Managementul Calitatii

Imagine preview
(8/10 din 6 voturi)

Acest referat descrie Managementul Calitatii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Nagi Ioana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Cultura orgazitionala si calitatea est manifestata prin evidenta valorilor si si a traditiilor ,prin comportamentul angajatilor la locul de munca precum si asteptarilor de organizatie si de la ceilalti angajati prin abordarea activitatii .O cultura poate adopta un stilparticipativ de management stil in care angajatii pot lua decizii si ofera clientilor produse noi la momentul potrivit.

O cultura organizationala cuprinde elemente in :

- Mediul de afacerii care este competitiv , si este orientata pe schimbare

- Piata este stabila in cultura dezvoltata ce este statornica “ fara turbulente “

- Valorii organizationale ; descrie ceea ce gindesc membrii organizatiei si sunt sufletul organizatiei

- Rituri, ritualuri si organizationale ; exprima reguli nescrise ale organizatii ,constituie un mijloc prin care o organizatie este transmise ,in timp , generatilor succesive de angajati

- Mijlocele de promovare a culturii contribuie o serie de factori cum ar fi, modul in care managerii trateaza angajatii, modul in care ei interactioneaza intre ei si angajati .

- Schimbarea este procesul prin care se creaza o situatie , o star perceputa de organizatie .

Pentru ca clientii organizatiei sa , personalul , actionarii si societatea sa beneficieze cit mai mult in urma implementari unei culturi organizationale orientate catre calitate ,este necesar ca schimbarea sa fie , planificata , participativa si negociata , caracterizata prin ; ritmul schimbarii,se pot programa rational schimbarea obtinuta este de durata .

Sistemul valorii reprezinta principiile valori care formeaza esenta acest sistem de valori care conduce spre virf include realizarea ,calitate si oportunitate.

Integritatea are ca si caracteristica personala combinind onestitatea si dependabilitatea –in managementul calitatii este important ca onestitatea si integrabilitatea este fundamentala .

Acceptare si responsabilitatea este o parte a comportamentului etic , acest lucru este posibil la locul de munca modern existind 2 atitudini distincte ; - cei care sunt orientati spre performanta accepta faptul; ca raspund pentru actiunile , reusita si esecurile lor.

- cei ce refuza sa accepte responsabilitatea se ascund in spatele justificarilor .

Principalele principii ale managementului calitatii sunt :

- Focalizarea catre client

- Leadership

- Implicarea angajatilor

- Abordara bazata pe proces

- Abordarea sistematica a managementului

- Inbunatatirea continua

- Luarea deciziilor pe baza faptelor

- Relatie reciproc avantajoase cu furnizorii

Aceste principii vor fi fundamentul pe care va fi construita seria de standarde ISO.9000;2000

Focalizarea cartre client -supravetuirea pe termen lung si scurt este posibila prin adaptare serviciilor la cerintele clientilor “ calitatea este cea ce clientul vrea , si nu ceea ce institutia decide ca este bine pentru el.

Orientarea spre client ,nu este insa o conditie suficienta a managementului calitatii .Organizatiile au nevoie de strategii bine puse la punct pentru a satisface cerintele clientilor .Aplicarea principilor “ focalizarea de catre client “implca :

- intelegerea tuturor nevoilor si asteptarilor clientilor cu privire la produse serviciilor , caracteristicilor acestora ca pret.

- asigurarea unui echilibru intr modul de abordare a nevoilor clientilor si a celorlalte parti interesate ca organizatii ,furnizori , comunitatea locala , societatea in general .

- evaluarea satisfactiei clientilor pentru inbunatatirea continua a rezultatelor ;

- managementul relatiilor cu clienti

Identificarea si satisfacera cerintelor clientilor trebuie sa reprezinte toate activitatile din organizatie . Calitatea trebuie definita in raport cu cerintele clientilor ,acestea determinind nevoile dorintele si asteptarilor .

Cerintele clientilor sunt transpunse in specificatii pe baza carora sunt realizate produsele , cu anumite caracteristici de calitate facuta in viziunea lui Feigenbaum are in vedere urmatoarelor trei precizari calauzitoare;

- cerintele consumatorilor determina calitatea

- toti sunt raspunzatori pentru calitate incepind cu conducerea de virf a organizatiei si pina la ultimul angajat .

- toate compartimentele organizatiei ,nunumai productia participa la realizarea calitatii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Calitatii.doc