Influența factorilor de mediu asupra rezultatelor financiare ale firmei SC Dedeman Automobile SRL

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2965
Mărime: 29.69KB (arhivat)
Publicat de: Domnica Catană
Puncte necesare: 6

Extras din referat

În cadrul organizației S.C. Dedeman Automobile S.R.L., comunicarea are un rol extrem de important, aceasta fiind orientată atât către interior, cât și către exterior. Comunicațiile firmei vin în ajutorul acesteia la difuzarea în mediu a unor informații ample în ceea ce privește produsele și serviciile oferite pe de o parte, și la recepționarea modului cum acestea sunt receptate de mediu, pe de altă parte. Schimburile de mesaje ce au ca scop coordonarea acțiunilor individuale și comune ale oamenilor pentru atingerea obiectivelor firmei reprezintă un proces și anume comunicarea organizațională, prezentă în cadrul oricărei firme moderne, implicit în cadrul companiei Dedeman Automobile.

În ceea ce privește firma de față, aceasta refuză să își rezume eforturile de marketing doar la simpla producere și distribuție de bunuri și servicii pe piață; acestea presupun o perpetuă și complexă comunicare cu mediul extern, fiind de asemenea necesară și o informare mai aprofundată a clienților și a intermediarilor, acestea reprezentând o serie de acțiuni tipice procesului de influențare a comportamentului de achiziționare și de consum, de sprijinire a procesului de vânzare.

Compania S.C. Dedeman Automobile S.R.L este lider pe piața distribuirii și comercializării de automobile în județul Bacău. Deși este o firmă de nivel mediu, cu activitate regională, aceasta este pregătită să facă față concurenței, fie ea la nivel regional sau național. Datorită acestui fapt compania dorește să își extindă activitatea cât mai mult posibil pentru a putea penetra și pe piața altor regiuni în afară de cea din zona Moldovei.

MACROMEDIUL ÎNTREPRINDERII

Macromediul firmei reprezintă totalitatea factorilor încorporabili care alcătuiesc climatul general în care aceasta își desfășoară activitatea. Activitatea întreprinderii este influențată de anumiți factori de mediu ce acționează pe o arie relativ largă. Acești factori au un caracter extern fiind de ordin general dacă sunt raportați la agenții ce compun micromediul. Acești factori exercită o influență pe termen lung asupra întreprinderii stabilindu-se în același timp o legătură indirectă între aceștia. Componentele macromediului sunt delimitate în cadrul lucrărilor de specialitate în următoarele grupe și anume: mediul demografic, economic, tehnologic, cultural, politic, instituțional(juridic) și natural.

- Mediul demografic face referire la populația ce se află în zona de activitate a întreprinderii. Acesta reprezintă de altfel, pentru orice întreprindere și o sursă de alimentare cu forța necesară de muncă. În ceea ce privește companiile care s-au profilat pe produse sau servicii de consum, acest mediu reprezintă în același timp și terenul pe care este finalizată activitatea economică și nu în ultimul rând, un factor formativ al cererii de mărfuri, acesta fiind și unul din motivele pentru care indicatorii specifici ai mediului demografic prezintă o semnificație deosebită. Printre aceștia putem enumera: numărul populației, numărul de familii și dimensiunea medie a unei familii, structura pe sexe și grupe de vârstă, repartizarea teritorială și pe medii a populației (urban sau rural), rata natalității, rata mortalității, etc. Mediul demografic al județului Bacău reprezintă o influență majoră asupra activității economice a întreprinderii Dedeman Automobile.

Având în vedere ca numărul populației județului este undeva peste 200.000 de locuitori, compania dispune de suficiente resurse umane de unde să se poată alimenta cu forța de muncă necesară desfășurării activității acesteia. Numărul de familii cât și dimensiunea medie a unei familii influențează decizia companiei de a promova mai mult sau mai puțin anumite produse din gama acesteia. De exemplu, luând în considerare faptul că în județul Bacău numărul de familii cu mai mult de 4 membrii este destul de mare, Dedeman Automobile promovează în mod special atutoturismele cu dimensiuni mari (Dacia Logan Van și Dacia Duster), create special pentru familiile de dimensiune medie. Structura pe sexe și grupe de vârstă are de asemenea o importantă relevanță în activitatea economică a companiei. Spre exemplu, o populație îmbătrânită nu va aduce niciodată profitul dorit de către întreprindere, deoarece majoritatea clienților Dedeman Automobile sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 20 și 55 de ani. Județul Bacău se caracterizează printr-o populație tânără, majoritatea acesteia având vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani.

Preview document

Influența factorilor de mediu asupra rezultatelor financiare ale firmei SC Dedeman Automobile SRL - Pagina 1
Influența factorilor de mediu asupra rezultatelor financiare ale firmei SC Dedeman Automobile SRL - Pagina 2
Influența factorilor de mediu asupra rezultatelor financiare ale firmei SC Dedeman Automobile SRL - Pagina 3
Influența factorilor de mediu asupra rezultatelor financiare ale firmei SC Dedeman Automobile SRL - Pagina 4
Influența factorilor de mediu asupra rezultatelor financiare ale firmei SC Dedeman Automobile SRL - Pagina 5
Influența factorilor de mediu asupra rezultatelor financiare ale firmei SC Dedeman Automobile SRL - Pagina 6
Influența factorilor de mediu asupra rezultatelor financiare ale firmei SC Dedeman Automobile SRL - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Influenta factorilor de mediu asupra rezultatelor financiare ale firmei SC Dedeman Automobile SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Structura organizatorică

1.Conceptul de organizare.Organizare formala si informala CONCEPTUL DE STRUCTURA ORGANIZATORICA Organizarea structurala reprezinta cea de-a doua...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?