parte din grupul de companii Alticor, care are sediul general în Ada, Michigan, SUA. Compania a raportat vânzări globale de 6,4 miliarde de dolari pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 august 2008.

Compania oferă peste 600 de produse de calitate, dintre care majoritatea sunt concepute şi fabricate în propriile unitaţi de cercetare şi producţie. O forţă de vânzări de peste 3 milioane de persoane promovează şi distribuie produse de întreţinere a locuinţei, produse cosmetice şi produse pentru nutriţie şi sănătate în peste 80 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Cuvintele cheie în secolul 21 sunt ‘Gândeşte local, acţioneză global’. Amway se călăuzeşte după acest principiu de peste 45 de ani.

Fondatorii companiei au întemeiat afacerea Amway pornind de la câteva principii fundamentale, precum Libertate, Familie, Speranţă şi Recompensă.

Libertate

Amway respectă libertatea personală şi profesională – starea naturală şi ideală pentru viaţă, pentru muncă, pentru dezvoltarea şi împlinirea personală şi economică a oricărei persoane.

Familie

Amway înţelege importanţa familiei ca garant al siguranţei, sprijinului, afecţiunii de care are nevoie fiecare persoană. Familia este mediul în care se formează personalitatea fiecăruia.

Speranţă

Amway respectă capacitatea fiecărei persoane de a visa, de a-şi stabili obiective, de a evalua oportunităţile şi de a obţine succesul.

Recompensă

Amway promovează şi stimulează realizarea personală, recunoscând şi recompensând pe măsură efortul depus de fiecare.

Amway- Structură si Organizare

Anii 1950

Co-fondatorii Amway, Jay Van Andel şi Rich DeVos erau prieteni din copilărie şi se angajaseră împreună într-o serie de intreprinderi proprii încă din adolescenţă. Din aceste experienţe comune cei doi au aflat că împărtăşeau valori, interese şi aspiraţii comune.

În anul 1949 au făcut cunoştinţă cu Suplimentele alimentare NUTRILITE™ şi cu metoda de vânzare directă prin care se distribuiau aceste produse. Succesul înregistrat în afacerea cu produse Nutrilite i-a convins pe cei doi că orice persoană care doreşte să muncească în mod serios îşi poate dezvolta o afacere proprie în vânzarea directă.

În anul 1959 Van Andel şi DeVos au întemeiat împreună compania Amway, adoptând conceptele cheie ale Planului de vânzari Nutrilite: o oportunitate de afaceri cu risc scăzut, deschisă oricui, fără limitări teritoriale şi cu posibilitate de câştig nelimitat doar prin propriile eforturi şi talente puse în slujba dezvoltării afacerii personale.

Amway a început prin a dezvolta şi comercializa propriile produse de calitate, produse concentrate pentru întreţinerea locuinţei. Detergentul universal lichid organic sau L.O.C. a fost primul produs al companiei. Acesta a fost de asemenea şi unul dintre primele produse "organice" de pe piaţă, cu mult înainte ca aceste produse să reprezinte norma.

Anii 1960

În primul an, vânzările Amway au atins impresionanta cifră de 500.000 de dolari. În vreme ce afacerea creştea rapid în Statele Unite, DeVos şi Van Andel s-au decis în 1962 să-şi extindă afacerea în Canada.

Amway şi-a extins şi portofoliul de produse, incluzând detergenţii de rufe SA8™ lansaţi în anul 1961 şi vasele AMWAY QUEEN™ Cookware. Noua linie de produse de îngrijire personală conţinea parfumuri de damă, produse de igienă personală şi produsele cosmetice ARTISTRY™. Tot atunci a fost lansată şi colecţia de Produse de Catalog, care conţinea alte 300 de produse din diferite mărci.

Până la sfârşitul deceniului Amway avea o reţea de 100.000 de distribuitori în SUA şi Canada şi o cifră de vânzări de 85 de milioane de dolari. Unităţile de producţie din Ada, Michigan fabricau circa 200 de produse şi aveau peste 700 de angajaţi

Anii 1970

În anii 1970 Amway şi-a extins operaţiunile peste Ocean, în Australia, Europa şi Asia.

Achiziţionarea stocului principal de acţiuni ale Nutrilite Products Inc. a permis întreprinzătorilor Amway din SUA să includă în portofoliul lor linia completă de Suplimente alimentare NUTRILITE.

Unităţile de producţie Amway au continuat să se extindă, devenind un adevărat oraş de sine stătător, cu o suprafaţă de peste 232.000 m2, cu propriul său generator de electricitate, sistem de epurare a apei, locaţie de reciclare, sistem de transport în comun şi staţie de pompieri. Unităţile de producţie Amway din întreaga lume totalizau 418.000 m2.

Până la sfârşitul deceniului vânzările Amway au crescut aproape de şapte ori, atingând impresionanta cifră de 800 milioane de dolari.

c

Preview document

Globalizarea afacerilor internaționale - Amway - Pagina 1
Globalizarea afacerilor internaționale - Amway - Pagina 2
Globalizarea afacerilor internaționale - Amway - Pagina 3
Globalizarea afacerilor internaționale - Amway - Pagina 4
Globalizarea afacerilor internaționale - Amway - Pagina 5
Globalizarea afacerilor internaționale - Amway - Pagina 6
Globalizarea afacerilor internaționale - Amway - Pagina 7
Globalizarea afacerilor internaționale - Amway - Pagina 8
Globalizarea afacerilor internaționale - Amway - Pagina 9
Globalizarea afacerilor internaționale - Amway - Pagina 10
Globalizarea afacerilor internaționale - Amway - Pagina 11
Globalizarea afacerilor internaționale - Amway - Pagina 12
Globalizarea afacerilor internaționale - Amway - Pagina 13
Globalizarea afacerilor internaționale - Amway - Pagina 14
Globalizarea afacerilor internaționale - Amway - Pagina 15
Globalizarea afacerilor internaționale - Amway - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Globalizarea Afacerilor Internationale - Amway.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?