Malta

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Malta.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Intro

Arhipelagul maltez este alcătuit din 21 de insule dintre care doar Malta, Gozo și Comino sunt locuite.

Capitala țării este Valetta, care încă din 1980 a fost declarată patrimoniu cultural al UNESCO.

Localizare

Denumită oficial Republica Malta, țara este situată în Europa de Sud, la 80 km sud de Sicilia, la 284 km la est de Tunisia și la 333 km nord de Libia.

Cu o suprafață de doar 316 km² și o populație sub 450.000 de locuitori, Malta, este cel mai mic stat din Uniunea Europeană, iar la nivel mondial aceasta se află pe locul 219 din 269 în ceea ce privește suprafața țării.

Steagul

Steaua lui George conferită Maltei de George al VI-lea al Marii Britanii în 1942 pentru rolul pe care l-a jucat în Cel De-al Doilea Război Mondial

Semnificația culorilor steagului

Se presupune faptul că cele două culorile ale steagului au fost date Maltei de către Roger I al Siciliei în 1090, când cucerea Sicilia.

Pentru a-i putea recunoaște pe aliații săi, creștinii locali, Roger a rupt o parte din steagul său roșu și alb și a dăruit-o localnicilor care se luptau de partea lui.

Știați că ...

Nici un ceas din spațiul public (autogară, autobuz, aeroport, piață) nu este

reglat, iar unele nici nu mai au limbi. Această particularitate malteză e o prelungire a superstiției medievale potrivit căreia diavolul trebuia indus în eroare cu privire la ora slujbei religioase, de aceea ceasurile de pe fațada catedralelor, cel mai adesea câte două, funcționau eronat sau deloc

Părinții așează obiecte în fața copilului de un an pentru a determina cariera lor

viitoare. În cazul în care copilul alege un ou, acesta va fi cel mai probabil fermier. A ales mărgele de rozariu? Sunt șanse mari ca să ajungă o călugăriță sau un călugăr în viitor. Obiectul ales e un stilou? Atunci poate va fi un avocat, scriitor sau notar.

Multe case tradiționale vechi și hambare au un set de coarne deasupra ușii pentru a

evita ghinionul. De asemenea, se spune că este ghinion să mănânci noaptea.

Orice praf care a fost curățat din casă ar trebui să fie măturat în mijlocul încăperii și

apoi scos înafara casei.

Maltezii presară o linie de sare de mare lângă prag, considerând că ține

lucrurile rele departe.

Ghonella

Locuințele maltezilor nu sunt numerotate, în ordine, cum e obiceiul caselor din lumea întreagă. În schimb, locuințele sunt botezate după inspirație, mai ales cu nume de sfinți.

Casele „cu vedere la mare” sunt cele mai scumpe (în jur de 600.000 euro) deoarece, odată construite, în fața/dreptul lor nu se mai poate construi nimic altceva (oricare ar fi distanța până la mare).

În magazine, vânzătorii îți încasează banii (considerați „ochiul dracului”), fără să pună mâna pe ei. Au inventat pentru asta mașini care încasează banii, calculează sau scanează prețul produsului,dau restul și chitanța! Niciun maltez nu-și însușește bani sau lucruri care nu-i aparțin, chiar dacă ele sunt părăsite de proprietar. Dacă un localnic găsește un ban pe jos, îl duce la cea mai apropiată dintre cele 365 de biserici.

Fisiere in arhiva (1):

  • Malta.pptx

Bibliografie

https://www.maltauncovered.com/culture/maltese-food/
http://24life.ro/10-lucruri-surprinzatoare-despre-malta/
https://businessculture.org/southern-europe/business-culture-in-malta/business-etiquette-in-malta/
https://www.mercuryholidays.co.uk/malta-holidays/top-12-maltese-dishes
https://www.visitmalta.com/en/