Leasingul Financiar

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Leasingul Financiar.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ioan Bogdan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Management, Finante

Extras din document

Finantarile prin sistem leasing constituie în economia româneasca o adevarata gura de oxigen pentru agentii economici pentru care investitiile reprezinta o cerinta esentiala pentru dezvoltarea activitatii lor. Si cum 99% din activitatile din economie necesita investitii pentru a se dezvolta, finantarile în sistem leasing vor cunoaste o crestere constanta.

Leasing-ul s-a impus si la noi în tara, asa cum a facut-o peste tot în lume (poate mai putin în economiile tarilor din lumea a III-a) în primul rând prin simplitate. În conditiile în care mediul concurential din tara noastra devine tot mai aspru, viteza de reactie a companiilor la schimbarile din mediul extern este vitala. Leasing-ul, prin operativitatea, sa satisface în intervale de timp foarte scurte nevoia de fonduri pentru investitii a agentilor economici. De asemenea, prin leasing, agentii economici evita procedurile complicate ale contractarii de credite bancare, proceduri care presupun imobilizarea unor elemente din patrimoniul societatii sau cel privat pentru constituirea de garantii.

Leasingul presupune existenta a trei terte persoane: furnizorul, societatea finantatoare (societatea de leasing) si utilizatorul (beneficiarul finantarii). Societatea de leasing cumpara de la furnizor bunul solicitat de utilizator si îl cedeaza acestuia din urma pe o anumita perioada de timp contra unor redevente lunare. Aceasta reprezinta în esenta operatiunea de finantare prin leasing. Pentru utilizator, aceasta operatiune îi va aduce si alte avantaje cum ar fi:

1. Îi permite realizarea de investitii atunci când nu dispune de lichiditatile necesare. Si cum investitiile contribuie de cele mai multe ori la sporirea cifrei de afaceri, surplusul de venit obtinut poate acoperi redeventele lunare.

2. Îi permite sa-si foloseasca fondurile pentru sporirea capitalului de lucru (a activelor circulante), cele care sunt aducatoare de bani.

3. Îi permite sa fie în pas cu noua tehnologie prin aceea ca la sfârsitul contractului de leasing poate returna bunul societatii finantatoare si sa închirieze altul ale carui caracteristici tehnice sporite îi pot oferi o eficienta mai mare în exploatare.

4. Îi permite sa beneficieze de amânarea platii taxelor vamale pâna la sfârsitul contractului pentru bunurile aduse din import. Plata taxelor vamale se va face doar la 20% din valoarea bunului.

5. Îi permite sa beneficieze de facilitatile fiscale Întreaga valoare a ratei de leasing este deductibila fiscal pentru IMM.

Leasingul este de doua feluri: financiar si operational. Procedural, este vorba de acelasi lucru, însa exista aspecte care diferentiaza cele doua tipuri de operatii, si anume:

Fisiere in arhiva (1):

  • Leasing-ul ca Forma de Finantare.doc

Alte informatii

leasingul o alternativa de finantare la piata romanesca