Management Organizational

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Management Organizational.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Cap. I: Introducere.pg.3
Cap. II: Date despre firmă.pg.4
Cap. III; Cum apare un conflict? Etapele unui conflict.pg.5
Cap. IV: Definire şi cauze.pg.7
Cap. V: Strategii în managementul conflictului.pg.10

Extras din document

Cap.I: Introducere

Componentă inerentă a naturii vieţii de grup, conflictele au din punct de vedere psiho-social atât aspecte negative cât şi pozitive. Ele pot genera atât haos cât şi progres, atât dezbinare cât şi coeziune. Managerii, superiori şi intermediari îşi consumă circa 2 ore din timpul lor pentru soluţionarea unor situaţii conflictuale. Datorită acestui fapt tot mai mulţi specialişti consideră managementul conflictului ca fiind la fel de important ca şi celelalte funcţii ale managementului.

Conflictul cuprinde o serie de stări afective ale indivizilor: nelinişte, ostilitate, rezistenţă, agresiunea deschisă, tipuri de opoziţie, inclusiv competiţia.

Jumătate dintre contractele de muncă ce se desfac, la iniţiativa angajatului sau a angajatorului, au la bază un conflict. Pe lânga pierderea angajatilor, companiile pierd şi o importantă sumă de bani.

Peste 65% din ineficienţa unui angajat nu se datorează lipsurilor legate de abilităţile lui, de deprinderi sau de motivaţii, ci relaţiilor dificile dintre el şi colegi sau şefi. Difereţele de atitudine, valori, priorităţi, stiluri de viaţă, percepţii şi interese apar în orice relaţie: la locul de muncă, în familie sau comunitate.

Aceste diferenţe nasc conflicte. Românii lucrează într-un mediu destul de tensionat. Este cunoscut faptul că li se cere să presteze o muncă la un standard foarte ridicat pe bani puţini. Aşa poate fi explicată ponderea conflictelor de muncă. În cazul relaţiilor de serviciu, conflictele au un cost financiar mare, dar ascuns, neprevazut în buget. Majoritatea organizaţiilor nu conştientizează aceste costuri ce rezultă din managementul defectuos al situaţiilor conflictuale.

Cap II: Date despre firmă

SC Oilrex Prod Serv SRL a fost înfiinţată în anul 2001, având ca activitate distribuţia combustibililor. La începutul anului 2003 aria de activitate s-a extins cu deschiderea unui magazin de desfacere a pieselor auto.

Atât benzinăria cât şi magazinul de piese auto sunt echipate cu utilaje moderne şi echipamente de tip informatic de ultima generaţie., după standardele europene. Flexibilitatea, preţurile competitive, abordarea dinamică a pieţei, forţă de muncă cu calificare fac din firma Oilrex Prod Serv un activ participant pe piaţa internă.

Principalul obiectiv pe care firma şi-l propune este de a pătrunde şi de a-şi forma un nume mult mai puternic pe piaţa românească şi de a oferi o gamă largă de servicii şi produse care pot satisface exigenţele oricărui potenţial client. Fiecare client este văzut ca o persoană unică cu propriile sale nevoi, stiluri de viaţă,

preferinţe şi tipare de cumpărare.

SC. Oilrex Prod Serv SRL are un sistem flexibil de preţuri şi se stabilesc prin cercetarea pieţei privind preţurile competitive pentru fiecare categorie de produse. Formarea tarifelor se realizează în funcţie de costurile generate de societate în activitatea sa, dar şi în funcţie concurenţă.

Angajaţii acestei firme au fiecare sarcini bine definite pentru a oferi clienţilor o servire ireproşabilă.

Pentru un bun demers al firmei trebuie soluţionat sau evitat orice conflict care poate apărea atât între angajaţi şi clienţi, între angajaţi, sau între conducerea firmei şi angajaţi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Management Organizational.doc

Alte informatii

conflicte la locul de munca