Managementul conflictelor în interiorul organizației IsBeCo

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2511
Mărime: 268.72KB (arhivat)
Publicat de: Larisa Leonte
Puncte necesare: 6
Universitatea Babes-Bolyai Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor Specializarea Marketing

Extras din referat

despre firma

Firma IsBeCo cu sediul in Targu Mures, Jud. Mures, Bd-ul Mihai Viteazul a fost infiinţată în 1998, avand capital integral privat, încercând de la început ca productia proprie să ofere o alternativă faţă de cea existenta pe piaţă. Aceasta firma îşi axează activitatea pe productie de usi de interior si exterior.

Firma initial era condusa de managerul - Covaci, diretor comercial - Istvan, director economic - Bela, fiecare contribuind la dezoltarea firmei in aceeasi masura. Datorita relatiei bazate pe incredere si prietenie, s-a ajuns la un consens ca numele firmei sa-i reprezinte. Astfel denumirea firmei este IsBeCo, reunind initialele din fiecare nume.

În primii ani activitatea firmei se desfăşura în unităţi închiriate. In decursul a 2 ani, demarează cu proiectul de construire al unui spaţiu propriu, pe terenul aparţinând societăţii, spaţiu dedicat special activităţii de panificaţie cu toate utilităţile aferente .

Produsele firmei IsBeCo cuceresc teren pe piaţa judeţului astfel că într-un singur an capacitatea de producţie se triplează ,firma devenind unul dintre importanţii producători în domeniu din judeţ.

Traiectoria ascendentă pe care se află societatea era

INVESTIŢIE = DEZVOLTARE

Dupa o perioada de 5 ani in care cei trei directori au investit in dezvoltarea firmei, fapt care reiese din profitul acumulat pe parcursul acestor ani. Pe parcursul activitatii, societatea s-a adaptat continuu la cerintele pietei, extinzandu-si productia, dand dovada de inovatie si dinamism atat din partea conducerii cat si din partea angajatilor.

Organizarea firmei

Cultura unei organizatii este formata din norme de comportament si atitudini care determina cum trebuie sa actioneze angajatii. Incalcarea acestora da nastere unor ciocniri de interese sau unei contradictii in aspiratii.

In cadrul firmei IsBeCo, dupa aceasta perioada in care lucrurile mergeau relativ bine, datorita noilor oportunitati oferite managerului Covaci, acesta a renuntat la postul pe care il detinea in firma, astfel creandu-se un oarecare dezechilibru.

Plecarea acestuia a avut atat avantaje cat si dezavantaje.

Un principal dezavantaj este ca in firma a ramas un post vacant si astfel trebuie ales un nou manager care presupune mult efort si cost. In interiorul organizatiei este posibila producerea unui dezechilibru deoarece personalul a fost obisnuit cu un anumit mod de lucru si cu o relatie stransa intre acestia si patronat.

Un principal avantaj este ca acesta poate fi inlocuit de o persoana mult mai bine pregatita profesional care sa aduca idei noi de dezvoltare a firmei si tot odata un profit substantial.

In cadrul firmei prin plecarea managerului a ramas un post liber pe care il va ocupa persoana cea mai potrivita aleasa de catre cei din departamentul de resurse umane. Astfel personalul de la resurse umane a urmat programul de recrutare si selectie, alegand un nou manager , Walter, acesta fiind cel mai pregatit din totalul persoanelor selectate.

Walter, noul manager al firmei provine dintr-o alta tara, Germania, cu o alta cultura organizationala diferita de cea din firma IsBeCo. In cadrul firmei in care isi desfasura activitatea acesta era vazut ca un om important, echilibrat ducandu-si mereu la bun sfarsit toate sarcinile si responsabilitatile ce i se cuveneau.

Odata venit in firma a facut tot posibilul sa se in integreze in cadrul acesteia astfel incat acesta sa simta ca apartine organizatiei si ca este util realizarii obiectivelor ei. Integrarea noului manager in firma a depins de o serie de factori care vizeaza motivatia, comportamentul, relatiile interpersonale, performanta in munca. Se poate spune ca integrarea noului angajat a luat sfarsit, atunci cand acesta a fost capabil sa-si indeplineasca corect sarcinile postului pe care il ocupa. El este foarte bun in ceea ce face, nesuportand sa lucreze prost, scopul acestuia fiind ca intotdeauna sa lucreze mai bine si mai eficient. Tocmai din cauza aceasta i-a fost mai greu la capitolul integrare in relatia cu angajatii acestia neavand acelasi mod de lucru si obiective.

Aceasta organizatie trebuie sa aiba pentru o buna functionare, o structura interna clara, ceea ce in cazul nostru nu se poate aprecia. Atat timp cat acest lucru nu e indeplinit, apar conflicte si astfel manager ii este foarte greu sa aprecieze sau sa critice persoanele responsabile de succesul sau de esecul firmei.

Preview document

Managementul conflictelor în interiorul organizației IsBeCo - Pagina 1
Managementul conflictelor în interiorul organizației IsBeCo - Pagina 2
Managementul conflictelor în interiorul organizației IsBeCo - Pagina 3
Managementul conflictelor în interiorul organizației IsBeCo - Pagina 4
Managementul conflictelor în interiorul organizației IsBeCo - Pagina 5
Managementul conflictelor în interiorul organizației IsBeCo - Pagina 6
Managementul conflictelor în interiorul organizației IsBeCo - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Managementul Conflictelor in Interiorul Organizatiei IsBeCo.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul Conflictelor

1. Aspecte generale privind notiunea de conflict Dacă te voi accepta aşa cum eşti, te voi înrăutăţi; oricum, dacă te tratez aşa cum eşti, de...

Managementul Conflictelor

CAPITOLUL 1 FUNDAMENTE ALE MANAGEMENTULUI CONFLICTELOR 1.1 Conceptul de conflict, tipologie, cauze Ca termen, conflictul derivă din latinescul...

Eficiență managerială în ameliorarea conflictelor la nivelul organizațiilor școlare

ARGUMENT "Visul de aur" al multor manageri este ca organizaţiile pe care le conduc să funcţioneze lin, fără asperităţi, iar între angajaţi să...

Managementul Conflictului - Vodafone

Introducere Am ales managementul conflictelor deoarece această temă tratează probleme existente în fiecare firmă atât între muncitori cât şi între...

Managementul conflictului la SC Crowne Plaza Flora București

Hotelul Crowne Plaza Flora Bucureşti a devenit, în urma procesului de reconstrucţie şi modernizare, un hotel categoria lux care poate răspunde...

Managementul Conflictului în Organizație

Introducere Tot mai mulţi specialişti consideră managementul conflictului ca fiind la fel de important ca şi celelalte funcţii ale managementului....

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Managementul Conflictului la SC Sorelo Pitești

Conflictul este un fenomen social care apare când doi sau mai mulţi actori aflaţi în interacţiune urmăresc scopuri incompatibile sau au intenţii...

Ai nevoie de altceva?