Industria Automobilelor

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Industria Automobilelor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Management, Comert, Economie, Marketing

Cuprins

1. Introducere : I
2. Importanta economica II
A. Impactul domestic V
B. Comertul in strainatate VI
3. Cum se construiesc masinile: VI
A. Cercetare, design si dezvoltare VI
Vopsirea IX
Linia de productie robotizata IX
C. Vanzarile si servisul X
D. Reactiile clientului: X
4. scurta istorie automobilului si a industriei XI
A. Primele concepte XI
B. Henry Ford si productia in masa XII
E. Criza de energie si comertul XIII
F. Anii `80 si `90 XIV
5. Viitorul industriei : XIV

Extras din document

1. Introducere :

I

ndustria automobilelor, Industria care produce automobile si alte vehicule care folosesc benzina pentru a merge cum are fi autobuze, camioane si motociclete. Industria automobilelor este una din cele mai importante industrii din lume care afecteaza nu numai economia dar si cultura lumii. Asigura slujbe pentru milioane de oameni, genereaza milioane de dolari in profituri globale. Automobilele au revolutionat transportul in secolul 20, schimbând pentru totdeauna modul in care oameni trãiesc, calatoresc si muncesc.

Automobilul i-a ajutat pe oameni sa calatoreasca si sa transporte bunuri mai repede si mai departe. Industria automobilelor a redus costul per total a transportului folosind metode noi precum: productia in masa( realizant mai multe produse in acela timp decât facând unul de la cap la coada intr-un timp), marketing dezvoltat( vânzând produse la nivel national decât la nivel local). Intre 1886 si 1898, erau cam 300 de automobile construite, deci nu era dezvoltata o industrie adevarata. Un secol mai târziu, constructorii de masini si cumparatorii „dezvoltându-se” permanent, constructia de masini a devenit cea mai mare activitate industriala, cu aproape 54 de milioane de masini sunt construite anual.

Ca rezultat al unei transportari mai usoare si mai rapide economia americi si a lumii a devenit dependenta de mobilitatea pe care o ofera automobilele, camioanele si autobuzele o ofera. Aceasta mobilitate a facut astfel încât cele mai îndepartate populatii sa interactioneze una cu celelalte sporind comertul. Transportul de marfa de la consumator si de la consumator la marfa a devenit o industrie. Automobilul a adus cu el o serie de probleme cum ar fi puloarea aerului, aglomeratii de trafic si accidente pe autostrada. Totusi, industria automobilelor continua a fi una din cele mai importante surse de lucru si de transport pentru milioane de oameni oriunde pe glob.

2. Importanta economica

C

onstructorii de masini sunt printre cele mai importante industrii din lume. Aceste companii sunt multinationale, însemnând ca acestea sunt preluate de companii din strainatate. Aceste companii fac sau importa parti facute de companii din alte tari. Industria de automobile americana consista din trei companii mari americane si alte noua companii ori germane sau japoneze care produc vehicule usoare , plus alte 100 de companii care produc masini comerciale( cum ar fi autobuze sau camioane mari). Împreuna industria a produs 12.1 milioane de autovehicule in 1997. Sunt trei mari companii care produc masini in America - General Motors Corporation, Ford Motor Company, Chrysler Company( in vorbirea de zi cu zi ele sunt denumite cele „Trei Mari”) -care asigura trei patrimi din angajarile directe din America de Nord.

Producatorii de componente sunt o alta mare sectiune in America, alcatuit din aproape 5000 de firme ,incluzând firme din companii japonese europene si canadiene. Aceste firme asigura piata de echipamente originale (pentru asamblare) si pentru piese de schimb (pentru reparatii si intretinere). Numeroase alte industrii sustin industria automobilelor. Acestea includ asigurari, protectie, produse petroliere, proiectari de autostrazi si strazi si industria de constructii. Si alte industrii precum motelurile, cinematografele (cu acess cu masina) si fast foodurile , isi datoreaza existenta mobilitatii asigurate de automobil.

In ROMANIA

Ritmul de crestere a productiei mondiale de automobile, in Romania, in 2005, a fost al doilea din lume, dupa Venezuela, si cu 1% mai mare decit in Pakistan.

Romania ocupa locul al doilea in clasamentul mondial privind rata de crestere a productiei auto. Cu o majorare de 76 de procente, doar Venezuela a reusit sa ne depaseasca, inregistrind un avans de 86%. Locul al treilea in topul celor mai mari cresteri a fost adjudecat de Pakistan, stat a carui productie auto a consemnat un plus de 75% in 2005, comparativ cu 2004.

In ceea ce priveste numarul de unitati produse, locul Romaniei in lume este pe pozitia 32, cu 174.538 de autoturisme fabricate anul trecut. In 2004, productia auto romaneasca s-a cifrat la 98.997 de unitati.

Pin comparatie, in Venezuela s-au produs 45.338 de unitati, iar in Pakistan 133.998 de unitati.

Fisiere in arhiva (1):

  • Industria Automobilelor.doc

Alte informatii

Scurta prezentare economica a industrie auto cu referire si la Romania prin analiza a pietei. Fac Management-Marketing - Nota 10