Managementul Carierei

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Managementul Carierei.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Manolescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

1. Incepe cu inceputul
2. De ce managementul carierei?
3. De ce evaluare personala ?
4. Constructia unui plan de succes
5. Viziunea proprie
6. Prioritizeaza-ti valorile
7. Gaseste un mentor
8. Dezvolta un plan de cariera
9. Cum sa stabilesti slujba dorita
10. Pozitioneaza-te!

Extras din document

Incepe cu inceputul

De ce managementul carierei

Departe de a fi usor, planificarea carierei tale este un proces continuu, care trebuie sa inceapa cu o baza puternica de auto-evaluare, sau de intelegere a produsului; Pentru o schimbare de cariera -fie ca e doar ascendenta catre o noua pozitie sau industrie – trebuie sa fii dispus sa parasesti zona de comfort.

Va trebui sa examinezi cine esti si lucrurile in care crezi, pentru a alinia munca ta cu valorile si prioritatile tale. Dar cel mai important este sa iti dedici timp si efort sa pui la cale un plan de actiune si mai ales sa il urmezi. Nu subestima cat de infricosator poate fi procesul. Crearea si punerea in practica a unui plan de actiune iti poate da insa mai mult control asupra destinului tau si nu lasa totul la indemana sansei.

Vei deveni astfel managerul propriei tale cariere. Si, ca un manager, trebuie sa iti asumi

controlul planului de afaceri pe care il construiesti pentru cariera ta, decat sa-ti lasi decizia la indemana altora.

De ce auto-evaluare?

Ca orice persoana de afaceri de succes, trebuie sa te concentrezi pe rezultat. Probabil ca

astepti raspunsuri rapide la intrebari de genul: care este postul care mi se potriveste cel mai bine?

Dar la respunsuri de genul acesta nu poti ajunge fara sa te gandesti putin la care sunt scopurile tale,prioritatile, dar si plusurile tale. Gandeste-te la tine ca la un produs nou care va fi lansat pe piata. Gandeste-te la punctele tari si cele slabe ale produsului si la potentialele piete.

Cum poti lua o decizie buna daca nu ai un punct de referinta, fara sa stii in ce mediu functionezi cel mai bine? Tu vei lua decizia in ceea ce priveste cariera ta, asa ca este cel mai bine sa stii de la inceput ce e bine pentru tine.

Construirea unui plan de succes

Intrebarea de baza este: la ce viziune aspiri? Abraham Maslow

Daca intr-o organizatie liderul se inspira dintr-o viziune, din valori dupa care reuseste sa conduca oamenii.

O viziune a propriei tale cariere este la fel de importanta. Conditia succesului este sa ai un scop final si sa crezi ca este valoros si demn de urmat. O viziune te poate ajuta ca fiecare nou job pe care ti-l alegi sa nu fie doar un altul, ci inca o treapta in drumul tau spre atingerea visului. Dar este imposibil sa iti creezi o viziune proprie fara sa te autoevaluezi: ce iti place, ce nu iti place, valorile si prioritatile tale.

Pentru unii va fi simplu: poate ai deja viziunea viitorului tau. Pentru altii s-ar putea sa fie un rpoces lung si dificil. Poate chiar ani. In ambele cazuri, este important sa ai o busola si o harta care sa te ajute sa-ti orientezi cariera.

O viziune personala te poate ajuta sa realizezi lucruri cu adevarat importante si sa eviti victoriile goale – rezultate care in final nu iti aduc satisfactia pe care o asteptai. Te impiedica sa accepti de exmplu, o propunere tentanta dar care nu se inscrie in planul tau. O viziune iti va inmulti sansele de succes pentru ca te vei concentra asupra lucrurilor in care crezi si care sunt importante pentru tine.

Exercitiu: viziunea ta pe 3 ani

Incepe cu prezentul si descrie-ti viata asa cum este ea. Ia in considerare, nu numai munca ta, ci si viata pe care o traiesti. Ce iti defineste viata acum? Ce este important pentru tine? Care iti sunt prietenii?

Cum stai cu sanatatea? Gandeste-te la aceste lucruri in intervale de 5 ani pe urmatorii 30 de ani.

Exercitiu: impresia ta personala

Gandeste-te cum vrei sa isi aminteasca oamenii despre tine. Ce vor spune la inmormantarea ta?

Include in asta ce este posibil si ce vrei sa auzi in viitor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Carierei.doc

Alte informatii

Va trebui sa examinezi cine esti si lucrurile in care crezi, pentru a alinia munca ta cu valorile si prioritatile tale. Dar cel mai important este sa iti dedici timp si efort sa pui la cale un plan de actiune si mai ales sa il urmezi.