Idee de Afacere

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3680
Mărime: 33.88KB (arhivat)
Publicat de: Antim Diaconu
Puncte necesare: 6
Referat ce prezinta propria mea perspectiva in idee de a deveni antreprenor.

Extras din referat

Antreprenoriatul este un domeniu care poate aduce câştiguri mari toată viaţa, dar poate aduce şi insatisfacţii extrem de mari. Puţini oameni din zilele noastre se pot mândri cu acest statut, însă aceştia poate sunt mult prea preocupaţi de activităţile pe care le conduc, ca să mai aibă timp de laude. Bill Gates, Michael Dell sau Steve Jobs sunt câteva din exemplele americane de antreprenori care, pur şi simplu, au simplificat existenţa omenirii de pe mapamond prin inovaţiile lor. Mulţi am auzit de ei, dar puţini sunt cei care îi cunosc, care au discutat cu ei şi care au putut schimba idei cu aceste genii mondiale.

Datorită omagiilor pe care le primesc acum aceşti inovatori, este uşor de înţeles că mulţi oameni ar dori să devină antreprenori şi să savureze aceste laude şi aprecieri. Nu este uşor deloc, deoarece nu toţi putem ajunge antreprenori. Nu este o descriminare dar, talentul pe care îl primim pe cale naturală, este cel care ne poate diferenţia în lupta competivităţii de pe o anumită piaţă.

Există, după cum bine ştim, şi alţi factori, pe lângă talentul înnăscut, care pot contribui la crearea unui antreprenor. Pasiunea pentru afaceri, puterea de a accepta eşecurile sau capacitatea de a transforma o idee într-un lucru concret, sunt câţiva din aceşti factori. Însă, toate aceste calităţi ale unui viitor, sau actual antreprenor, ar fi inutile dacă acesta nu ar avea capacitatea de a observa oprtunitatea. Definirea oportunităţii este subiectivă, iar cine reuşeşte să stăpânească această definiţie probabil că are resursele necesare de a obţine statutul de antreprenor de succes.

Este normal ca şi eu să îmi doresc să devin antreprenor. Nu ştiu exact dacă îndeplinesc toate condiţiile, dar pot spune că am puterea de a trece peste eşecuri şi am curajul să încerc să pun ideea în practică, chiar dacă asta va ajunge la dovedirea primei calităţi punctate în această frază.

Sincer să fiu, cu ceva timp în urmă, consideram că obţinera profiturilor mari reprezintă obiectivul suprem al oricărei afaceri. Astăzi, îmi doresc mai mult să am success şi mai puţin să câştig bani, deorece sunt convins că renumele îţi aduce şi satisfacţia materială.

2. Apariţia ideii viabile, de afaceri

Cei trei mari antreprenori prezentaţi mai sus, sunt exemple cât se poate de elocvente de oameni de afaceri, care au văzut oportunitatea şi au pus în aplicare ideea. Este adevărat că la momentul respectiv, lumea era la începutul evoluţiei tehnologice, unde definirea oportunităţii era crearea unui computer personal, dar asta nu ia nimic din meritele acestor antreprenori.

Între timp, oamenirea a evoluat, şi deşi încă le mulţumeşte acestor antreprenori pentru binele făcut umanităţii, se poate spune că dacă nu ar fi fost ei care să observe oportunitatea, cu siguranţă altcineva ar fi făcut-o mai devreme sau mai târziu.

Idea este că, mileniul trei este unul care ridică numerose probleme referitoare la existenţa omenirii, aşa că oamenii de afaceri sau antreprenorii adevăraţi, ar trebui să ia în calcul aceste probleme atunci când se hotărăsc să lanseze o inovaţie. Distrugerea stratului de ozon ca urmare a poluării, reducerea resurselor naturale sau lipsa de interes faţă de mediul înconjurător sunt câteva din problemele civilizaţiei moderne, probleme ce pot fi fatale pentru întreaga omenire.

Încă nu este prea târziu ca oamenii să conştientizeze că banii nu vor avea valoare atunci când nu vor mai exista produse care să se poată cumpăra cu aceştia. Nu încerc să învinuiesc pe cineva, dar poate că şi marile invenţii şi inovaţii ale omenirii au contribuit la degaradarea mediului înconjurător.

Presupun că, Henry Ford, cel care a revoluţionat automobilul, nu s-a găndit că resuresele petroliere sunt limitate, sau că noxele emise de carburanţi vor duce la subţierea şi distrugerea stratului de ozon, însă lumea l-a apreciat pentru inveţia sa, iar astăzi, maşinile sunt elemente aproape indispensabile pentru unii oameni.

Inventatorul sticlei de plastic, nu cred că s-a gândit că după folosire trebuie circa 300 de ani ca plasticul să devină biodegradabil, însă astăzi, cu siguranţă achiziţionăm apă îmbuteliată în sticlă de plastic atunci când suntem însetaţi şi ne gândim mai puţin la repercusiuni. Le recunosc meritul acestor invenţii, însă trebuie să recunoaştem şi impactul negativ pe care acestea l-au avut asupra mediului inconjurător.

Oamenii ar trebui să fie mai mult preocupaţi în găsirea de soluţii salvatoare pentru mediu, atunci când vor să lanseze o nouă afacere, deoarece astfel, se vor contracara efectele negative ale factorilor care contribuie la degradarea mediului şi totodată, toţi oamenii vor dori să cumpere un lucru care face bine, atât uzului personal, cât şi mediului înconjurător.

Aceste motive m-au făcut să mă gândesc la găsirea de soluţii pentru problemele societăţii, tocmai pentru a contribui la contracararea degradării mediului înconjurător şi la susţinerea revigorării acestuia.

Preview document

Idee de Afacere - Pagina 1
Idee de Afacere - Pagina 2
Idee de Afacere - Pagina 3
Idee de Afacere - Pagina 4
Idee de Afacere - Pagina 5
Idee de Afacere - Pagina 6
Idee de Afacere - Pagina 7
Idee de Afacere - Pagina 8
Idee de Afacere - Pagina 9
Idee de Afacere - Pagina 10
Idee de Afacere - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Idee de Afacere.doc

Te-ar putea interesa și

Idee de Afacere

IDEE DE AFACERE I. Descrierea generala a afacerii I.1. Descrierea afacerii in care doreste sa se intre S.C.NATURAL SRL este o societate...

Oportunitatea economică și planul de afacere

INTRODUCERE Ideea de oportunitate are ca scop coordonarea și desfășurarea unei activități care are loc într-o firmă. Antreprenorul român Marius...

Planul de Afaceri și Dimensiunile Afacerii

Planul de afaceri. Definiție, caracteristici și componente. Planul de afaceri reprezintă descrierea scrisă a viitorului unei afaceri; acesta este...

Studiu de Fezabilitate Pentru o Idee de Afacere

I. Descrierea afacerii Descrierea generală a afacerii Dacă ar fi să definim acest cuvânt conform Dicţionarului Explicativ al Limbii Române Clubul...

Plan afacere Pizzerie

1.INFORMAȚII DE IDENTIFICARE A ÎNTREPRINDERII VIITOARE Denumirea firmei:PIZZA TATIANCI S.R.L Forma juridică: Societate cu raspudere limitata...

Plan de afaceri fermă de porci

1. Descrierea afacerii Descrierea idei de afacere Idea de afacere este infintarea unei ferme de porci pentru carne rasa Marele Negru, in scopul...

Managementul investițiilor - studiu de fezabilitate

1. Propuneți o idee de afacere inovativă și motivați alegerea făcută. Ideea de afacere pe care aș vrea să o deschid este una din domeniul...

Idee de Afacere în Turismul Rural

CAPITOLUL I IDEEA DE AFACERE IN TURISM Ideea de afacere este aceea de a crea o tabara pentru copii in care sa se practice turismul active pentru...

Ai nevoie de altceva?