Grilă de evaluare - Alumil Rom Industry SA

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1820
Mărime: 325.25KB (arhivat)
Publicat de: Adnana Nechifor
Puncte necesare: 7
Academia de Studii Economice din Bucuresti Facultatea de Contabilitate si Infomatica de Gestiune Master Contabilitate, Audit si Informatica de Gestiune

Extras din referat

Prezentarea generala a intreprinderii

ALUMIL ROM INDUSTRY S.A. este o filiala a companiei ALUMIL MILONAS INDUSTRIA ALUMINIULUI S.A., care este un grup industrial de nivel european implicat in industria de extrudare a aluminiului.

ALUMIL MILONAS INDUSTRIA ALUMINIULUI S.A. este unul din liderii europeni in materie de extrudare aluminiu, avand unitati de productie foarte avansate din punct de vedere tehnologic, fiind una din fabricile de varf care se ocupa cu sisteme de profile din aluminiu pentru constructii, acoperind toate tipurile de aplicatii cunoscute in acest domeniu.

Alumil Rom Industry SA produce si comercializeaza o gama variata de sisteme de profile din aluminiu (sisteme glisante, batante, de compartimentare), accesorii aferente acestor sisteme, masini-unelte si scule specializate utilizate in tamplaria din aluminiu, usi de interior si panouri ornamentale din aluminiu. Principalele activitati ale Alumil Rom Industry SA sunt cele de productie ale profilelor de aluminiu, mai exact procesarea profilelor prin montarea barierei termice si vopsire in camp electrostatic, cat si comercializarea unei largi game de profile, accesorii, panouri compozite (J-Bond), folii policarbonat etc.

Analiza situatiei finaciare a intreprinderii Alumil Rom Industry

Pentru analiza diagnostic a intreprinderii Alumil Rom Industry cu ajutorul grilei de evaluare Alexandru Gheorghiu am luat in considerare urmatoarele componente:

- financiar;

- piata si concurenta;

- cercetare-dezvoltare;

- produse;

- management;

- productie;

- comercial;

- personal;

Pe baza analizei componentei financiare s-au constatat:

- cifra de afaceri a inregistrat o crestere de 2.93% fata de anul precedent. Din punct de vedere al structurii vanzarilor pe categorii de produse, ponderea valorica cea mai mare o au profilele din aluminiu, aproximativ 63%, in usoara scadere fata de anii anteriori. Panelurile compozite din aluminiu J-Bond reprezinta un alt produs important din portofoliul Alumil alaturi de placile de policarbonat. Pentru anul 2009 Alumil va continua sa impulsioneze aceste produse si totodata sa introduca altele noi, conform politicii societatii de a-si extibde portofoliul de produse si de a-si mari cota de piata la produsele existente.

Aprecierea acordata evolutiei acestui indicator este 4 ; se recomanda ca aceasta crestere sa fie insotita de o evolutie corespunzatoare a cheltuielilor la 1000 lei CA.

- profitul a inregistrat o scadere fata de anul precedent cu 32.16%, evolutie pentru care am acordat o apreciere de 2.5.

Trebuie avut in vedere ca politica de divindende a Alumil Rom Industry din ultimii ani a fost de distribuire a celei mai mari parti a profitului catre actionari. Pentru anul 2008 Consiliul de Administratie a propus un grad de distribuire de 94.7 %.

Profitul este puternic influentat de pretul profilelor de aluminiu. Astfel, in prima parte a anului 2008, pretul aluminiului si-a continuat evolutia volatila, cu o tendinta ascendenta, depasind 3,000 dolari/tona in lunile martie si iulie. Situatia s-a schimbat radical in a doua jumatate a anului, in corelatie cu trendul descendent general pe piata internationala a materiilor prime, pretul aluminiului atoingand in luna decembrie valori sub 1,000 doalari/tona. Totusi, Alumil Rom Industry SA are o politica comerciala flexibila putandu-se adapta eventualelor fluctuatii de preturi. Faptul ca Alumil Rom face parte dintr-un grup cu o mare putere de achizitie si prelucrare de aluminiu pe piata internationala constituie un avantaj in acest sens.

Preview document

Grilă de evaluare - Alumil Rom Industry SA - Pagina 1
Grilă de evaluare - Alumil Rom Industry SA - Pagina 2
Grilă de evaluare - Alumil Rom Industry SA - Pagina 3
Grilă de evaluare - Alumil Rom Industry SA - Pagina 4
Grilă de evaluare - Alumil Rom Industry SA - Pagina 5
Grilă de evaluare - Alumil Rom Industry SA - Pagina 6
Grilă de evaluare - Alumil Rom Industry SA - Pagina 7
Grilă de evaluare - Alumil Rom Industry SA - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Grila de Evaluare - Alumil Rom Industry SA.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?