Instituții specializate din sfera non-economică - UNESCO, UNEP

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4781
Mărime: 32.16KB (arhivat)
Publicat de: Sodica Danilă
Puncte necesare: 6
Academia de Studii Economice din Bucureşti Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică

Cuprins

  1. 1. Drepturile omului pagina 2
  2. 2. Organizatia Natiunilor Unite in Romania pagina 2
  3. 3. Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) pagina 4
  4. 4. Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO pagina 6
  5. 5. Programul Natiunilor Unite pentru mediu (UNEP) pagina 8

Extras din referat

1. Drepturile omului

Drepturile omului trebuie înţelese şi exercitate în strânsă corelaţie cu responsabilităţile care decurg din ele. Exercitarea fiecărui drept presupune în acelaşi timp manifestarea unei anumite responsabilităţi. De exemplu: dreptul la libertatea expresiei presupune şi responsabilitatea de a nu insulta sau calomnia nici o persoană. Recunoaşterea demnităţii şi a drepturilor egale, inegalabile constituie fundamentul libertăţii, dreptăţii şi păcii în lume.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a fost înfiinţată cu scopul de a veghea asupra exercitării şi garantării drepturilor universale ale omului, în scopul asigurării demnităţii, egalităţii şi securităţii fiecărui om fără deosebire de rasă, sex, religie sau origine.

După război (1945), recent înfiinţata Organizaţie a Naţiunilor Unite (ONU) şi-a propus să enunţe prima declaraţie a drepturilor omului care să poată fi aplicată tuturor oamenilor de pe Terra, fiecărui individ în parte, oriunde s-ar afla.

La 10 decembrie 1948, membrii ONU au adoptat Declaraţia Universală a drepturilor Omului Ea reprezintă cel mai cunoscut document cu privire la drepturile omului.

În lupta pentu apărarea drepturilor omului, o contribuţie importantă aduc astăzi o serie de organisme neguvernamentale, cum ar fi:

- Comitetul Internaţional al Crucii roşii;

- Comisia Internaţională a Juriştilor;

- Medicii Lumii;

- Mişcare contra Rasismului şi pentru Prietenia între Popoare;

- Societatea Română Independentă pentru Drepturile Omului.

Un număr mare de organizaţii s-au dezvoltat în scopul luptei pentru pace şi justiţie în lume. Unele cum ar fi „Oxfam” şi „Salvaţi Copiii”, funcţionează pentru a proteja în special drepturile sociale şi economice (apă, mâncare, locuinţe, asistenţă medicală) Altele, cum este şi Amesty Internaţional, protejează drepturile civile şi politice (libertatea cuvântului şi a religiei, interzicerea torturii şi a închiderii nedrepte), Consiliul Mondial al Bisericilor lucrează pentru ambele grupe de drepturi.

Munca acestor formaţiuni, într-un fel sau altul, este strâns legată de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului

Aceste organizaţii sunt formate din oameni obişnuiţi (chiar dacă unii dintre ei sunt experţi provenind din ţări diferite). Ele sunt independente faţă de orice guvern. Aceasta înseamnă că nu trebuie să aştepte după lungile discuţii ale politicienilor sau după fonduri guvernamentale şi deci pot acţiona imediat ce este nevoie. Ele sunt bine cunoscute peste tot în lume şi oamenii ştiu că pot apela la ele pentru ajutor. Organizaţii similare au fost înfiinţate de guverne afiliate Naţiunilor Unite.

2. Organizatia Natiunilor Unite in Romania

Prin intermediul programelor si fondurilor Natiunilor Unite, Romania beneficiaza de un volum important de asistenta tehnica si financiara in sectoare de interes pentru tara: protectia mediului, demografie, drepturile omului, sanatate, agricultura, industrie, consolidarea institutiilor democratice. Valoarea acestor proiecte este substantial mai mare decat obligatiile financiare pe care Romania le are fata de institutiile din Sistemul ONU.

Asistenta financiara oferita de catre Sistemul ONU este atent armonizata cu strategiile si programele nationale ale Romaniei pentru a asigura un raspuns eficient la prioritatile de dezvoltare ale Romaniei. Sistemul ONU din Romania raspunde cererilor guvernamentale de asistenta in formularea si implementarea strategiilor nationale. Natiunile Unite isi pun la dispozitia guvernului experienta si capacitatea de analiza pe baza carora propun si incurajeaza implementarea unor politici publice importante ale guvernului.

ONU este reprezentata in Romania de 11 fonduri, programe si agentii specializate, fiecare cu propriile responsabilitati, dar toate colaborand pentru a rezolva o mare varietate de probleme.

Prima institutie a Natiunilor Unite care si-a deschis un birou in Romania a fost Centrul de Informare al ONU (UNIC) - iunie 1970. UNIC ofera publicului roman materiale informative actualizate cu privire la obiectivele si activitatile Natiunilor Unite in sectoarele politic, economic, social si umanitar. Centrul reprezinta atit legatura activa dintre Organizatie si mass media, institutiile de invatamint sau organizatiile neguvernamentale locale, cit si principala sursa locala de informatii publice despre sistemul Natiunilor Unite. Dintre activitatile derulate de UNIC amintim:

- dezbateri organizate in colaborare cu Asociatia Romana a Profesionistilor in Relatii Publice din Romania (ARRP) si Consiliul National al Audiovizualului (CNA); Transparency International; Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Administratiei si Internelor;

- campania de promovare a Zilei Internationala a Femeilor (in cooperare cu agentii ONU, organizatii neguvernamentale, Politia Rutiera si media);

- concert al Orchestrei Medicilor pentru a sarbatori Ziua Mondiala a Sanatatii (in colaborare cu agentii ONU);

- campanii media pentru Ziua Internationala a Libertatii Presei, lupta impotriva consumului de droguri sau a traficului de fiinte umane;

- lansari oficiale ale Rapoartelor Mondiale ale Investitiilor sau ale Rapoartelor Dezvoltarii Umane;

- tiparirea de carti postale si plicuri aniversare pentru Anul International si Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice;

- training pentru jurnalisti pe subiecte legate de drepturile omului.

UNIC a fost urmat de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), care si-a deschis biroul din Romania in 1971. In primii sai ani de activitate, PNUD a oferit asistenta tehnica, a organizat programe de pregatire in strainatate pentru expertii romani sau a achizitionat echipament occidental.

Dupa revolutia din 1989, PNUD si-a putut asuma un rol mult mai dinamic si a devenit un partener real al Guvernului Romaniei in noile sale programe de dezvoltare. Pentru a face fata provocarilor tranzitiei, in 1991 a fost semnat un nou acord intre Guvernul Romaniei si PNUD. Noile prioritati ale Romaniei si ariile de actiune ale PNUD se reflecta acum intr-un nou Program de Tara (2005-2009), cu o inclinare mai atenta catre sectorul social. Activitatile PNUD au inceput sa fie implementate in cooperare cu noi parteneri din societatea romana, inclusiv administratia locala, sectorul privat sau organizatiile neguvernamentale.

Din 1997, activitatea PNUD in Romania s-a bazat pe Programul National de Cooperare, dezvoltat prin dialog cu Guvernul, agentiile ONU si donatorii straini. Programul National de Cooperare actual acopera perioada 2005-2009 si se concentreaza pe trei arii de programe:

- guvernare democratica si dezvoltare descentralizata

- dezvoltare economica si sociala

- crearea unui mediu sanatos pentru a sustine dezvoltarea durabila

UNESCO-CEPES (Centrul European UNESCO pentru Educatie Superioara) si-a inceput activitatea la 21 septembrie 1972 si este gazduit de Palatul Kretzulescu din centrul Bucurestiului. Crearea unei institutii pentru consolidarea cooperarii europene in domeniul educatiei superioare fusese recomandata in timpul celei de-a XVI-a sesiuni a Conferintei Generale UNESCO din toamna anului 1970.

Preview document

Instituții specializate din sfera non-economică - UNESCO, UNEP - Pagina 1
Instituții specializate din sfera non-economică - UNESCO, UNEP - Pagina 2
Instituții specializate din sfera non-economică - UNESCO, UNEP - Pagina 3
Instituții specializate din sfera non-economică - UNESCO, UNEP - Pagina 4
Instituții specializate din sfera non-economică - UNESCO, UNEP - Pagina 5
Instituții specializate din sfera non-economică - UNESCO, UNEP - Pagina 6
Instituții specializate din sfera non-economică - UNESCO, UNEP - Pagina 7
Instituții specializate din sfera non-economică - UNESCO, UNEP - Pagina 8
Instituții specializate din sfera non-economică - UNESCO, UNEP - Pagina 9
Instituții specializate din sfera non-economică - UNESCO, UNEP - Pagina 10
Instituții specializate din sfera non-economică - UNESCO, UNEP - Pagina 11
Instituții specializate din sfera non-economică - UNESCO, UNEP - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Institutii Specializate din Sfera Non-Economica - UNESCO, UNEP.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?