Identificarea și Rezolvarea unei Probleme în Cadrul unei Firme - Interra Travel

Referat
8.4/10 (5 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1655
Mărime: 49.61KB (arhivat)
Publicat de: Jan Pîrvu
Puncte necesare: 7
Identificarea si rezolvarea unei probleme in cadrul unei firme; analiza SWOT si prezentarea de 3 solutii alternative

Extras din referat

1. Descrierea firmei

Denumirea firmei: Interra Travel

Logo: Inspirati de cautarile tale!

Activitatea firmei: Agentia de turism a luat fiinta in martie 2000, ca subagent al cunoscutei agentii de turism Aerotravel, reusind in numai un an sa devina cunoscuta pe piata romaneasca, sa se impuna prin calitatea serviciilor si prin profesionalismul personalului.

Agentia este inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J40/2606/2000 din 17.03.2000 si are licenta de turism categoria A, numarul 1958, prin care se atesta existenta conditiilor materiale si capacitatea profesionala de a desfasura activitati specifice agentiilor de turism Tour-Operatoare. Firma noastra are 5 filiale la nivel national in urmatoarele orase: Bucuresti, Timisoara, Constanta, Iasi, Brasov si un numar de 200 de angajati in prezent in subordine.

Misiune: Agentia de tursim Interra Travel pune pe primul loc satisfactia si asigurarea confortului clientilor sai acordandu-le acestora cele mai diversificate destinatii de vacanta la o calitate foarte buna.

Obiectivele firmei:

- Pe termen lung, obiectivul principal al firmei este acela de a deveni lider in domeniul turismului si de a asigura destinatii unice prin intermediul pachetelor noastre de servicii tuturor categoriilor de clienti.

- Pe termen mediu, organizatia urmareste imbunatatirea serviciului de rezervari din cadrul agentiei cu scopul de a usura comunicarea cu furnizorii si clientii nostri.

- Pe termen scurt, se doreste obtinerea unor pachete atractive pentru revelionul 2008, atat in tara, cat si in strainatate.

Structura organizatorica a agentiei de turism Interra Travel

Structura organizatorica a agentiei de turism Interra Travel este formata din 4 compartimente, aflate in subordinea managerului general. Acestea sunt urmatoarele:

1. Ticketing;

2. Incoming;

3. Outgoing;

4. Financiar;

5. Administrativ;

6. Transport Logistica;

7. Resurse Umane;

8. Marketing.

2. Identificarea si definirea problemei si legatura acesteia cu alte probleme din cadrul organizatiei

Inca de la inceputul activitatii sale in anul 2000, agentia Interra Travel nu a dispus de un soft la nivel de organizatie care ar fi putut avantaja comunicarea directa cu furnizorii in sensul rezervarii unor diferite locatii, precum si prezentarea on-line a ofertelor noastre catre potentialii clienti si posibilitatea acestora de a face o alegere cat mai rapida.

Din acest motiv, a rezultat o diminuare treptata atat a profitului (prin pierderea unor clienti), cat si atentionarile unor furnizori de locatii ca vor inceta coopera cu noi.

Lipsa unei gestionari cat mai eficiente a condus si la o suprasolicitare a personalului, fapt ce a determinat cresterea cheltuielilor cu salariatii si chiar dorinta unei parti a angajatilor de a parasi agentia de turism.

3. Cauzele/Oportunitatile care au condus la aparitia acestei probleme

Cauza principala care a condus la aparitia acestei probleme a fost lipsa disponibilitatilor financiare in momentul infiintarii firmei, fonduri care sa fie destinate achizitionarii acestui tip de soft.

Totusi, oportunitatea permisa de dezvoltarea turismului la momentul anului 2000 a permis desfasurarea activitatii intr-un mod cat mai profitabil, nefiind necesara in acea perioada implementarea unui soft specific domeniului nostru de activitate.

4. Formularea obiectivelor SMART ce vor fi atinse prin solutionarea problemei

In urmatoarele 6 luni, Interra Travel isi propune sa achizitioneze si sa implementeze un nou soft la nivelul tuturor filialelor detinute si sa asigure training-ul adecvat acelor angajati ai departamentelor de ticketing, incoming si outgoing care vor avea contact direct cu viitorul soft, prin aceasta dorindu-se facilitarea unei comunicari mult mai eficiente cu partenerii si clientii agentiei, urmarind in acelasi timp cresterea cotei de piata la 5%.

Preview document

Identificarea și Rezolvarea unei Probleme în Cadrul unei Firme - Interra Travel - Pagina 1
Identificarea și Rezolvarea unei Probleme în Cadrul unei Firme - Interra Travel - Pagina 2
Identificarea și Rezolvarea unei Probleme în Cadrul unei Firme - Interra Travel - Pagina 3
Identificarea și Rezolvarea unei Probleme în Cadrul unei Firme - Interra Travel - Pagina 4
Identificarea și Rezolvarea unei Probleme în Cadrul unei Firme - Interra Travel - Pagina 5
Identificarea și Rezolvarea unei Probleme în Cadrul unei Firme - Interra Travel - Pagina 6
Identificarea și Rezolvarea unei Probleme în Cadrul unei Firme - Interra Travel - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Identificarea si Rezolvarea unei Probleme in Cadrul unei Firme - Interra Travel.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul Resurselor Umane - Diagnostic Privind Strategiile de Resurse Umane

Întocmirea analizei activitătilor din managementul resurselor umane al firmei S.C. Plastcom S.A. are ca punct de plecare un chestionar de lucru...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Managementul Resurselor Umane

Fisa Postului Manager Resurse Umane I. Identificarea postului 1. Numele si prenumele titularului: ....................... 2. Denumirea...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Probleme într-o firmă

1. Descrierea organizaţiei S.C. CAOM S.A. este o societate pe acţiuni cu capital integral privat. Firma a fost fondată în anul 1993, avand sediul...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Interra Travel

Prezentarea companiei Interra Travel Lucrarea de faţă îşi propune prezentarea companiei Interra Travel şi identificarea de posibile proiecte de...

Ai nevoie de altceva?